Dodaj do ulubionych

przerwa w tabletkach

IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.05, 14:42
Zastanawiam sie nad zrobieniem przerwy w braniu tabletek, ktore lykam juz od
dobrych 3 lat. Chcialam zrobic przerwe na miesiac. A moze na dwa? Czy jest
wogole sens?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: przerwa w tabletkach 30.11.05, 14:50
      Poczytaj forum, jest wiele postów nt. temat.
      generalnie przerwa krótsza niż 6 m-cy nie ma sensu, gdyż organizm dochodzi do
      siebie ok. pół roku, czasem więcej, czasem mniej
      • Gość: alma Re: przerwa w tabletkach IP: *.toya.net.pl 30.11.05, 15:33
        ja brałam rok microginon..właśnie sobie przerwe zrobiłam i cholera jasna juz mi
        sie okres spóźnia(nie jestem w ciazy)
        nie przerywaj bo to tylko problemy sprawia,odstaw je jak bedziesz sie o dziecko
        starać bo inaczej to bez sensu
        Pozdrawam
        • Gość: monika przerwa w tabletkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:39
          Dzieki. Generalnie zdania u dwoch pan ginekolog, u ktorych bywam od czasu do
          czasu sa podzielone: jedna twierdzi, ze mimo, iz biore tabletki 3 lata, nie
          musze koniecznie robic przerwy wlasnie teraz, druga natomiast uwaza zupelnie
          inaczej - ze 3 lata to za dlugo bez przerwy. A co najsmieszniejsze, podobno
          obie studiowaly razem smile)) Wiec tak sie zastanawialam - czy jest sens robic
          przerwe na miesiac lub dwa ?!? Chyba nie, ale jesli mialoby to byc
          konieczne ... tzn. wolalabym nie. Tez biore microgynon - czuje sie po nim
          bardzo dobrze, okres regularny jak w zegarku, badania zawsze ok ...
          • Gość: natka110 Re: przerwa w tabletkach IP: *.pool8288.interbusiness.it 01.12.05, 13:46
            A ja z kolei slyszalam kiedys, ze powinno sie brac 11 mcy i 1 mc przerwy, i tak
            cyklicznie. Ale to bylo pare lat temu, moze teraz sa jakies nowe badania.
            jestem pierszy cykl bez pigul (Harmonet) i jak dam rade z ohydnymi okresami-
            rzekami, to nie wracam do Harm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka