Dodaj do ulubionych

Bole w dolnej czesci plecow

IP: *.stolica.pl 08.10.01, 13:47
Jestem w 11 tyg. Od kilku dni bola mnie plecy tak nisko po prawej stronie,
szczegolnie przy wstawaniu i zmienianiu pozycji. wlasciwie nie wiem czy to sa
plecy czy jakby miednica z tylu. Bol ten ma rozne nasilenia. za wczesnie chyba
jeszcze na typowe ciazowe bole krzyza. Czy mialyscie cos podobnego ?
Troche sie tym denerwuje.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Bole w dolnej czesci plecow 09.10.01, 22:58
      Jeżeli ma Pani macicę w tyłozgięciu, to moga być to po prostu dolegliwości
      związane z ciążą. Jeżeli bóle te przypominają dolegliwości miesiaczkowe, to nie
      powinno sie ich lekcewazyc MA
      • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: *.stolica.pl 10.10.01, 12:38
        Pani Doktor, a jak mozna stwierdzic ze macica jest w tylozgieciu ? Mialam 2
        razy robione usg przez brzuch, ale lekarz nic o tylozgieciu nie mowil.
        Trudno mi powiedziec czy bole te przypominaja miesiaczkowe bo podczas
        miesiaczki raczej nie bolaly mnie plecy. Bol ten czasami zanika, wczoraj np.
        wcale mnie nie bolalo, ale dzis czuje lekkie klucia.
        czy mam isc z tym do ginekologa ?
        • Gość: KIM Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: 213.241.44.* 10.10.01, 15:27
          mnie tez tak boli krzyżowy odcinek pleców i bół schodzi az na posladki - bylam
          u lkearza - co prawda internisty- bo bała sie że mogą być to nerki - ale pani
          doktor powiedziała ze macica uciska mi na jakieś okreslone partie kręgosłupa i
          stad ten ból
          • monika.antepowicz Re: Bole w dolnej czesci plecow 11.10.01, 08:35
            Ja po prostu uwazam,że żadnych dolegliwosci bólowych w ciaży nie naleźży
            lekcewazyc. Dlatego doradzam konsultacje u lekarza no i dużo wypoczynku w
            pozycji leżącej!MA
          • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: *.stolica.pl 11.10.01, 08:50
            Kim, u mnie tez schodzi tak jakby na posladki, ale bardziej po prwej stronie,
            zreszta to jest trudne do opisania. A w ktorym tyg. ciazy jestes ?
            Pozdrawiam
            • Gość: kim Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: 213.241.44.* 11.10.01, 08:56
              Justynko - jestem teraz w 17 tygodniu - bóle zaczęły sie w 15 ale teraz jakby
              minęły. W każdym razie tak jak radzi Pani doktor lepiej takie dolegliwości
              skonsultowac z lekarzem - bo ja dopiero po usg i badaniu sie uspokiłam.
              • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: *.stolica.pl 11.10.01, 09:52
                Ja jestem teraz w 12, ale bole zaczely sie juz w 11. To chyba za wczesnie ?
                Chociaz ginekolog w zeszlym tyg. powiedzial ze to moze byc bol zwiazany z
                rozrastaniem macicy, ktora "nie wisi" sobie w powietrzu, ale ma tam jakies
                wiezadla i moze uciskac. Usg bylo ok, dzidzia 36 mm.
                pozdrawiam
                jestes z W-wy ?
                • Gość: kim Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: 213.241.44.* 11.10.01, 11:28
                  prawie z warszawy - mieszkam pod warszawa
                  lekarz ma arcję z tymi więzadłami ale na kontrolnej wizycie niech jeszcze to
                  sprawdzi - a robiąłś badania moczu - bo moze to nereczki? zrób sobie badanko
                  moczu i może zadwoń do learza. W tym stanie lepiej chuchać na zimne.
                  • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow-do Kim IP: *.stolica.pl 12.10.01, 09:28
                    Te bole raz sa raz ich nie ma, ale badanie moczu i tak musze zrobic na nastepna
                    wizyte.
                    A skad jestes ?
                    bo ja tez spod W-wy, z Zielonki.
                    Na kiedy masz termin ?
                    Pozdrawiam
    • Gość: kim Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: 213.241.44.* 12.10.01, 09:41
      Cześć Justynko !
      Ja jestem z Modlina.
      Termin mam na 24 marca - czyli za jeszcze bardzo bardzo długo. Uważąm ze ciąża
      trwa stanowczo za długo.
      A co do bółów - to niezapeszając - jakos od dwóc dni nie mam ich - hura!!!
      • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: *.stolica.pl 12.10.01, 10:07
        a co ja mam powiedziec ? dopiero na 2 maja
        to dobrze ze cie juz nie boli, mnie dzis tez nie !
        pracujesz ? jesli tak to jak dlugo masz zamiar ?
        • Gość: kim Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: 213.241.44.* 12.10.01, 10:24
          pacuję - niestye - choć trochę mi sie ostanio nie chce - ale chce to robic
          możliwie najdłużej - wiesz i tak boje sie tego ze jak bede juz z dzieckiem to
          zacznie mi brakowac pracy, kontaktu z ludźmi i tego kołowrtoka. Ale dzisiaj mam
          wyjatkowy kryzys...bleee
          • Gość: Justyna Re: Bole w dolnej czesci plecow IP: *.stolica.pl 12.10.01, 10:42
            Rozchmurz sie ! Przeciez dzis piatek ! ja tez pracuje, ale za m-c firma ma sie
            przeprowadzac az na Sadybe i jak bedzie mi za ciezko dojezdzac to chyba pomysle
            o zwolnieniu. Chociaz Ty to pewnie jestes zaprawiona w dojazdach ( o ile
            oczywiscie pracujesz w W-wie) jesli tak to jak dojezdzasz i ile czasu ci to
            zajmuje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka