Dodaj do ulubionych

Rak...? Jestem wystraszona

IP: *.chello.pl 15.11.05, 19:41
W czwartek wizyta... Wyczuwalny guzek, melczny wyciek piersi, bolesność
Czy to może być tylko jedno?
Do czwartku daleko a ja czytam tysiace stron internetowych i mam straszny
mętlik.
Dziewczyny, powiedzcie coś
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Rak...? Jestem wystraszona 15.11.05, 19:57
      Przestań panikować.
      Wyciek z piersi mleka świadczy o podwyższonym poziomie prolaktyny i to daje się
      leczyć.
      Nie każdy guzek to rak.
      Opamiętaj się.
      Może być jeszcze zmiana masytopatyczna,włókniak gruczolak i to nie ś raki tylko
      zmiany łagodne.
      Poza tym przy raku nie byłby wyciek mleczny tylko jest inny.
      Pzdr.Gosia
      • Gość: MIM Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.chello.pl 15.11.05, 20:07
        Moze i masz racje, panikuje bo pierwszy raz mam cos takiego.
        Dodam ze tez mloda jestem (24 lata)
        Moze dlatego tak...
        Czy miałaś ktores z chorob (przypadlosci) ktore wymienilas?
        • malgosiek2 Re: Rak...? Jestem wystraszona 15.11.05, 20:14
          Nie,ale po urazie(uderzeniu)piersi też miałamsporą zmianę i nic nie wykazywały
          żadne badania.Po zabiegu okazało się,że to ziarniak w trakcie wchłaniania czyli
          coś co jest po urazie normalnie się goi.
          Pzdr.Gosia
          • kasiulek_mysiulek Re: Rak...? Jestem wystraszona 15.11.05, 20:19
            Wyciek to pewnie wynik wysokiej prolaktyny-też tak miałam. Miałam też kiedyś
            guzka, ginekolog wysłała mnie do onkolga i biopsja wykazała, że to fizjogia,
            nic takiego, samo się rozeszło (brałam pigułki).
            • Gość: MIM Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.chello.pl 15.11.05, 20:24
              Hm, a tylko z jednej piersi?
              A odczuwałaś ból?

• koteck Re: Rak...? Jestem wystraszona 15.11.05, 21:12
                Weź jeszcze pod uwage że stres może podnieś poziom prolaktyny, ty się
                denerwujesz, i pewnie często naciskasz, sprawdzasz, a to może także pobudzać
                wyciek, oczywiście rozumiem, że sie denerwujesz i boisz i takie moje pisanie
                nic nie da, ale chciałam Cię trochę uspokoić.
              • kasiulek_mysiulek Re: Rak...? Jestem wystraszona 15.11.05, 21:29
                Jak miałam wyciek to z obu, a jak miałam guzek to bolał. Lekarz mówił, że jak
                guzek boli to dobrze, gorzej gdyby nie bolał (zaawansowane stadium nowotworu).
                • florencja29 Re: Rak...? Jestem wystraszona 16.11.05, 09:10
                  Ja miałam guzka, który nie bolał i był to mały, niezłośliwy gruczolakowłókniak
                • joisana Re: Rak...? Jestem wystraszona 16.11.05, 10:38
                  Moje gratulacje jeżeli sądzisz, że w zaawansowanym stadium nowotworu złośliwego
                  nie boli, po co w takim razie poradnie leczenia bólu i morfina dla takich
                  chorych?!?!?
                  • florencja29 Re: Rak...? Jestem wystraszona 16.11.05, 11:36
                    Przepraszam, to do mnie?
                    Gdzie ja napisałam, że zaawansowany nowotwór nie boli, przeważnie boli.
                    Niestety, widziałam widziałam to. Chodziło mi raczej o to, że to, czy boli,
                    czy nie, nie zawsze pokrywa się z tym czy jest to guz złośliwy, czy nie
                    złośliwy. (Zakładam, ze u autorki wątku jest to poczatkowe stadium, ale może się
                    mylę, nie jestem lekarzem).Moze boleć i może być złośliwy i może być zupełnie na
                    odwrót. Najlepszy jest jednak lekarz i badania.
                    • joisana Re: Rak...? Jestem wystraszona 16.11.05, 11:41
                      To było do kasiulek_mysiulek, jak zwiniesz drzewko wątku to zobaczysz jak
                      układają się odpowiedzi.
                      A piszesz bardzo dobrze smile.
                      • florencja29 Re: Rak...? Jestem wystraszona 16.11.05, 11:49
                        Dzięki.
    • Gość: mena Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 22:15
      Nie martw się pewnie jakaś zmiana mastopatyczna, albo włókniak lub torbielka.
      A piersi pewnie cię bolą właśnie z powodu podwyższonej prolaktyny I DLATEGO
      MAsz WYCIEK MLEKa.
      Ja bym proponowała Ci iść na USG piersi przed wizytą.
      Guzki łagodne - włókniaki są niebolesne dobrze odgraniczone i łatwo przesówalne.
      A ginekolog pewnie będzie kazaał zrobić poziom prolaktyny po obciążeniu
      metoclopramidem.
    • Gość: ala Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.limes.com.pl 16.11.05, 13:12

Gdzies ostatnio wyczytalam,ze przy nowotworze wydzielina jest raczej z krwia.

• Gość: MIM Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.chello.pl 16.11.05, 19:23
        Dziekuje dziewczyny! Za wszystkie porady i informacje.
        Jutro dowiem sie co tak naprawde sie dzieje.

Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:32
          i co tam u Ciebie???
          • Gość: MIM Re: Rak...? Jestem wystraszona IP: *.chello.pl 17.11.05, 21:10
            Dzieki dziewczyny!
            Sluchajcie usmialam sie w tym gabinecie u gina.
            Podwyzszona proleaktyna oczywiscie i moj "guzek" to po prostu powiekszone
            groczoly mlekowe.
            Wydzielina z piersi to mleko, odetchnelam sluchajcie bo panikowalam.
            To tak na przyszlosc do innych dziwczyn ktore sie z czyms takim spotkaja. Nie
            panikujcie! smile
            No generalnie, przepisal mi masc aby smarowac piers i zalecil badanie poziomu
            tego hormonu.
            Powiedzial ze nie ma sie czym martwic.
            Tak ze dziewczyny jeszcze raz dzieki, panikowalam jak glupia smile

Pozdrawiam Was wszystkie!

• merediith Re: Rak...? Jestem wystraszona 18.11.05, 13:00
              smile

To,że panikowałas to nic złego. Teraz tyle się słyszy o nowotworach.
              Na Twoim miejscu pewnie zachowałabym się identycznie zwłaszcza przy takich
              objawach jak Twojesmile

Pozdrawiam i cieszę się iż na śmiechu się skończylosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka