Dodaj do ulubionych

zagrożona ciąża

04.01.06, 16:49
Mam trójkę zdrowych dzieci. Teraz jestem w 1-mies. ciąży (potwierdzone
testem).Wczoraj zaczęłam krwawić. W pierwszej chwili ucieszyłam się, bo
pomyślałam, że to spóźniona miesiączka. Dziś rano jednak krwawienia nie było,
więc dla pewności zrobiłam test - wynik pozytywny. Dowiedziałam się, że
natura tak kieruje organizmem w przypadku, gdy coś nie jest w porządku z
płodem lub łożyskiem. Proszę odpowiedzcie mi, czy coś o tym wiecie z
doświadczenia, czy jeśli pojadę do lekarza i dostanę leki na powstrzymanie
krwawienia, będę mogła urodzić zdrowe dziecko, czy to niemożliwe?
Obserwuj wątek
    • joisana Re: zagrożona ciąża 04.01.06, 16:59
      Masz troje dzieci i jeszcze nie wiesz, że każde krawienie w ciąży musi być
      natychmiast skonsultowane z lekarzem?? Marsz do lekarza. Oczywiście , że można
      donosić ciążę, i urodzić zdrowe dziecko o ile zacznie się je ratować, zamiast
      czekać.
      • jolaszka Re: zagrożona ciąża 04.01.06, 17:33
        Dzięki za odpowiedź.Krótkie sprostowanie: mam troje dzieci, ale w czasie tych
        ciąż nigdy nie krwawiłam. Jeśli chodzi o lekarza, to pisząc prośbę o radę,
        byłam już po konsultacji telefonicznej z panią ginekolog. Jutro do niej jadę
        (na wsi nie ma ginekologów), więc wszystkiego się dowiem. Jestem jednak trochę
        zaniepokojona, dlatego piszę do ludzi, żeby pomogli mi rozwiać moje obawy - już
        teraz.
        • klaudida Re: zagrożona ciąża 04.01.06, 19:07
          często niewielkie plamienie(krwawienie)występuje w chwili gdy przypaść ma data
          miesiączki ale postaraj się do jutrzejszej wizyty poleżeć,
    • dorotakatarzyna Re: zagrożona ciąża 06.01.06, 22:20
      Jest duża szansa że wszystko będzie dobrze. Miałam tak w drugiej ciąży. Już się
      ucieszyłam, że to miesiączka, ale krwawienie trwało tylko 2 godziny. Dalej ciąża
      przebiegała bez problemu. W trzeciej ciąży zaczęłam krwawić w 7 tygodniu, i to
      już było poważne, ale też się dobrze skończyło. Powodzenia!
      • Gość: yo Re: zagrożona ciąża IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.01.06, 18:54
        Ja w 4 ciąży miałam plamienie przez 4 tyg dzidziuś zdrowy jak rydzsmile)
        • jolaszka Re: zagrożona ciąża 09.01.06, 09:34
          Dziękuję wszystkim za rady i słowa otuchy. Krwawienia i plamienia już nie mam,
          (krwawienie było tylko po współżyciu), ale w czwartek podczas badania pani
          doktor stwierdziła twardą macicę.Przepisała mi No-spę i Duphaston i zaleciła
          dużo odpoczynku. Jednak po przeczytaniu wiadomości na temat tych leków,
          postanowiłam ich nie brać, ponieważ gestageny zawarte w Duphastonie mogą
          uszkodzić płód. We wtorek będę miała robione USG dopochwowe. Narazie staram się
          dużo polegiwać w domu. Co wy myślicie o tych lekarstwach, też miałyście taki
          dylemat ?
          • lilith76 Re: zagrożona ciąża 09.01.06, 10:02
            Duphaston bierze się na podtrzymanie ciąży.

ponieważ gestageny zawarte w Duphastonie mogą
            > uszkodzić płód.

gdzie???
            powinniśmy mieć pokolenie uszkodzonych płodów.
            • invicta1 Re: zagrożona ciąża 09.01.06, 14:42
              Jolaszka zlituj sie! nie opowiadaj takich bredni-gdzieś to wyczytała? w "małym
              gościu niedzielnym"?
          • Gość: yo Re: zagrożona ciąża IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 14:26
            Duphaston nie brałam,ale nospę forte sporadycznie owszem.Wiele kobiet bierze
            tabletki na poddtrzymanie i nic się nie dzieje,ale też jestem zdania,żeby nie
            brać za wiele.Może pogadaj z dziewczynami na ten temat na jakimś ciążowo-
            dzieciowym forum
          • Gość: emilka Re: zagrożona ciąża IP: *.chello.pl 13.01.06, 21:26
            U mnie na początku ciąży też lekarz stwierdził twardą macicę i też przepisał
            duphaston, czytałam ulotkę i mocno się przeraziłam, ale po telefonie do lekarza
            zaczęłam go zażywać.Większość kobiet w ciży zażywa Duphaston, jeśli chcesz
            utrzymać ciążę zaufaj swojemu lekarzowi i nie wgłębiaj się w ulotki na pewno
            nie będzie chciał skrzywdzić Twojego dziecka.Moje dziecko jest śliczne i zdrowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka