katia.j 17.09.02, 16:15 ------------------------------------------------------------------------------ -- zapisał mi go ginekolog i chciałabym wiedziec jak jest tolerowany ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oncilla Re: Czy ktos bierze LOGEST 17.09.02, 18:43 Witam! Pragnę odpowiedzieć na Twoje pytanie. Brałam Logest przez przeszło półołtora roku ,potem miałam małą przerwę i zaczęłam brac ponownie. Za każdym razem był dobrze tolerowany przez organizm i nie działo się nic niepokojącego. Logest jest środkiem antykoncepcyjnym o bardzo niskiej zawartości hormonów dlatego jest często zapisywany młodym dziewczętom, które dopiero rozpoczynają antykoncepcję. Wszystko jednak zależy od danej osoby i od tego jak nasz organizm zareaguje na pigułki.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewex1 Re: Czy ktos bierze LOGEST 10.10.02, 13:58 Ja brałam Logest 4 miesiące tylko bo zrobił mi się po nim okropny trądzik. Pani doktor powiedziała mi że to wina hormonu jaki mają te tabletki i że w ciąży prawdopodobnie także będę miała z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Czy ktos bierze LOGEST 19.09.02, 11:38 według moich doswiadczeń raczej bardzo dobrze- rzadko wystepują plamienia, bóle piersi czy zmiany nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Czy ktos bierze LOGEST 10.10.02, 15:18 Ja brałam Logest prawie 3 lata. Wszystko było dobrze ale ostatnio zaczeły mnie dużo wcześniej przed okresem boleć piersi i miałam też bóle łydek. Podejrzewałam też, iż wzrok pogorszył mi się od czasu brania Logestu. Ale na to nie mam 100% pewności. Być może to nie od pigułek. Teraz bioręobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
margol Re: Czy ktos bierze LOGEST 11.10.02, 09:33 biore logest ponad rok, skutki uboczne: - nie toleruje szkiel kontaktowych, \ - nocne (czasami) bolesne skurcze miesni (lydki) - pogorszyl mi sie wzrok, - problemy zoladkowe (odruchy wymiotne - szczegolnie rano) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba18 Re: Czy ktos bierze LOGEST 11.10.02, 10:54 Brałam logest, jedno jedyne opakowanie i chyba o to jedno za dużo!!!! na początku skurcz łydek, pogorszył mi się wzrok a na dodatek doszło puchniecie rąk. Coś strasznego!!! Brałam cilest i wszystko było OK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
genuine Re: Czy ktos bierze LOGEST 11.10.02, 23:01 Wlasnie koncze pierwsze opakowanie i na pewno ostatnie!!! Specjalnie prosilam lekarza o cos wplywajacego korzystnie na cere, no a po tym cholerstwie mam doslownie pryszcz na pryszczu, wygladam jakbym przechodzila tyfus plamisty, a w dodatku ciagle chce mi sie wymiotowac!!!!!! Omijajcie z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szerynka Re: Czy ktos bierze LOGEST 05.11.02, 12:44 Bralam Logest przez jakies 3 do 4 miesiecy ale odstawilam bo zaczely wypadac mi wlosy, tak to nie mialam zadnych przykrych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_ Re: Czy ktos bierze LOGEST 12.10.02, 13:01 ja bralam logest przez rok i nic mi sie zlego nie dzialo;oprocz faktu,ze przez pierwszy tydzien niczego nie moglam wziac do ust.Teraz musialam miec zmiwnione tabletki na triqilar i przez cale pierwszeopakowanie codziennie rano(i w ogole czesto w ciagu dnia)mialam ataki nudnosci.Przez to myslalam,ze jestem w ciazy! Zaczynam drugie opakowanie,wiec mam nadzieje,ze te negatywne skutki juz sie nie pojawia. Ja na logest nie narzekalam(chyba,ze na cene). Odpowiedz Link Zgłoś
plymouth Re: Czy ktos bierze LOGEST 31.10.02, 18:20 nudności i u mnie. tylko coś biust mi nie rośnie poczekam sobie jeszscze- biore dopiero tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
plymouth Re: Czy ktos bierze LOGEST 31.10.02, 18:22 nudności i u mnie. tylko coś biust mi nie rośnie a słyszałam, że po logeście taki skutek uboczny wystepuje u wielu dziewczyn. poczekam sobie jeszscze- biore dopiero tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
christies Re: Czy ktos bierze LOGEST 04.11.02, 14:28 Wlasnie zrobilam sobie przerwe po 2 latach. Na poczatku problemy ze szklami kontaktowymi, ale przetrzymalam, wszystkie tabletki wysuszaja przeciez sluzowke. Troche bylo mi niedobrze, no i ten placz bez powodu... Ale po okolo 3 opakowaniach wszystko wrocilo do normy. Gorzej, ze obawiam sie teraz ze mam po odstawieniu kompletnie zrabana gospodarke hormonalna, ale badania pokarza. ogolnie okej. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka_1 Re: Czy ktos bierze LOGEST 05.11.02, 13:35 witam.Ja tez od ponad roku stosuje LOGEST.Jest on bardzo dobrze tolerowany przez moj organizm,nie zauwazylam zadnych roznic w mojej wadze,chociaz znajomi twierdza ze schudlam.Logest jest bardzo skuteczny i jak dotad nie musielismy z moim chlopakiem stosowac dodatkowych srodkow antykoncepcyjnych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś