Dodaj do ulubionych

mięśniaki macicy

23.02.06, 11:02
Mam pytanie, mam usuniętę operacyjnie mięśniaki macicy, robił to mój
ginekolog do którego chodzę prywatnie, załatwił mi miejsce w szpitalu, zrobił
operację itp., chciałabym wiedzieć ile sie płaci za taki zabieg, jeżeli było
to w szpitalu publicznym, ale jednak częściowo prywatnie. Lekarz nie chce sam
powiedziwec, ale wiem że oczekuje jakiegoś wynagrodzenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosiaczek1975 Re: mięśniaki macicy IP: *.rwe.com 23.02.06, 11:06
      jeśli lekarz nie chce Ci powiedzieć ile chce za zabieg to znaczy że nie jets
      pazerny na kasę. Uważam że powinaś dac tyle ile uważasz lub na ile Cię stać -
      napewno sie nie obrazi.
      Ja usuwałam mięśniaka laserowo w klinice Novum i kosztowalo mnie to 2 500 tys

pozdr
      • marzenia11 Re: mięśniaki macicy 24.02.06, 23:23
        A skąd wiesz że lekarz chce od Ciebie pieniądze? Po czym to poznałaś? Ja mialam
        usuwane mięśniaki przez profesora, byłam u niego prywatnie, położył mnie do
        siebie na oddział i ani grosza nie płaciłam za operację. Oczywiście zostałam
        jego prywatną pacjentką. Ale o pieniądzach nie było nawet nikłej sugestii-choć
        tez się nad tym zastanawiałam. Myślę, że nie musisz płacić, ale jeśli dał Ci to
        do zrozumienia wyraźnie i wiesz że się nie mylisz no to może tak.
        • Gość: Dantejka Re: mięśniaki macicy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.02.06, 12:04
          Ja płaciłam(koperty) a właściwie mój mąż,bo ja leżałam jeszcze w szpitalu - po
          500 zł dla dwóch operujących mnie lekarzy.Niby,nie mówili,że to kosztuje,ale
          łatwo było wyczuć,że czekają na "wdzięczność".Jakby nie chcieli wziąc,to oddali
          by koperty.Tak się nie stało.Jasne?
          • marzenia11 Re: mięśniaki macicy 26.02.06, 04:19
            Ale skąd wiedziałaś, że masz zaplacić? Po czym to poznałaś? W jaki sposób Ci to
            zasugerowali? To mnie właśnie interesuje.
      • Gość: malgoska182 Re: mięśniaki macicy IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 25.02.06, 13:07
        Gosiaczku jak duzy byl Twoj miesniak? Czy Novum to zaufane miejsce i
        znakomici lekarze?
        Dziekuje za odpowiedz
        • Gość: Gosiaczek1975 Re: mięśniaki macicy IP: *.rwe.com 02.03.06, 10:23
          malgoska182.....wiesz co ja trafilam do lekarza bardzo dobrego i uwazam ze jest
          profesjonalista szczegolnie w miesniakach i tego typu zabiegach. Chodze do
          niego w przychodni firmowej ale usuwal mi miesniaka prywatnie w Novum...Nie
          wiem jak reszta tamtejszych lekarzy ale ten moj napewno jest oke. Piotr
          Żołnierczyk - naprawde go polecam, jak masz kaskę i problemy to lec do niego.
          Moj miesniak mial na usg 1,5 cm ale podczas histeroskopi jak mi go usuwal dr to
          podobno okazal sie ponad dwa razy wiekszy..nawet nie wiem do konca jego
          wymiarow ale lekarz powiedzila mi ze po zajrzeniu do macicy to stwierdzil ze
          kwalifikuje sie do operacji ale pomimo wszystko poddal sie usuniecia i to w
          calosci..teraz czyli po 2 cyklach zaciazylam smile
    • Gość: Matylda Re: mięśniaki macicy IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:22
      No właśnie! Chcesz, żeby Twojego dobrodzieja zamknęli za branie łapówek?
      Przecież operacja odbyła się w państwowym szpitalu i za tę pracę NFZ już
      lekarzowi zapłacił. Twój wkład w jego zarobek na Twoich mięśniakach to opłata
      za prywatne wizyty przed i po operacji.
      • Gość: Dantejka Re: mięśniaki macicy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 28.02.06, 10:51
        To,że mam się "odwdzięczyć" zasugerował mi znajomy.A te koperty to nie były
        opłaty za "prywatne"wizyty.Za wizyty i tak musiałam zapłacić.I dlatego po kilku
        miesiącach po operacji zmieniłam lekarza na lekarza z NFZ.Bo na prywatne wizyty
        już niestety mnie nie stać.Co miesiąc po 80 zł.Paranoja.
        • marzenia11 Re: mięśniaki macicy 01.03.06, 00:38
          Ja bym sobie odpuiścila sugestie znajomego. I tyle. Chyba ci nic za to nie
          gorzi jak nie zapłacisz. A jak się znajomy myli? Zwłaszcza że jestes juz kilka
          miesięcy po operacji i chodzilaś do tego lekarza prywatnie. Myślę, ze
          niepotrzebne są te rozmyślania o placeniu za coś co juz dawno było.
          A jeśli czujesz naprawdę wdzięczność to możesz to wyrazić w zupełnie inny niż
          koperta sposób.
          • Gość: Magda Re: mięśniaki macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:55
            Popieram autorkę poprzedniego postu.Po co płacić, może wymyśliłaś sobie ,że
            lekarz na coś czeka. Sami pacjenci nakręcamy korupcję, a potem narzekamy na
            lekarzy, że biorą.Znam lekarzy, u których na "zawołanie" znajduje się miejsce
            na oddziale i to w dużych klinikach, a oni na nic nie czekają. Sa zawsze
            uśmiechnięci, mają dla pacjentek czas. Nie nakręcajmy korupcji, po co?Ciesz
            się, że operacja się udała, a lekarzowi wystarczy opłata ( wcale nie mała
            zresztą) za prywatne wizyty w gabinecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka