Gość: niedoświadczona IP: 62.111.139.* 20.02.06, 06:39 Mam takie pytanie. Kiedy jest ten taki "ból jajników" to oznacza odrazu owulacje czy, np. tylko początek dni płodnych, a strikte owulacja wystąpi za parenaście godzin?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Dni 20.02.06, 09:10 jajniki mogą boleć przed owulacją - bo pracują intensywnie, rośnie pęcherzyk Graaffa. jajniki mogą boleć w czasie owulacji, bo pęka pęcherzyk. jajniki mogą boleć po owulacji, bo płyn z pękniętego pęcherzyka podrażnia jamę brzuszną. jajniki mogą boleć przed, w czasie i trochę po owu. jajniki mogą owulowac bezboleśnie. co cykl kobieta może mieć inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni 20.02.06, 09:11 zapomniałam o jeszcze jednej opcji: jajniki mogą boleć, ale pęcherzyk się rozmyśli i pęknie za kilka dni, kiedy nic już nie będzie boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Dni 20.02.06, 10:00 Zgadzam sie w 100%... ale kurcze chyba zalamalas dziewczyne.. bo znow sie okazalo, ze kobiecy organizm to nie taka prosta sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni 20.02.06, 10:33 zawsze to jakiś punkt odniesienia, ale - niestety - nie jedyny, nie decydujący. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Dni 20.02.06, 10:37 no wlasnie... a zdawałoby sie to ze to takie łatwe - boli, czyli jest wlasnie owulacja... A do pytającej: owulacje tak naprawde mozna stwierdzic tylko przez monitoring USG, czyli kilkakrotna obserwacje w ciagu kilku dni procesu owulacji: czy pecherzyk rosnie, jak grube jest endometrium i czy pecherzyk pęka. Wtedy jest pewnosc, ze owulacja nastapila. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Dni 20.02.06, 10:41 A zobaczcie jak pusto byłoby na tym forum, gdybyśmy działały jak na przykład samice pawianów: w okresie płodnym - czerwone pośladki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoświadczona Re: Dni IP: 62.111.139.* 20.02.06, 18:38 Aha, to reasumując: tabletki anty są niezdrowe, 50 % społeczeństwa pochodzi ze stosunku przerywanego, gumki smierdzą i nie są za wygodne (moja własna opinia), a owulacja przychodzi jak się jej chce! To co mi zostało-wstrzemięźliwość??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: Dni IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 20.02.06, 18:45 To co mi zostało-wstrzemięźliwość??!! chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni 21.02.06, 08:59 > To co mi zostało-wstrzemięźliwość??!! dalsze marudzenie. życie to sztuka kompromisu. antykoncepcja też. Odpowiedz Link Zgłoś