Dodaj do ulubionych

zero badan-czy zmienic gin???

30.09.05, 23:11
------------------------------------------------------------------------------
--
biore minisiston od 4 lat a moja gin NIGDY nie zlecila mi zadnych badan. NIC
ani krew, zadnego badania piersi czy usg. niby nic sie nie
dzieje, ale boje sie ewentualnych komplikacji w przyszlosci. mam tez
watpliwosci czy tabletki mozna brac az tak dlugo, co nie chce miec pozniej
problemow z zajsiem w ciaze...
Obserwuj wątek
    • Gość: filifionka Re: zero badan-czy zmienic gin??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 09:41
      a rzuciłaś jej sama kiedykolwiek taką propozycję?
      • ela1975 Re: zero badan-czy zmienic gin??? 01.10.05, 10:07
        To pacjentka ma proponować lekarzowi? Cytologia przynajmniej raz w roku,
        badanie piersi też, przepraszam ale lekarz nie jest tylko po to by postawić
        stempelek na recepcie.
    • Gość: ?? Re: zero badan-czy zmienic gin??? IP: *.chello.pl 01.10.05, 11:53
      Jeżeli wchodząc do gabinetu gina mówisz,że przyszłaś po tabletki antykoncepcyjne
      bo ci się skończyły to uważam,że gin wykonuje twoje oczekiwania wypisując ci
      receptę.
      • very_martini Re: zero badan-czy zmienic gin??? 01.10.05, 12:24
        Niee no, sory, to nie jest tak sytuacja, że idę do krawcowej z prośbą o uszycie
        dla mnie spódnicy w rozmiarze 36 mimo że noszę 46, i potem mam do niej
        pretensje, ze za mała. To faktycznie na moje życzenie, ale tutaj chodzi o
        zdrowie, a nie o kawałek szmatki.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • Gość: Karina66 Re: zero badan-czy zmienic gin??? IP: *.chello.pl 01.10.05, 12:46
          To lekarz jest lekarzem a nie pacjętka.Skąd dziewczyna nawet ma wiedzieć o
          różnych badaniach jesli ta baba jej nic nie mówi.Przecież dziewczyna medycyny
          nie kończyła.
          Zdecydowanie zmień lekarza.Powinno się badać cytologię,enzymy wątrobowe i robić
          inne badania w zależności od sytuacji.Co to za lekarz który stawia tylko
          pieczątkę.Obowiązkiem lekarza jest dbanie o swoich pacjętów i ich zdrowie.

Ja na szczęście mam takiego lekarza który martwi się za mnie.Ja w zasadzie o
          niczym już nie muszę pamiętać.On pamięta o badaniach,kontrolach.Odbiera moje
          wyniki badań i jakcoś jest nie tak to dzwoni i zaprasza na wizytę.Takich
          lekarzy jest wielu.Trzeba tylko poszukać,popytać znajomych.

Trzymaj się

Karina
        • Gość: ?? Re: do very martini IP: *.chello.pl 01.10.05, 18:35
          Wprawdzie nie do ciebie kierowałam swoją wypowiedź ale ją uzupełnię o pewne
          wyjaśnienie: jeśli któraś decyduje się na przyjmowanie tabletek
          antykoncepcyjnych uważając,że jest zupełnie zdrowa to już w tym momencie nie dba
          o swoje zdrowie.
          A jak któraś 4 lata bez przerwy bierze antykoncepty i dopiero się zastanawia czy
          jej nie zaszkodziły to odpowiednio oceniam jej poziom intelektualny.
    • Gość: sg Re: zero badan-czy zmienic gin??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 13:54
      Zmien lekarza.
      Pewnie uważa, że i tak wszystko z Tobą ok, więc po co badać.
      A szpitale są pełne kobiet, które myślały, że wszystko z nimi ok.
    • rotkaeppchen1 Re: zero badan-czy zmienic gin??? 01.10.05, 19:04
      Oceniajac relacje pacjent - lekarz, mozna wyjsc z zalozenia, ze pacjent ma
      prawo niczego nie wiedziec a lekarz powinien wszystko, mam na mysli jego
      specjalnosc. Oczywiscie nasuwa sie pytanie, dlaczego nie pomyslalas wczesniej o
      ewentualnych skutkach przyjmowania pigulek, ale to jest inna sprawa. To lekarz
      jest w tej sytuacji fachowcem, i o on POWINIEN wiedziec, jakie badania zlecic.
      Ale lekarze tego nie robia, szczegolnie panstwowi, bo im sie to nie kalkuluje,
      musza sie wyliczac z kazdego skierowania...
      Jesli chodzi o badania: co roku powinno sie profilaktycznie robic USG piersi i
      narzadow rodnych, cytologie. Inne badania w zaleznosci od potrzeb, w przypadku
      zazywania pigulek co 3-6 miesiecy morfologie, hormony (progesteron, estrogeny,
      prolaktyna, czasem tez estrogeny, jezeli wystepuje agresja czy problemy
      skorne), chyba ze pojawia sie niepokojace objawy. Warto robic tez proby
      watrobowe, poniewaz pigulki, tak jak inne leki obciazaja watrobe. Oprocz tego
      hormony tarczycy, a jak jest cos nie tak i nie mozna tego "wymacac" to
      dodatkowe USG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka