Gość: xyz IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.05, 12:27 Mam problem z układem pokarmowym i po ciężej strawnych pokarmach mam straszny świąd w odbycie,czy ktoś miał coś takiego?Od czego to może byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pimga Re: Swiąd odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:31 robale, wątroba , alergia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Swiąd odbytu IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 21:03 o qurcze najprawdopodobniej wątroba,ale co to może byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Swiąd odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:54 Robale i alergie też weź pod uwagę. Przy słabej wątrobie podnosi sie poziom bilirubiny, co powoduje swędzenie, ale zwykle całego ciała. Świąd odbytu to inne choroby niż cholestaza (podniesienie poziomu bilirubiny). Lekarze mało wiedzą o chorobach wątroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Swiąd odbytu IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 23:08 jakieś półtora roku temu też biegałam ze świądem do ginekologa myslałam,że to grzybica albo jakieś bakterie.Ci faszerowali mnie lekarstwami po których było jeszcze gorzej,aż poprosiłam lekarza,żeby zrobił mi wymaz i okazało się zero bakteri zero grzybów.Póżniej leczyłam przewód pokarmowy przy tym dietka i przeszło.Teraz powtórka z rozrywki z tym,że najpierw wszystko zaczęło mnie swędziec w niektórych miejscach szczególnie się drapałam teraz przestało,a przyszedł straszny świąd w odbycie,a że mam problem z przewodem pokarmowym to podejrzewam wątrobę.Na dodatek karmię piersią i podobno pytałam się tu na forum pani dr,że wyniki z wątroby nie wyjda miarodajne Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Swiąd odbytu 21.12.05, 23:32 ja jednak sadze, ze mozliwy jest przerost grzybow w organizmie, swiad odbytu jest b.czesty przy kandydozie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Swiąd odbytu IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.12.05, 10:26 No właśnie ,a może to to.Bardzo dziękuję za sugestię Odpowiedz Link Zgłoś