Dodaj do ulubionych

mam 2 kreseczki!!!!

27.12.05, 10:54
Boże aż nie moge pisać...tak mi sie lapki trzesą...Właśnie zrobiłam test @
powinna być wczoraj.I są 2 kreseczki.Dzis jest 32 dc.Mam ok 2cm torbiel na
prawym jajniku i ten cykl wedlug lekarza mial byc na straty,bo podobno nie
bylo jajeczkowania.A tu taka niespodzianka na święta.Aż nie moge uwieżyc.Tak
sie ciesze i jednocześnie ogarnia mnie panika.Czuje sie rewelacyjnie nic mnie
nie boli,poza piersiami.Jutro biegne na bete.Pozdrawiam wszystkie zaciążone a
w szczególności kask77-ciesze sie razem z Tobą.Koniez roku okazuje sie dla
wielu z nas szczęsliwy.
Obserwuj wątek
    • aga2811 Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 11:09
      Gratuluję!!!! Trzymam kciuki. Pozdrawiam, Aga.
    • pszczolaasia Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 11:59
      nonononono..smile)))))))))))) gratulacje!!!!!!!!!!
    • lapromyczek Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 13:14
      Strasznie się cieszę.Gratuluję i trzymam kciuki. Życzę na Nowy Rok 2006
      ślicznego, zdrowego bobaska smile
      • akasz12 Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 13:38
        Również wielkie GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Trzymaj się zdrowo i informuj na bieżąco.
        pozdr.
      • lapromyczek Re: mam 2 kreseczki!!!! 29.12.05, 19:34
        Nic sie nie martw na zapas, bo to nie pomoże a może tylko zaszkodzić. Leż i się
        nie denerwuj!!!! Wypijemy z mężem winko za zdrowie Twoje i dzidzismileTrzymamy
        kciuki.
    • majah1 Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 16:55
      UUUUUUUUUU!!!!GRATULACJE!!!!!!

Coś mi się wydaj że św.Mikołaj miał duzy worek i obdarował wiele dziewczym w
      różowe bobaski. Superowo
      Ja tez czekam na swój prezent smile
    • daile Re: mam 2 kreseczki!!!! 27.12.05, 21:08
      Gratulacje!!!!!
      To cudowne wieści i koniec roku!!!
      Dbaj o siebie i maleństwo
      Pozdrawiam
    • rybka_79_79 Re: mam 2 kreseczki!!!! 28.12.05, 20:30
      no i mam wyniki bety 62.61 w 33dc chyba nie tak żle zwłaszcza że od
      ewentualnego zapłodnienia jakieś 16dni
      • pszczolaasia Re: mam 2 kreseczki!!!! 28.12.05, 21:00
        ładniesmile)))) bedzie dobrze!!!smile))))
    • rybka_79_79 Re: po usg 29.12.05, 17:15
      Jestem już po usg,w 34dc widać malutki pęcherzyk,a co najważniejsze w
      macicy.Ale co mi poty skoro właśnie zaczęłam plamić(na brązowo).Dzwoniłam do
      gina mam bezwzgledny nakaz lezenia i lykam duphaston.A tak sie
      cieszyłam....Jutro ide na bete oby maluszek dalej się rozwijał.
      • lapromyczek Re: po usg 29.12.05, 19:35
        Nic sie nie martw na zapas, bo to nie pomoże a może tylko zaszkodzić. Leż i się
        nie denerwuj!!!! Wypijemy z mężem winko za zdrowie Twoje i dzidzismileTrzymamy
        kciuki.
      • marijohanna Re: po usg 29.12.05, 20:51
        nie chce cie martwic, ale przy becie 69 nie moze nic byc widac w macicy, bo jest
        po prostu za wczesnie. widac cos ok. 6 tygodnia, przy hcg ok. 1000.

trzymam ci kciuki!!
        • lapromyczek Do marijohanna 29.12.05, 21:49
          Być może się czepiam, ale wydaje mi się,że pisanie "nie chce cie martwic,
          ale..." jest tu raczej nie na miejscu. Nie wiem, czy Ty jesteś lekarzem,ale jak
          nie chcesz kogoś martwić, to nie martw! Zważ na to,że dziewczyna juz i tak
          wystarczająco się denerwuje, a poza tym to są różne aparaty usg i różni lekarze
          no i różne pacjentki, więc bardzo Cie proszę nie wygłaszaj takich
          kategorycznych stwierdzeń. W moim odczuciu to forum powinno przedewszystkim
          pomagać zwłaszcza "psychicznie", bo fizycznie to każda z nas ma lekarza.
          • marijohanna Re: Do marijohanna 29.12.05, 22:45
            wiesz co, jestem po dwoch ciazach pozamacicznych. przy pierwszej malo nie
            przejechalam sie na tamten swiat przez niefrasobliwosc lekarki, ktora tez mi cos
            widziala w macicy (obumarlo wg niej) i dawala mi leki na wywolanie okresu (!!!).
            napisalam to nie po to aby dziewczyne straszyc, ale wlasnie dlatego, ze sie o
            nia martwie i wnioskuje, ze jej lekarka nie jest najlepszym fachowcem. zycze jej
            aby ciaza rozwijala sie prawidlowo i byla gdzie trzeba, ale do tej lekarki nie
            mialabym zaufania. i DLATEGO to napisalam.
        • rybka_79_79 Re: po usg 02.01.06, 21:10
          Skoro twierdzisz że w tak wczesnej ciąży nic nie widac to może wyjaśnisz mi
          fakt że dziewczyna z innego forum mająca OM w tym samym czasie co ja ma jeszcze
          większy pęcherzyk niż mój i usg robiła w tym samym czasie?To że gdzieś tam
          napisane że tak byc powinno to do życia ma sie nijak.
          • marijohanna Re: po usg 03.01.06, 19:55
            rybka nie przyszlam tu sie klocic. powiedz swojemu ginowi, ze moze kariere
            miedzynarodowa zrobic gdy w 34 dc. widzi zarodek w macicy. sokoli wzrok
            doprawdy! i pogratulowac sprzetu, o ktorym swiat medyczny oprocz niego i
            jakiegos innego gina z forum nie wie.
            pecherzyk widac pod koniec 6 tygodnia, przy hcg ok. 1000 (ALE NIE 62!!) i to nie
            jest moj wymysl. mozesz troche pogooglowac i troche literatury podrzucic ginowi.
            niech sie podszkoli. chyba, ze nie wiesz dokladnie kiedy mialas owulacje i to
            ciaza z poprzedniego cyklu, ale wtedy beta bylaby wiele wyzsza.
            nie pisze tego, bo moja ciotka albo ktos na forum tak mial , ale takie sa fakty
            naukowe.
            • marijohanna ps. 03.01.06, 19:57
              oczywiscie nie wykluczam, ze masz zarodek w macicy. zycze ci tego z calego
              serca, ale twierdze nadal, ze twoj gin nie mogl tego widziec. chyba, ze jest
              jasnowidzem.
            • rybka_79_79 Re: do marijohanna 04.01.06, 20:22
              Zanim zaczniesz coś pisać i kogoś oskarżać o brak doświadczenia przeczytaj 2
              razy to co inni piszą.Mylisz pojęcia i sie wymądrzasz.Czy ja napisałam że mój
              gin w 34dc zobaczył w macicy zarodek?????NIE.Napisałam że zobaczył pęcherzyk a
              to zupełnie co innego!!!!!W 6 tyg rzeczywiście można zobaczyć zarodek ale
              pecherzyk jest widoczny wcześniej.
              • marijohanna Re: do marijohanna 05.01.06, 09:49
                rybka_79_79 napisała:

> Zanim zaczniesz coś pisać i kogoś oskarżać o brak doświadczenia przeczytaj 2
                > razy to co inni piszą.Mylisz pojęcia i sie wymądrzasz.Czy ja napisałam że mój
                > gin w 34dc zobaczył w macicy zarodek?????NIE.Napisałam że zobaczył pęcherzyk a
                > to zupełnie co innego!!!!!W 6 tyg rzeczywiście można zobaczyć zarodek ale
                > pecherzyk jest widoczny wcześniej.

wlasnie, ze nie. ani pecherzyka ani zarodka nie mozna zobaczyc. o faktach nie
                dyskutuje, wiec EOT z mojej strony.
                • marijohanna ps. 05.01.06, 10:43
                  i powtarzam jeszcze raz: przy hcg 62 nie mozna zobaczyc! jesli ktos ma owulacje
                  w 4 dc. i prawidlowo przyrastajaca bete to moze w 34 dc. cos widziec, ale nie
                  przy hcg 62-
        • rybka_79_79 Re: po usg 02.01.06, 21:11
          A tak wogóle to w czwartek mam kolejne usg.
          • rybka_79_79 Re: po usg 05.01.06, 16:40
            Dzis w 41 dc beta 1398 a na usg dokladnie w tym samym miejscu co wczesniej
            pecherzyk 5.9*5.6.Wyglada na to że wszystko narazie jest ok.Za tydzien kolejne
            usg.
            • gakal Re: po usg 05.01.06, 20:03
              Wszystkie bardzo się z Tobą cieszymy. Każda ciąża na tym forum jest światełkiem
              nadzieji, dla tych, które tu trafiają. Gratuluję i dziekuję za nadzieję.
              Pozdrawiam
    • bami_ol Re: mam 2 kreseczki!!!! 31.12.05, 00:01
      Rybko gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na zapas się nie przejmuj, leż i weź do ręki dobrą książkę.

Ja przeleżałam 34 tygodnie z całej ciąży. A moje cudeńko ma 8 i pół miesiąca. I
      teraz warto żyć.
    • rybka_79_79 Re: po usg 13.01.06, 13:41
      Wlaśnie wróciłam z usg.Dziś49dc według usg to 4 tyg.Moja pchełka ma ok 5-7mm i
      co najważniejsze bije jej serduszko.Strasznie sie ciesze.
      • lapromyczek Re: po usg 13.01.06, 17:18
        smile smile smile smile Brak słów.Tak się cieszę!!!!!!
      • silje0 Re: po usg 15.01.06, 11:20
        Gratuluję i trzymam kciuki.
        Rybko napisz, kiedy byłaś w cp., ile czasu od tego minęło, czy masz zachowany
        jajowód?
        Napisz tez jak się czujesz, jakie jest Twoje ogólne samopoczucie i czy wszystko
        jest w porządku, czy nie masz żadnych plamień?
        Pozdrawiam, trzymaj się ciepło.
        • rybka_79_79 Re: do silije 15.01.06, 20:16
          Cp.w maju zeszlego roku,miesiac wczesniej c.obumarla i wylyzeczkowanie.Jajowód
          zachowany po rekonstrukcji.Zaczelismy sie starac ponownie pod koniec
          sierpnia.To był 4 cykl starań.Zaszłam z lewego jajnika mimo ze własnie po lewej
          str była cp.Teraz zaczał sie 8tydz,cały czas delikatnie plamie,dlatego biore
          luteine dopochwowo i doustnie.A tak ogólnie to własnie dopadly mnie mdłości i
          wogóle czuje sie fatalnie.Jestem jednak dobrej mysli.Pozdrawiam
          • silje0 Re: do Rybki 16.01.06, 08:38
            Wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że maluszek jest tam, gdzie powinien.
            Oszczędzaj się i dużo odpoczywaj.
            ściskam,
            Silje
            • silje0 Re: do Rybki 25.01.06, 17:05
              Rybko, co u Ciebie?
              Mam nadzieję, że wszystko ok. Odezwij się.
              • rybka_79_79 Re: do silije 26.01.06, 12:48
                Jestem,jestem.U mnie i maluszka jak narazie wszystko ok.Już nie plamie,żadnych
                bóli brzucha i tym podobnych.Na wszelki wypadek leki biore nadal.Jutro zaczynam
                10tydz,jak ten czas leci.23 lutego mam usg 3D wtedy wszystko sie
                wyjasni.Pozdrawiam.
                • silje0 Re: to super :-) 26.01.06, 14:22
                  Bardzo się cieszę, że Twoje wieści sa optymistyczne big_grin
                  Życzę zdrówka i żeby dalej wszystko było ok.
                  pozdrawiam
    • akasz12 Re: mam 2 kreseczki!!!! 13.01.06, 15:45
      Gratuluję Kochana i trzymajcie się zdrowo!!!!!
    • pawko81 Re: mam 2 kreseczki!!!! 14.01.06, 17:15
      Czy przy ciąży pozamacicznej, test ciążowy wykaże ciąże?
      • judyta10 Re: mam 2 kreseczki!!!! 14.01.06, 19:42
        Tak wykaże.
    • rybka_79_79 Re: mam 2 kreseczki!!!! 24.02.06, 21:42
      W czwartek robiłam usg 3d i jestem przeszczesliwa bo z maluszkiem wszysko
      ok.Zmierzony karczek jest w normie nie mozna bylo niestety ocenic noska bo
      maluch lezal na brzuszku i za nic nie chcial sie przekrecic mimo prob
      lekarza.Wydaje mi sie ze maluszek spal w najlepsze i nic mu nie
      przeszkadzało smile)Zaczęlam 14 tydz,czuje sie jako tako na szczescie juz nie
      biore zadnych lekow na podtrzymanie i nie musze lezec.Ach no i najwazniejsze
      moja pchełka ma 61mm,to juz chyba prawdziwa pchła prawda?Gdy chodzilam w ciązy
      11 lat temu bylo zupelnie inaczej i maz nie widzial syna tak wczesnie na usg a
      teraz cieszył sie jak dziecko jak cos tam jak to ujał dojrzal na monitorze!!!A
      teraz chodzi dumny jak paw bo powiedzial ze teraz juz moze bo jego maluch
      zdrowysmile)
      • kask77 Re: mam 2 kreseczki!!!! 25.02.06, 12:15
        rybko, wspaniale wiesci!!! Jestesmy prawie w na tym samym etapie ciazy, ja
        jestem w polowie 15 t.c. Nieststy musze jeszcze brac leki na podtrzymanie i
        jest troche klopotow, ale mam nadzieje ze miną! Podobie zaszysmy w ciaze, bo ja
        tez podobno nie mialam owulacji... haha!
        Pozdrawiam Ciebie i Malenstwo!
        kask i 15 tygodniowy maluch
    • kask77 Re: mam 2 kreseczki!!!! 21.03.06, 16:01
      rybko, melduj zaraz jak sie macie!!!!!???
      smile)))
      • rybka_79_79 Re: mam 2 kreseczki!!!! 22.03.06, 13:47
        Melduje sie smile))
        Mamy sie bardzo dobrze,na szczescie nic mi nie dolega a co do maluszka to w
        poniedzialek mam usg to napisze cos wiecej.Mam mala nadzieje poznac plec
        przyszlej pchelkismile))
        • kask77 Re: mam 2 kreseczki!!!! 22.03.06, 15:39
          rybko wspaniale!!!!!
          To czekaj, na kiedy ty masz termin?
          Ja dzis zaczynam 19 t.c. i nie moge sie doczekac usg. Zazdroszcze ci...tez
          strasznie chcialabym juz wiedziec.Pozdrawiam i niezmiennie trzymam kciuki!
          kask z Maluchem
          • rybka_79_79 Re: mam 2 kreseczki!!!! 23.03.06, 08:08
            Dziś zaczynam 18tc.Termin miedzy 30sierpnia a 3wrzesnia.Co prawda z tym usg to
            troche pomarudzilam ginowi bo mialam miec dopiero polowkowe ale jak dla mnie ok
            10tyg miedzy jednym usg a drugim to stanowczo za duzo.A poza tym gdzie ja bym
            wytrzymala tyle,jak ja musze wiedziec co ja tam noszesmilemam fiola na punkcie
            corci,maz zreszta tezsmile)Wiem wiem najwazniejsze zeby zdrowe ale jak sie ma 2
            facetow w domu to potrzebna jakas rownowaga nie?Jestem taka stuknieta na tym
            punkcie ze kupilam niedawno 2 cudne sukieneczkismile))Kask czujesz juz ruchy
            malucha?Mnie sie wydawalo ze czuje cos jakies 2tyg temu szczegolnie wieczorem
            i w nocy,jelitka to napewno nie byl bo nic ciezkiego nie jadlam a teraz ciszasad(
            • kask77 Re: mam 2 kreseczki!!!! 23.03.06, 12:08
              rybko, ja juz czuje ruchy od dosc dawna. Sa coraz silniejsze ale bardzo rzadko
              zdarzaja sie takie, ktore mozna poczuc przez brzuch. Najczesciej to takie
              jelitkowe smyrniecia i laskotki. Ale tez, tak jak ty mam takie "przestoje"
              kiedy prawie nic nie czuje, czasem kilka dni.
              Ja zaczelam 19 t.c. Termin mam na 23.08 wedlug OM aleowulacje mialam okolo 4
              dni pozniej, wiec jest szansa, ze tez zahacze o wrzesien. Wpadnij na forum o
              sirpniowkach 2006!
              Wiesz, ja tez juz nie moge sie doczekac, kiedy powiedza mi kogo tam mam. Marze
              o dziewuszce, chociasz to moje pierwsze dziecko..
              pozdrawiam
              kask

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka