nysia12 02.12.05, 13:09 ratunku dluzej tego nie zniose ciagle wychodza mi afty w buzi stosowalam sachol zel plukalam szalwia ale to nie opmaga poradzcie cos prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gośka Re: afty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:48 mam ten sam problem;-(((((( żadne specyfiki nie skutkują po prostu mija mi z czasem ałłła Odpowiedz Link Zgłoś
tuniaa Re: afty 02.12.05, 18:05 trzeba coś przeciwgrzybicznego do płukania, albo smarować te mijsca clotrimazolem Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: afty 02.12.05, 18:17 Clotrimazol jest do uzytku ZEWNETRZNEGO. polecam Tantum Verde. Mi pomoga-po paru dniach ani sladu...tylko,ze dzisiaj znowu wrocilo. Odpowiedz Link Zgłoś
mabipa Re: afty 02.12.05, 19:27 To słabe wszystko co piszecie a Clotrimazolum absulutnie nie do tego, to nawet nie są zmiany grzybiczne!!! Mi po wielu próbach pomógł płyn VAGOTHYL (około 10 zł) ale jest bardzo nieprzyjemny w stosowaniu. Nanoszę płyn na aftę patyczkiem do uszu następnie afta jest przez niego "wyżerana", już po pierwszym razie wyraźna ulga, ale pozostawia na jakiś czas nieprzyjemny smak metaliczny. Warto "po zabiegu" usunąć martwy naskórek np. pocierając suchym ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: afty] 02.12.05, 20:05 Zabieg o ktorym mowisz nazywa sie 'pedzlowanie'. Jest to oczywiscie jakas opcja,ale nie nalezy do najprzyjemniejszych dlatego nawet jej nie przytoczylam. Polecam rowniez ziolowe plyty tego typu jak Tantum Verde-najwygodniej w areozolu. Sa one na stany zapalne gardla,ale pomagaja rowniez na afty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: afty] IP: *.netaccess.pl / *.lubin.dialog.net.pl 03.12.05, 20:40 owszem nieprzyjemny ale jedyny skuteczny, natomiast Tantum Verde jest mało skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuniaa Re: afty IP: *.kablowka.waw.pl 04.12.05, 02:09 mi dermatolog dał do wewnętrznego -smarowanie gardła Odpowiedz Link Zgłoś