Dodaj do ulubionych

czy to kolejna ciąża pozamaciczna?

18.11.05, 14:32
Cześć!jestem tu po raz pierwszy. Postanowiłam napisać ponieważ w ubiegłym roku też przeszłam przez ciążę ektopową(wycięty prawy jajowód i rożek macicy) i miałam nadzieję że to będzie pierwszy i ostatni raz. Po roku od tamtego dramatu wydaje mi się że jestem w ciąży (okres spóźnia się już 5 dni ale test negatywny)i raczej to nie opóźnienie z powodu stresu...Najgorsze jest to czekanie, na usg jeszcze za wcześnie, jestem umówiona dopiero za tydzień. Wiem, że jestem w grupie ryzyka bo przecież jedną ciąże ektopową już doświadczyłam, mogły powstać zrosty. Najgorsze jest to paranoiczne wsłuchiwanie się w sygnały ze swojego ciała, właściwie ja już diagnozę postawiłam. Czy któraś z was miała podobnie?
Obserwuj wątek
    • rybka_79_79 Re: do kasiak273 20.11.05, 13:47
      Witaj.
      Doskonale rozumiem twoje obawy.U mnie mija 6 m-cy od pozamacicznej.Od 2 m-cy
      próbujemy ponownie.19 listopada powinnam dostać @,wiem że to dopiero 1 dzień
      opóżnienia ale ja wiem że to może być to ,bo @ mam regularnie jak w
      zegarku.Testu jeszce nie robiłam-chyba troche sie boje.Mój gin kazał jutro
      zrobić bete i następną za dwa dni żeby sprawdzić czy ładnie rośnie.Powiedział
      że to wiele wyjaśni zanim bedzie można wykonać usg.Boje sie strasznie żeby
      jajeczko ulokowało sie w dobrym miejscu bo wiem napewno że jajeczkowanie miałm
      z tej operowanej strony.
      Tobie i sobie życze aby nam sie udało.
      Pozdrawiam.
      • doko4 Re: do kasiak273 20.11.05, 22:15
        Zycze wam zeby sie wam udało i sobie tez ale jeszcze musze odczekeac bo przeszłam ta tragedie 1 mies.temu. Napisz prosze skad wiesz ze akurat z tego jajnika była owu?
        Ile czekałyscie po cpz? na nastepne starania?
        Jakie badania robiłyscie?
        • rybka_79_79 Re: do doko4 21.11.05, 17:12
          hej.
          Miałam robione usg w zeszłym cyklu i wtedy pracowała zdrowa strona i
          jednoczesnie gin powiedział że już zaczyna pracować str.przeciwna.Stąd wiem że
          teraz jest to ciąza z lewej str.Robiłam tylko podstawowe badania
          krew,mocz,toxo.cytomegalie i nic poza tym.Czekałam tylko niecałe 4 miesiące
          mimo zastrzeżen że najlepiej ok 6 m-cy.Postanowiłam że to już czas i chyba w 2
          cyklu starań sie udało ,@ nadal nie ma,miałam dziś zribić bete ale zabraklo mi
          czasu.Rozmawiałam z kilkoma"starszymi"Paniami i według ich lekarzy nie powinno
          sie czekać długo bo robią sie zrosty,więc czym lepiej tym szybciej i to troche
          zaważyło na mojej decyzji.Zresztą na forum jest dziewczyna która już zdaje sie
          w 2 cyklu zaszła szczęśliwie w ciąże.
    • akasz12 Re: czy to kolejna ciąża pozamaciczna? 21.11.05, 00:15
      Ja ciążę pozam. przeszłam w styczniu (wycięcie prawego jajowodu), w lipcu
      zaszłam w ciążę po 2-3 miesiącach starań. Bardzo się cieszyłam, ale
      jednocześnie każdy ból brzucha i nogi (bo takie miałam objawy w styczniu)
      powodował stres, płacz. Niestety, w 7 tyg. poczułam paraliżujący ból nogi,
      szybka wizyta u lekarki, co prawda nie mojej, która potwierdziła ciążę, ale
      zauważyła jakieś plamienie. Wizyta w szpitalu i wczesne poronienie. I na razie
      się nie staram, bo robię odpoczynek, gdyż ponad tygodniowy pobyt w spitalu
      wykończył mnie psychicznie. I co najgorsze boję się znów próbować, by nie
      powtórzyła się ta sytuacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka