Dodaj do ulubionych

po operacji mięśniaka

IP: *.szczecin.mm.pl 27.01.06, 19:26
jestem tydzień po wyluszczeciu mięśniaka. i dziś pojawiło się plamienie.
wygląda na rozpoczynającą sie miesiączke. czy aby możliwe, że po tej operacji
@ przyszła wcześniej aż o 8 dni? czy zgłosić sie do lekarza?
Obserwuj wątek
    • marzenia11 Re: po operacji mięśniaka 28.01.06, 01:14
      U mnie w 4 dobie po operacji pojawily się niewielkie krwawienia, z takiej
      czystej krwi. Podobno to normalne chociaż też mnie pytano czy to termin
      miesiączki. Natomiast ja od razu powiedziałam lekarzowi, byłam jeszcze w
      szpitalu, jeśli się denerwujesz może chociaż zadzwoń na oddział i zapytaj, co?
      Zawsze warto być czujną choć nie sądzę że to może być coś groźnego.
      • Gość: bbb Re: po operacji mięśniaka IP: *.szczecin.mm.pl 29.01.06, 19:19
        marzena, dzięki za wszelkie info. powiedz mi tylko, po jakim czasie od operacji
        rozpoczelas współżycie. i czy robilas hsg, by sprawdzic, czy nie zrobily sie
        zrosty? i po jakim czasie moge zrobic usg?
        • Gość: Gosiaczek1975 Re: po operacji mięśniaka IP: *.spray.net.pl 29.01.06, 19:50
          bbb...tez mialam wyluszczenie miesniaka poprzez histeroskopie....krwawienie
          zaraz po zabiegu mialam prawie 10 dni..ale to normalne...potem miesiaczka
          przyszla po 27 dniach - a zazwyczaj mialam co 30 dni...pierwsz amiesiaczka moze
          pojawic sie roznie...napewno powyzej m-ca powinno cie to zaniepokoic ale nie to
          ze masz wczesniej o 8 dni...spokojnie...
          • Gość: bbb Re: po operacji mięśniaka IP: *.szczecin.mm.pl 29.01.06, 19:56
            dzieki za odp. to rzeczywiscie nie miesiaczka, tylko plamienie, ale bardzo
            skąpe. wiec staram sie nie panikowac. a ty po jakim czasie doszlas do siebie?
            no wiesz: wspolzycie i takie tamsmile
            • Gość: Gosiaczek1975 Re: po operacji mięśniaka IP: *.spray.net.pl 29.01.06, 21:09
              usuniecie miesniaka mialam na poczatku listopada..wspolzyc zaczelismy jakies 2
              tyg po zabiegu....nic nie bolalo chociaz sie balam..ale chcielismy
              sprobowac...teraz jestem w ciazy...przynajmniej wykazal tak test czekam na
              wizyte u doktrora w najblizszym tygodniu...po pierwszej miesiaczce czulam sie
              juz dobrze...a najbardziej co mnie cieszlylo to ze okres mialam skapy w
              porownaniu do tego co bylo przez zabiegiem...
              a kiedy masz wizyte u gina?...bo moj kazal mi przyjsc po 2 tygdz od zabiegu
        • marzenia11 Re: po operacji mięśniaka 29.01.06, 23:04
          Hm, powiem tak, w moim osobistym zyciu na razie jestem samotna więc odpowiedź
          znasz.
          Jestem pod stałą kontrolą lekarza. Nie robiłam żadnych badań sprawdzających czy
          mam zrosty gdyż nie mam żadnych objawów które by to podejrzewaly. Lekarz do
          ktorego chodzę co kilka miesięcy nic nie mówił na ten temat, ponadto wiedząc o
          tym przed operacją robilam wszystko żeby ich uniknąć. Zaczęłam chodzić już po
          30 godzinach po operacjach (maluteńko ale tak) i od razu wyprostowana jak
          struna.
          Lekarz do ktorego chodzę ma w gabinecie usg i robi mi je na każdej wizycie.
          Pierwsze było po 2 miesiącach od operacji (tuż po zabiegu, jeszcze w szpitalu
          byłam tylko badana standardowo). Termin tej wizyty sam mi wyznaczył, poza tym
          miałam pozwolenie na wizytę w oddziale w każdej chwili gdyby się coś działo.
          Niedlugo minie rok. Ależ cudnie smile
          A co to jest to HSG bo nie wiem nic?
          • Gość: denna Do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:21
            • Gość: denna Re: Do Gosiaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:38
              Gosiaczku, zaczęłaś współżycie DWA TYGODNIE po usunięciu mieśniaka????
              i teraz po trzech miesiącach od usunięcia już jesteś w ciąży??? Przepraszam,
              ale powiedz proszę w jaki sposób miałaś usuniętego mięsniaka, bo chyba nie w
              pełnym zabiegu operacyjnym... Ja miałam operację pod koniec listopada i
              absolutny "zakaz" ciąży przez pół roku, a współżycie rozpoczęłąm po sześciu
              tygodniach z wielkim stresem, ale jest ok, czuję sie wspaniale, tylko blizna
              przypomina o tym co było.. Życzę Ci zdrowego maleństwa i wszystkiego dobrego!
              • Gość: Gosiaczek1975 Re: Do Gosiaczek IP: *.spray.net.pl 30.01.06, 20:47
                denna...
                usuwanego miesniaka mialam poprzez histeroskopie operacyjna..tzn laserowo...byl
                ok 3 cm ale to sie okazalo dopiero podczas diagnozy jak juz mni
                euspili..umowilam sie przed tym z lekarzem ze jesli uda sie go odrazu usunac to
                mi go ciachnie..nio i udalo sie..choc pozniej mi powiedzial ze takiej wielkosci
                miesniak w srodku macicy to kwalifikuje sie do operacji juz takiej poprzez
                rozcinanie brzucha...na szczescie mni eto ominelo...histeroskopia jest o tyle
                kozystniejsza ze szybciej sie wraca do zdrowia i do wspolzycia...a mi na
                dziciatku zalezalo gdyz przez tego miesniaka poronilam pierwsza ciaze...
                jutro ide do lekarza wiec bede wiedziec co i jak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka