Gość: ola IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 19.11.05, 08:04 zapisano mi na wywolanie okresu, 3xmam brac, 2xpo 50 mg,1x25mg.czy to skuteczne?2 miesiace bralam luteine,i estrofem z luteina-nie mialam okresu.czy zastrzyki dzialaja silniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ?? Re: zastrzyki z progesteronu-BARDZO wazne IP: *.chello.pl 19.11.05, 09:42 Nadal walczysz o wywołanie miesiączki? A może leczenie powinno być prowadzone przez endokrynologa, on na podstawie badań hormonalnych określiłby przyczynę takiego stanu zdrowia. Masz głębszy problem związany z funkcjonowaniem gruczołów wewnętrznych. Tak naprawdę nie wiesz co wywołało stan uspienia jajników? Tarczyca, przysadka a może nadnercza? Radziłabym wybrać się do przychodni endokrynologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola do ?? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 19.11.05, 17:53 wiesz, to nie jest walka o okres. Po cycloprogynova mialam okres elegancki-tzn. obfity i 5-cio dniowy, jak za dawnych ,dobrych lat. Ale ginekolzka stwierdzila, ze nie ma co dawac mi tej cycloprogynovy, zebym znowu brala okragly miesiac hormony. Dlatego zalecila mi luteine 16-25 dc, 2xpodjezykowa-okres sie nie pojawil. z tego, co czytam na FORUM, okres po luteinie sie czesto-gesto nie pojawia. Dlatego wlaczylysmy taka kuracje-estrofem (14 dni) i nastepne 10 dni Estrofem+2Xluteina podjezykowa.Taka kuracja tez byla nieodpowiednia,moze ja jakos nie reaguje na ta luteine podjezykowa?niewazne. Teraz mam miec jeszcze jeden zastrzyk progesteronu i wtedy, jak sie nie pojawi @, to bedziemy sie martwic-tak mowi moja pani dr. Badania tarczycy robilam-wyniki mam bardzo dobre, badalam tez progesteron, testosteron-sa OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: zastrzyki z progesteronu-BARDZO wazne IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 19.11.05, 17:55 pije tez napar z czarnej malwy, czy on pomogl ktorejs z Was?? Odpowiedz Link Zgłoś