Gość: mama 38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:06 Dziewczyny poradżcie! Za miesiąc skończę 38 lat. Mam 4,5 rocznego synka. Zaczęliśmy się zastanawiać nad drugim dzieckiem. Czy dla mnie nie jest za póżno? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikkittaa Re: co ja mam zrobić? 17.01.06, 14:08 Nie przejmuj się. Nie jest za późno. Wiele kobiet w Twoim wieku dopiero mysli o pierwszym dziecku. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: co ja mam zrobić? 17.01.06, 14:14 jeśli nie będziecie się długo zastanawiać wiele kobiet dopiero w tym wieku rodzi pierwsze dziecko. jest zawsze jakieś ryzyko, że starania będą trudne albo dziecko będzie mieć Zespoł Downa. mój facet był dzieckiem dwojga 45-cio latków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co ja mam zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:06 Bierzcie się do roboty !! Moja znajoma ma 43 lata i dwie córki - 6 lat i 3 lata - sama widzisz ile miała lat kiedy się urodziły. Za pierwszym razem leżała na patologii, a za drugim wszystko poszło dobrze. Moja mama też mała 38 lat jak się urodziłam, a zaręczm, że downa nie mam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: co ja mam zrobić? IP: *.adsl.net.t-com.hr 17.01.06, 15:45 Moja 38 -letnia kolezanka urodzila przed dwoma tygodniami druga coreczke. Dziewczynka jest zdrowa, a ciaza przebiegala bez komplikacji. Jej pierwsze dziecko, dziewczynka, ktora urodzila w wieku 25 lat - ma zespol Downa! Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: co ja mam zrobić? 17.01.06, 15:52 Ha, żeby wątek był bardziej na temat forum powiem, że nie musisz obawiać się o swoje zdrowie (bo w kwestii dzieck dziewczyny już pisały). Oczywiście, że jeśli nie jestes dość wysportowana i masz już jakieś problemy zdrowotne to lekarz może zaordynować cc, ale jeśli jest inaczej lub zaczniesz trochę ćwiczyć z powodzeniem możesz rodzić naturalnie, np. w wodzie-ponoć rewelacja. A sama ciąża cudownie regeneruje wręcz odmładza (zdrowy) organizm kobiety, cera ładnieje i takie tam pozytywy. Jeśli tylko naprawdę widzisz się w roli matki dwójki (lub więcej ) to skonsultuj się z llekarzem, niech wszystko posprawdza, zacznij łykać folik, zdrowo sie odżywiaj i próbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 38 Re: co ja mam zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:17 Bardzo dziękuję Wam za rady i dodanie otuchy. W poniedziałek pójdę do lekarza. O pierwsze dziecko "walczyliśmy" 11 lat. Przedtem były 2 poronienia ale myślę, że teraz się uda. Będę Was informować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: co ja mam zrobić? 17.01.06, 19:50 Ja mam 37 lat 14 letniego syna i teraz 10 tc - jest fajnie - jezeli czujesz ze chcecie to nie zastanawiajcie sie .... trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś