Dodaj do ulubionych

brak okresu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:45
Witam!
Mam pytanie..czy test ciążowy wykonany równo tydzień po stosunku (na teśkcie
napisane bylo,że wykrywa ciążę już po 6 dniach) wykaże prawdziwy wynik? Okres
spóźnia mi się 8 dni, dodatkowo mam białe upławy, dosyć obfite. Nie znam
przyczyny, wynik wyszedł negatywny (na szczęście), ale jaki jest powód braku
miesiączki? Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 21:52
      (na teśkcie
      > napisane bylo,że wykrywa ciążę już po 6 dniach)

chwyt marketingowy.

test wykryje ciążę jakieś 10-14 dni po zapłodnieniu (dzień stosunku to nie zawsze dzień zapłodnienia bo plemniki moga przetrwać w ciele kobiety nawet i 5 dni).

ale jaki jest powód braku
      > miesiączki?

najprzeróżniejsze - hormony, stres, podróże, choroby itp. jka opóźnienie okresu przekroczy dwa tygodnie powtórz test i idź do ginekologa.
      • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:55
        dziekuję za odpowiedz...tylko,że teraz dalej będę żyła w stresie co do ciąży;/
        • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:00
          czy test robiłaś dzisiaj?
          skoro test był robiony równo tydzień po, a okres spóźnia się 8 dni, to ryzykowny stosunek był w dzień po terminie oczekiwanego okresu? owulacja aż taaaaak przesuwa się cholernie rzadko.
          szybciej to jakieś rozchwianie cyklu.
          • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:06
            test robiłam w czwartek (tydz wcześniej-w czwartek był stosunek). sądziłam, że
            po negatywnym wyniku testu nie musze się martwić o ciążę, tym bardziej, że
            kochaliśmy się z gumką, wytrysk był, ale nie we mnie, jak zawsze uważaliśmy. po
            samym stosunku nawet do głowy mi nie wpadło, ze mogliśmy wpaść, zaczęłam się
            jednak nad tym zastanawiać po tym, jak nie dostałam 1 października miesiączki;/
            • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:10
              > kochaliśmy się z gumką, wytrysk był, ale nie we mnie

szybciej się raka możesz spodziewać niż ciąży.
              sorry za ponury żart, ale ciąży na 101% nie ma.

sama prezerwatywa wystarczy. to wyskakiwanie przed tylko może coś wam zepsuć! nie komplikuje się metody, kóra zdaje w 95% przypadków egzamin!!!
              • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:13
                nie odchudzam się jakoś spacjalnie, nie mam za dużo stresów, choroby też nie,
                więc czemu nie mam miesiączki? i skąd te białe, dosyć brzydko pachnące upławy?
                skoro mnie tak zapewniasz, to powiedzmy, że czuję się trochę spokojniesza..
                • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:15
                  zakończył na mnie ( na klatce piersiowej), po czym poszłam wziąźć prysznic,
                  wtedy (mimo wytracia uprzednio chusteczkami) mogło się coś wydarzyć, poza tym,
                  nie wiem kiedy... po prostu się boję, bo nie planuję w wieku 18, czy 19 lat
                  zostać mamą;/
                  • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:18
                    > wtedy (mimo wytracia uprzednio chusteczkami) mogło się coś wydarzyć,

Archiwum X, chłopcu dacie na imię Fox, a dziewczynce Scully.

wyluzuj i przestań wymóżdżać nieprawdopodobne scenariusze.
                    • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:20
                      no skoro mówisz, ze to niemożliwe, to pewnie masz rację, dzieki za pomoc.
            • wredna.suka Re: brak okresu 08.10.05, 22:11
              Jak dla mnie nie masz sie czym martwic...
              1. guma
              2. wytrysk poza pochwą
              JAK BYS MIAŁA WPASC????????
    • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:22
      ale mam jeszcze jedno pytanie, ten test, skoro napisałaś, ze powinno sie go
      zrobić 10-14 dni po, wyjazał prawdziwy wynik?
      • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:26
        wszystkie testy jakie robiłam pokazywały prawdziwy wynik. negatywny smile

na forum Ciąża i Poród jest sporo wypowiedzi kobiet o tym jak robiły test na dzień przed spodziewanym okresem i była jedna kreska, a w 2-3 dni później już dwie kreski, więc nie ma co się śpieszyć.

możesz być zdrowa, niezestresowana (co właśnie dowodzisz tym wątkiem), nie chorować, nie podróżować, a i tak przytrafi się raz na jakiś czas jakieś zawirowanie hormonalne i okres przyjdzie cholera wie kiedy, albo trzeba go będzie wywoływać. organizm kobiety to nie szwajcarski zegarek.
        • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:29
          czyli w poniedziałek w zielaskim sklepie trzeba zakupić herbatę z malwy. jejku,
          ja się dalej boję;/ a skąd te obfite upławy?
          • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:36
            > a skąd te obfite upławy?

śluz niepłodny (przed okresem)
            lub
            jeśli zapach mdławo-słodkawy albo na serio nieprzyjemny - stan zapalny.
            • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:38
              ale Cię wymęczyłam, dzieki jeszcze razkiss
              • lilith76 Re: brak okresu 08.10.05, 22:43
                smile
                nie masz się czego bać smile

idę do wanny i zajmować się przyjmeniejszymi rzeczami smile
                • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:45
                  a ja zaraz spaćtongue_out
                  miłej kąpieliwink
                  • Gość: K Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 23:03
                    Nie martw się. Te upławy to pewnie jakiś stan zapalny i zapewne stąd brak
                    okresu, jeżeli za kilka dni nie przejdą, to idź do lekarza- może przepisze Ci
                    jakąś maść, płukankę czy coś w tym stylu. A ryzyko zajścia w ciązę jak wg mnie
                    właście nie istnieje, a jeżeli już to szansa jest 1 na milard.
                    • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:29
                      Dzięki za słowa otuchywink
          • Gość: ola Re: brak okresu IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 09.10.05, 15:33
            moze masz grzybka...mam nadzieje, ze nie...
    • Gość: zakłopotana Re: brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:57
      no i przyszła ciota, tak tylko chciałam się pochwalić... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka