kamyszka1 06.10.05, 11:55 Czy ktoś z Was wie czy można brać Milvane (pigulka trójfazowa)bez7-dnniowej przerwy żeby uniknąć okresu? Jesli tabletki te roznnia sie poziomem hormonów?? Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majorka1 Re: Milvane bez przerwy? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 13:28 można brać bez 7-dniowej przerwy. Albo bierzesz następne opakowanie albo tylko ostatnich 10 tabletek ( te białe). W przypadku całego kolejnego opakowania mogą wystąpić plamienia. Oprócz tego organizm trochę głupieje. Przynajmniej tak było u mnie. Przez całe 21 dni czułam się opuchnięta, piersi stały się bolesne jak na kilka dni przed okresem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyszka1 Re: Milvane bez przerwy? 06.10.05, 16:01 Dzięki. Mam zamiar wziac cale opakowanie. Mam nadzieje ze nie oglupieje, PO prostu okres wypada mi w takim terminie, ze nie chce go wtedy mic. I koniecznie musze go przesunac badz opoznic. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.tak Re: Milvane bez przerwy? 06.10.05, 17:01 mozesz jeszcz pokombonowac zeby dostac wczesniej okres. wtedy przesuniecie jest mozliwe o kilka dni. Np przerwe 7 dniowa mozna skrocic (zaczynajac pierwszego dnia okresu, a nie po 7 dniach) albo "zapominajac ostatniej bialesj tabletki. tak poradzil mi lekarz, a tak jak pisala juz justy : przy trojfazowych przesuwanie okresu tylko bialymi! (tymi ostatnimi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Milvane bez przerwy? IP: 213.241.34.* 06.10.05, 16:42 w przypadku pigułek trójfazowych cykl wydłuża się używając tylko pigułek trzeciej fazy. nie bierze sie dwóch paczek pod rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyszka1 Re: Milvane bez przerwy? 07.10.05, 14:08 Rozumiem ze powinnam wziac kolejne 10 bialych tabletek jak skoncze opakowanie ktore biore. To powinno wystarczyc. Mam nnadzieje ze to nei narobi mi problemow w oraganizmie. Ale dziekuje za odpowiedz. Teraz wiem ze nie powinnam brac calego opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Re: Milvane bez przerwy? 07.10.05, 16:39 tak,tylko ostatnie pigulki,przy trojfazowych nie mozna brac bez przerwy calego,bo organizm glupieje no i z zabezpieczeniem moze byc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś