olakopytko 27.10.05, 00:27 zatrulam sie chyba nim bo wymioty mam straszne...co to za paskudztwo? brala to juz ktoras z was? I co pomaga na nudnosci z domowych sposobow? Pozdrawiam i pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 08:00 jesli bralas w/g wskazowek lekarza to nie powinas sie byla zatruc. Moze masz wrazliwy zoladek a amoxil moze u niektorych powodowac mdlosci i wymioty jako skutek uboczny. powinnas powiedziec o tym lekarzowi ktory to przepisal. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszi tak się własnie nim zatrułam IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.10.05, 08:50 od tamtego czasu nie mogę już żadnych (chyba) antybiotyków.. Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 09:20 nigdy nie mialam zadnych uczulen na cokolwiek.. a tu masz babo placek. rano przeczyscilo mnie jeszcze, ale teraz juz jest lepiej. Miete wypilam pomoglo tez. Nieraz bralam rozne antybiotyki ale takich przebojow to nigdy jeszcze. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 09:57 a skad wiesz ze to uczulenie. Niekoniecznie musi byc zaraz uczulenie. Poza tym jak uczulenie to predzej wysypka, problemy z oddychaniem.... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 11:11 U mnie reakcja alergiczna po tym leku wystapila po ok 12h od wziecia calego pierwszego opakowania (otrzymalam jedno opakowanie). Najpierw uczulenie, ktore wystapilo w okolicy szyi,plecow, klatki piersiowej; zaczerwienie skory w tych miejscach, opuchlizna ktora zaczela mnie dusic (moje odzucie ale po czesci mialam racje),nastepnie omdlenie. wezwane pogotowie zabralo mnie na oserwacje do akademii medycznej (sobota noc). Rano z AM przewieziono mnie do szpitala zakaznego na oddzial dermatologii (tylko w tym szpitalu jest w moim miescie dermatologia). W Szpitalu Zakaźnym wspaniali lekarze od raxu wiedzieli co mi jest i nie zdziwil ich reakcja na lek po zaprzestaniu leku. malo tego, ordytaor stwierdzila, iz reakcja moglaby rowniez wystapic po zaprzestaniu brania 2 op. Mowilam, iz w trakcie brania leku tylko raz vzy dwa odczuwalam jakies bole zoladkowe, lekkie. Dodam, iz nigdy nie bylam uvzulona na zaden ze skladnikow leku...teraz juz jestem. W szpitalu spedzilam tydzien, biorac sterydy w masci i domiesniowo; pozniej 3 tyg leczenia w domu. W sumie, 4 tygodnie leczenia po 2 tyg brania duomoxu. Powiedfziano mi,ze byc moze antybiotyk byl zanieczyszczony. Podczas pierwszych 3 dni w szpitalu, uczulenie, swedzenie, opuchlizna pojawiala sie jeszcze w innych miejscach. Podobno taka jest reakcja organizmu - moglo sie pojawic na kazdym kawalku ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: DUOMOX swinstwo 27.10.05, 15:18 O matko kochana... ales mnie przestraszyla... wymiotow juz nie mam ale teraz z drugiej strony mnie meczy... dzwonilam do lekarza ale go oczywiscie dzisiaj nie ma..wysypek nie mam to fakt..coo za masakra, zawsze uwazalam ze mam zolodek z zelaza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: DUOMOX swinstwo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.10.05, 15:25 trzeba czytać ulotkę i tam jest napisane -wszystko- są reakcje niepożądane i reakcje alergiczne ,skoro ktoś nie może penicyliny to nalezy spróbować innej grupy antybiotyków- ważne aby nie pić mleka bo to często powoduje biegunkę ,większość tych penicylinopochodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: DUOMOX swinstwo 07.11.05, 08:21 Czytam ulotki,czytam. Nigdy nie bylam uzulona na zaden skladnik leku. Podczas brania duomoxu rowniez nie wystepowaly u mnie zadne objawy niepozadane. Zdaniem lekarzy. taka reakcja po tym leku jest bardzo czesta. i teraz juz jestem uczulona na penicyliny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: DUOMOX swinstwo 07.11.05, 14:51 mi po tym wyszło pełno (jedna przy drugiej) białych krostek na brodzie, wyglądało to okropnie. To był jedyny lek po którym miałam efekt uboczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DUOMOX swinstwo IP: *.chello.pl 08.11.05, 20:56 Faktycznie duomox jest kiepskim antybiotykiem i czesto uczula. Jest dużo lepszych antybiotyków z amoxycyliną (novomox, amoxiklaw) itd ... Odpowiedz Link Zgłoś