02.12.05, 13:09
ratunku dluzej tego nie zniose ciagle wychodza mi afty w buzi stosowalam
sachol zel plukalam szalwia ale to nie opmaga poradzcie cos prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: Gośka Re: afty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:48
      mam ten sam problem;-(((((( żadne specyfiki nie skutkują po prostu mija mi z
      czasem ałłła
    • tuniaa Re: afty 02.12.05, 18:05
      trzeba coś przeciwgrzybicznego do płukania, albo smarować te mijsca
      clotrimazolemsmile
      • f_emmefatale Re: afty 02.12.05, 18:17
        Clotrimazol jest do uzytku ZEWNETRZNEGO.

polecam Tantum Verde. Mi pomoga-po paru dniach ani sladu...tylko,ze dzisiaj
        znowu wrocilo.
        • mabipa Re: afty 02.12.05, 19:27
          To słabe wszystko co piszecie a Clotrimazolum absulutnie nie do tego, to nawet
          nie są zmiany grzybiczne!!! Mi po wielu próbach pomógł płyn VAGOTHYL (około 10
          zł) ale jest bardzo nieprzyjemny w stosowaniu. Nanoszę płyn na aftę patyczkiem
          do uszu następnie afta jest przez niego "wyżerana", już po pierwszym razie
          wyraźna ulga, ale pozostawia na jakiś czas nieprzyjemny smak metaliczny.
          Warto "po zabiegu" usunąć martwy naskórek np. pocierając suchym ręcznikiem.
          • f_emmefatale Re: afty] 02.12.05, 20:05
            Zabieg o ktorym mowisz nazywa sie 'pedzlowanie'.
            Jest to oczywiscie jakas opcja,ale nie nalezy do najprzyjemniejszych dlatego
            nawet jej nie przytoczylam.

Polecam rowniez ziolowe plyty tego typu jak Tantum Verde-najwygodniej w
            areozolu. Sa one na stany zapalne gardla,ale pomagaja rowniez na afty.
            • Gość: ania Re: afty] IP: *.netaccess.pl / *.lubin.dialog.net.pl 03.12.05, 20:40
              owszem nieprzyjemny ale jedyny skuteczny, natomiast Tantum Verde jest mało
              skuteczne
              • f_emmefatale Re: afty 03.12.05, 21:05
                Kazdy inaczej toleruje leki.
        • Gość: tuniaa Re: afty IP: *.kablowka.waw.pl 04.12.05, 02:09
          mi dermatolog dał do wewnętrznego -smarowanie gardła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka