Gość: CIOTKA KLOTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 15:45 kobietki,poradzcie,opowiedzcie wrazenia, przeciwwskazania, zastrzezenia,uroki i wady noszenia wkladki. mam powazny dylemat, czy zastosowac te metode antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadowolona Re: SPIRALE RAZ JESZCZE IP: *.crowley.pl 22.12.05, 16:09 Od 3 lat mam spiralkę i jest to już moja druga. Jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć to takie, że po założeniu spiralki czas trwania miesiączki wydłuża mi się. I ponoć jest to standart. Tzn. nie tyle krwawienie co plamienie PO... trwa to jakieś dwa/trzy dni po zakończeniu "normalnej" miesiączki. Poza tym nie mam żadnych ubocznych doznan. W ogóle zapomniałam, że coś tam mam. Jestem zadowolona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: 22.12.05, 17:58 Duże litery oznaczają krzyk, pisanie nimi jest niezgodne z netykietą i regulaminem forum. Proszę o przestrzeganie obydwu. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana I przy okazji, proszę: 22.12.05, 17:59 o nie łamanie prawa polskiego i regulaminu forum (to w sprawie handlu pigułkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOTKA KLOTKA Re: I przy okazji, proszę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:09 wiem co oznaczaja duze litery i mam pelne prawo ich uzywac dokladnie wtedy kiedy uwazam to za stosowne. zyjemy w wolnym kraju i pouczanie obywateli w kwestiach stosowania badz nie danej wersji przekazu jest co najmniej niestosowne. chyba,ze twoj post byl kolezenska przysluga, majaca na celu uswiadomienie mi istnienia wirtualnego krzyku... tak nawiasem mowiac szef forum powinien lepiej sledzic watki lamiace prawo-zarowno na tym, jak i na innych forach jest ich mnoostwo.dziekuje za uwage dotyczaca handlu tabletkami, jakklowiek glupie wydaje mi sie w tej sprawie prawo,uszanuje je.z reszta ty juz to chyba zrobiles usuwajac moj watek o cilescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awujotka Re: I przy okazji, proszę: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 00:16 poczytaj trochę tu: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2421510 albo tu: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3156276 w sumie dużo ciekawych wypowiedzi, myslę, że Twoje wątpliwości po tej lekturze będą rozwiane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: I przy okazji, proszę: 23.12.05, 18:38 > wiem co oznaczaja duze litery i mam pelne prawo ich uzywac dokladnie wtedy >kiedy uwazam to za stosowne. zyjemy w wolnym kraju i pouczanie obywateli w >kwestiach stosowania badz nie danej wersji przekazu jest co najmniej >niestosowne Łamiesz w ten sposób punkt 6 Regulaminu, i to może wystarczyć do usunięcia Twojego wątku > tak nawiasem mowiac szef forum powinien lepiej sledzic watki lamiace > prawo-zarowno na tym, jak i na innych forach jest ich mnoostwo moderator wystarczająco uważnie to czyni, proszę nie porównywać forów prywatnych, te rządzą się swoimi prawami(jeśli ich założyciele łamią prawo, robią to na własny rachunek)i proszę ich nie porównywać z publicznymi. Na forach publicznych portalu gazeta.pl obowiązują: Dz. U. z 2004 r. Nr 53, poz. 533 Ustawa z dnia 6 września 2001 r. Prawo farmaceutyczne. Tekst pierwotny: Dz. U. z 2001 r. Nr 126, poz. 1381 Art. 68. 1. Obrót detaliczny produktami leczniczymi prowadzony jest w aptekach ogólnodostępnych, z zastrzeżeniem przepisów ust. 2, art. 70 ust. 1 i art. 71 ust. 1. 3. Zabrania się prowadzenia wysyłkowej sprzedaży produktów leczniczych w ramach obrotu detalicznego. 4. Nie uznaje się za obrót detaliczny bezpośrednie zastosowanie u pacjenta przez lekarza, lekarza stomatologa(116) lub inną osobę wykonującą zawód medyczny produktów leczniczych oraz produktów leczniczych wchodzących w skład zestawów przeciwwstrząsowych, których potrzeba zastosowania wynika z rodzaju udzielanego świadczenia zdrowotnego. Art. 70. 1. Poza aptekami obrót detaliczny produktami leczniczymi, z uwzględnieniem art. 71 ust. 1 i 3 pkt 2, mogą prowadzić punkty apteczne. 2. Punkty, o których mowa w ust. 1, może prowadzić osoba fizyczna, osoba prawna oraz niemająca osobowości prawnej spółka prawa handlowego. 2a. W punkcie aptecznym musi być ustanowiona osoba odpowiedzialna za prowadzenie punktu, będąca kierownikiem punktu aptecznego. 2b. Kierownikiem punktu aptecznego może być farmaceuta z rocznym stażem lub technik farmaceutyczny, posiadający trzyletni staż pracy w aptekach ogólnodostępnych. 4. Prowadzenie punktów aptecznych wymaga uzyskania zezwolenia. Przepisy art. 99 ust. 2 i 3, art. 100 ust. 1-3, art. 101-104 oraz art. 107 stosuje się odpowiednio. Art. 71. 1. Poza aptekami i punktami aptecznymi obrót detaliczny produktami leczniczymi wydawanymi bez recepty lekarskiej, z uwzględnieniem ust. 3, mogą prowadzić: 1) sklepy zielarsko-medyczne, 2) sklepy specjalistyczne zaopatrzenia medycznego, 3) sklepy zoologiczne, 4) sklepy zielarsko-drogeryjne, 5) sklepy ogólnodostępne - zwane dalej "placówkami obrotu pozaaptecznego". 2. Sklepy, o których mowa w ust. 1 pkt 1, mogą być prowadzone przez farmaceutę, technika farmaceutycznego oraz absolwenta kursu II stopnia z zakresu towaroznawstwa zielarskiego lub przedsiębiorców zatrudniających wymienione osoby jako kierowników tych placówek. ___________________________________________________________________ ___________________________________________ Przepisy karne i przepis końcowy ------------------------------------------------- Art. 124. Kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. A ponieważ nieznajomość, czy lekceważenie obowiązującego prawa, nie zwalnia od odpowiedzialności, proszę to robić na własny rachunek, a nie pośrednio, narażać portal gazety na konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiase Re: SPIRALE RAZ JESZCZE 23.12.05, 17:39 a ja zaszlam w ciaze 2x ze spirala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: SPIRALE RAZ JESZCZE IP: 213.17.144.* 23.12.05, 19:13 nie ty jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrianne Re: SPIRALE RAZ JESZCZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 15:16 zaszlas w ciaze?ze spirala?a jak dlugo po zalozeniu?ponoc spiralka ma 98% skutecznoassci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: SPIRALE RAZ JESZCZE IP: *.devs.futuro.pl 24.12.05, 23:37 A ciąża się utrzymała? Ja zastanawiam się nad Mireną może któraś z Was wie coś na jej temat. Ja czytałam broszurę ale tam strasznie koloryzują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś