aga_x 23.11.05, 17:42 Czy ktoś wie dokładnie co to takiego i jak to leczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.c Re: pogłębiona lordoza 23.11.05, 19:20 Tam gdzie plecy wklęsłe: www.radziechowy-wieprz.pl/szczegoly.php?2339 pozdrawiam joanna Odpowiedz Link Zgłoś
adzi25 Re: pogłębiona lordoza 23.11.05, 19:26 ja mam rozne problemy z plecami-i nie zawsze jest tak, ze jest TYLKO jedna wada, bo kregoslup roznie sie uklada, i mozna miec i skolioze i kifoze np. poszukaj gabinetow rechabilitacji, popytaj znajomych. pewnie na pocz konieczne bedzie zdjecie kregoslupa, potem zobaczenie jak to wyglada i cwiczenia, cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: pogłębiona lordoza IP: *.osiedle.net.pl 23.11.05, 23:29 Hej!Akurat jestem studentka fizjoterapii i moge Ci poradzic jedno....REHABILITACJA!!!-czyli kinezyterapia,a innymi slowy cwiczeniaAle sama niczego nie probuj,bo mozesz tylko ja poglebic.To terapeuta musi zalecic Ci konkretne cwiczenia,ktore splyca lordoze.A lordoza to fizjologiczne wygiecie kregoslupa do przodu.Mamy dwie lordozy-ledzwiowa i szyjnaNasz kregoslup ma ksztalt litery"S"Dwa wpuklenia to wlasnie lordoza,a uwypuklenia-kifoza (piersiowa i krzyzowa)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_x Re: pogłębiona lordoza 24.11.05, 13:36 ok, dzięki. Właśnie w poniedziałek idę do lekarza z prześwietleniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś