Dodaj do ulubionych

DUOMOX swinstwo

27.10.05, 00:27
zatrulam sie chyba nim bo wymioty mam straszne...co to za paskudztwo? brala
to juz ktoras z was? I co pomaga na nudnosci z domowych sposobow?
Pozdrawiam i pomocy
Obserwuj wątek
    • f_emmefatale Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 00:34
      Tylko miętówka. Biedactwosad
      • venus22 Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 08:00
        jesli bralas w/g wskazowek lekarza to nie powinas sie byla zatruc. Moze masz
        wrazliwy zoladek a amoxil moze u niektorych powodowac mdlosci i wymioty jako
        skutek uboczny. powinnas powiedziec o tym lekarzowi ktory to przepisal.

Venus
        • Gość: eszi tak się własnie nim zatrułam IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.10.05, 08:50
          od tamtego czasu nie mogę już żadnych (chyba) antybiotyków..
        • olakopytko Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 09:20
          nigdy nie mialam zadnych uczulen na cokolwiek.. a tu masz babo placek. rano
          przeczyscilo mnie jeszcze, ale teraz juz jest lepiej. Miete wypilam pomoglo
          tez. Nieraz bralam rozne antybiotyki ale takich przebojow to nigdy jeszcze.
          Pozdrowionka smile
          • venus22 Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 09:57
            a skad wiesz ze to uczulenie.
            Niekoniecznie musi byc zaraz uczulenie.

Poza tym jak uczulenie to predzej wysypka, problemy z oddychaniem....

Venus

• takandrynka Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 11:11

U mnie reakcja alergiczna po tym leku wystapila po ok 12h od wziecia calego
              pierwszego opakowania (otrzymalam jedno opakowanie). Najpierw uczulenie, ktore
              wystapilo w okolicy szyi,plecow, klatki piersiowej; zaczerwienie skory w tych
              miejscach, opuchlizna ktora zaczela mnie dusic (moje odzucie ale po czesci
              mialam racje),nastepnie omdlenie. wezwane pogotowie zabralo mnie na oserwacje
              do akademii medycznej (sobota noc). Rano z AM przewieziono mnie do szpitala
              zakaznego na oddzial dermatologii (tylko w tym szpitalu jest w moim miescie
              dermatologia). W Szpitalu Zakaźnym wspaniali lekarze od raxu wiedzieli co mi
              jest i nie zdziwil ich reakcja na lek po zaprzestaniu leku. malo tego, ordytaor
              stwierdzila, iz reakcja moglaby rowniez wystapic po zaprzestaniu brania 2 op.
              Mowilam, iz w trakcie brania leku tylko raz vzy dwa odczuwalam jakies bole
              zoladkowe, lekkie. Dodam, iz nigdy nie bylam uvzulona na zaden ze skladnikow
              leku...teraz juz jestem.
              W szpitalu spedzilam tydzien, biorac sterydy w masci i domiesniowo; pozniej 3
              tyg leczenia w domu. W sumie, 4 tygodnie leczenia po 2 tyg brania duomoxu.
              Powiedfziano mi,ze byc moze antybiotyk byl zanieczyszczony.
              Podczas pierwszych 3 dni w szpitalu, uczulenie, swedzenie, opuchlizna pojawiala
              sie jeszcze w innych miejscach. Podobno taka jest reakcja organizmu - moglo sie
              pojawic na kazdym kawalku ciala.
              • olakopytko Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 15:18
                O matko kochana... ales mnie przestraszyla... wymiotow juz nie mam ale teraz z
                drugiej strony mnie meczy... dzwonilam do lekarza ale go oczywiscie dzisiaj nie
                ma..wysypek nie mam to fakt..coo za masakra, zawsze uwazalam ze mam zolodek z
                zelaza smile
                • Gość: zz Re: DUOMOX swinstwo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.10.05, 15:25
                  trzeba czytać ulotkę i tam jest napisane -wszystko- są reakcje niepożądane i
                  reakcje alergiczne ,skoro ktoś nie może penicyliny to nalezy spróbować innej
                  grupy antybiotyków- ważne aby nie pić mleka bo to często powoduje biegunkę
                  ,większość tych penicylinopochodnych.
                  • takandrynka Re: DUOMOX swinstwo 07.11.05, 08:21
                    Czytam ulotki,czytam.
                    Nigdy nie bylam uzulona na zaden skladnik leku. Podczas brania duomoxu rowniez
                    nie wystepowaly u mnie zadne objawy niepozadane.
                    Zdaniem lekarzy. taka reakcja po tym leku jest bardzo czesta. i teraz juz
                    jestem uczulona na penicyliny.
                    • aniadawid1 Re: DUOMOX swinstwo 07.11.05, 14:51
                      mi po tym wyszło pełno (jedna przy drugiej) białych krostek na brodzie,
                      wyglądało to okropnie. To był jedyny lek po którym miałam efekt uboczny.
                      • Gość: gosc Re: DUOMOX swinstwo IP: *.chello.pl 08.11.05, 20:56
                        Faktycznie duomox jest kiepskim antybiotykiem i czesto uczula.
                        Jest dużo lepszych antybiotyków z amoxycyliną (novomox, amoxiklaw) itd ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka