Dodaj do ulubionych

Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:51
Witajcie1

chciałam się zpaytać jakie mogą być niekożystne skutki wycięcia migdałka
gardłowego (trzeciego), jezeli biorę tabletki hormonalne.
Zastanawiam się, czy w dzień wycięcia (kiedy będę już po wycięciu), mogę
połknąć tabletke, czy może dzień wcześniej zażyc dwie... Może jeżeli bedą
wystepować wymioty, tabletki "oddam" i przestaną działać ...
Proszę o odopwiedź. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka 28.02.06, 20:07
      Idąc tym tropem może zażyj pierwszego dnia cyklu 28 tabletek, jak to ułatwi
      życie... wink
      • Gość: Kawa z mlekiem Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:25
        Faktycznie, popisałaś się błyskotliwością. Dziękuję za tego typu "rady".
        • liina Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka 28.02.06, 22:21
          Hej,

po pierwsze niby 6 tygodni przez zabiegiem chirurgicznym trzeba pigulki
          odsatwic, bo przy pigulkach jest inna krzepliwosc krwi, co moze miec duze
          znaczenie zwlaszcza przy takim zabiegu jak wycinanie migdalkow.
          Ale ja nie odstawilam pigulek, a mialam wycinane migdalki( zapytaj chirurga)
          i zrobilam w sposob nastepujacy: pigulke polknelam rano przez zabiegiem i tyle.
          Nastepna normalnie wieczorem potem juz ( nastepnego dnia po zabiegu), bo
          normalnie lykalam wieczorem. Nie licz na to, ze wieczorem po usunieciu migdalkow
          bedziesz mogla ja polkac, o tym to w ogole zapomnij. Za to rano juz bedzie nieco
          bardziej znosnie, a na wieczor juz bedziesz mogla przeklanc cos , z trudem, ale
          przelkniesz.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Kawa z mlekiem Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:59
            Bardzo Ci dziękuję za pomoc.
            chciałam 2 jednocześnie połknąć, ponieważ boję się, że jżeli bądą wymioty, to
            pigułki nie zadziałają crying
            Ale dzięki Tobie wiem jak mam się zachować i dziękuję ci bardzo.
            Pozdrawiam; a czy mozesz napisać ... jak przeżyłaś zabieg? Bolało? ile trwała
            rekonwalescencja?
            • Gość: martta Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 28.02.06, 23:03
              to może idz na wycięcie migdałka w 7-dniowej przerwie??
              • Gość: Kawa z mlekiem Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:05
                Nie mogesad
                Czekam już na wycięcie 6 miesięcy bo ide na NFZ i kolejnych 6 bym chyba nie
                wytrzymała ... Poza tym, wyraźnie mi pielęgniarka powiedziała - nie mogę mieć
                okresu podczas zabiegu indifferent
                • Gość: martta Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 28.02.06, 23:07
                  no to zrób tak jak ci dziewczyna wyżej pisała, weż tabletke rano w dniu zabiegu
                  a następna na nastepny dzień wieczorem
                  powodzenia
                  • liina Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka 28.02.06, 23:40
                    Bedziesz to miala w znieczuleniu miejscowym czy ogolnym?
                    • elutka_111 Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka 01.03.06, 00:14
                      Nie mam zielonego pojęcia .. chyba miejscowym, chociaż wolałabym ogólnym ...
                      • elutka_111 ja = Kawa z mlekiem 01.03.06, 00:15

• liina Re: ja = Kawa z mlekiem 01.03.06, 01:02
                          To lepiej sie dowiedz i radze ci poszukac szpitala z ogolnym, bo w miejscowym
                          nie wyglada to najlepiej. To jest trzeci migdał czy te dwa normalne? Ja mialam
                          te dwa normalne wycinane, moze jak trzeci to troche lepiej to wyglada. Nie wiem
                          bo nikt obok mnie nie mial akurat trzeciego wyciannego.
                          Nie chce Cie straszyc, jest po prostu duzo krwi, zwlszca wieczorem w dzien
                          zabiegu. Po zabiegu postaraj sie nie zasypiac, tylko pluc caly czas do nerki
                          zeby bylo widac jak krwawisz. Ja zasnelam i spalam tak do wieczora, a wieczorem
                          bylam martwa, bo sie normalnie wykrwalilam.Dosłownie mdlałam leząc na
                          łóżku.Potem mi sie nieco po kroplowkach polepszylo, ale tylko nieco.
                          Teraz dopiero wiem, ze po zabiegu trzeba pluc do miski caly czas, wtedy nie
                          wiedziałam.
                          Jak masz pytania, to pytaj. Z znieczuleniu ogolnym po prostu nie widzisz
                          przebiegu zabiegu, nozy, rekawic itd., dlatego lepiej w ogolnym.
                          POzdrawiam i ide spac, do uslyszenia moze jutro, papapa.
                          • Gość: Kawa z mlekiem Re: ja = Kawa z mlekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:09
                            Niestety nie mam możliwości szukania szpitala, gdzie usuną mi migdałka na
                            ogólnym, ponieaż u mnie gdzie mieszkam jest tylko 1 szpitalcrying niestety na jakąś
                            prywatną klinike mnie nie stać, a w kolejce do innego szpitala czekać poł roku
                            (!!!) raczej już bym nie miała cierpliwości ...
                            Wielkie dzięki za pomoc i odpowiedzi, jak będę miała jeszcze jakieś
                            watpliwości, to dam znać ...
                            Pozdrawiamsmile
                            • liina Re: ja = Kawa z mlekiem 01.03.06, 12:13
                              A który to migdałek? Trzeci czy jeden z tych dwóch normalnych?
                              • Gość: Kawa z mlekiem Re: ja = Kawa z mlekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:23
                                Pozbędę się tego trzeciego - gardlowego, boję się, bo on jest chyba głębiej
                                osadzony niż tamte 2 i będą mi głębiej wtykać te wszystkie nazędzia ...
                                • liina Re: ja = Kawa z mlekiem 01.03.06, 17:19
                                  Nie, nie martw sie tak, trzeci jest lzejszy, to zawsze tylko jeden, a nie dwasmile
                                  • Gość: Kawa z mlekiem Już wszystki wiem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:38
                                    Tabletki mogę przyjmować normalnie, bez odstawiania smile nie uśpią mnie, bo w
                                    tym szpitalu nie usypiają ... O Goood ... jeszcze jutro mam do odebrania wyniki
                                    na krzepliwość krwi i zacznę odliczać czas do rzezi niewiniątek ...
                                    • liina Re: Już wszystki wiem ... 01.03.06, 22:00
                                      Nie bedzie tak zle jak ci dadza opaske na oczy...., mnie nie dali..., moze
                                      zapomnieli...smileGeneralnie to nie boli, tylko bardzo niemile, czujesz jak ci tam
                                      wykrawa wszytko... Bedzie dobrze, nie martw sie, duzo ludzi to przechodzi , to
                                      przejdziesz i ty.
                                      Trzymaj sie, pozdrawiam.
                                      • Gość: Kawa z mlekiem Jeszcze jedno pytanko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:49
                                        Liino, mam jeszcze 1 pytanie ... jak powstrzymywałaś (bądz oni - lekarze
                                        powstrzymywali Cię _ przed odruchem zamykania buzi?? bo ja zawsze zamykam, czy
                                        przy badaniu gardla, nosogardła i ciężko mi się zmisuśc do tego, aby trzymać ją
                                        otwartą ... czy oni mi coś zrobią ze bedzie otwarta???
                                        smile)))
                                        • liina Re: Jeszcze jedno pytanko ... 03.03.06, 07:07
                                          HEj,

przy samym wycinaniu to byc moze cos wkladaja miedzy zeby, taki koleczek albo
                                          cos, ale mnie na poczatku nic nie wkladali, chyba potem przy wycinaniu drugiego
                                          migdalka dopiero, ale juz nie jestem pewna, bylo tyle wrazen, ze nie pamietam
                                          dokladnie.
                                          POzdrawiam
                                          • Gość: Kawa z mlekiem Re: Jeszcze jedno pytanko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:31
                                            I szlag trafił moje wycinanie - zachoprowałam i mam wycinanego za tydziń ... Że
                                            też nie mogłam zxachorować za 2 tygodnie lub 2 tygodnie temu ale akurat teraz :
                                            ((((
    • Gość: marcia Re: Tabletki hormonalne a wycięcie mogdałka IP: 213.77.48.* 06.03.06, 14:43
      ja miałam wycinane dwa - miesiąc temu. W znieczuleniu miejscowym. Ani po
      zabiegu, ani w trakcie nie zwracałam, co zdarza się często po znieczujeniu
      ogólnym. Zabieg miałam o godzinie 12 a wieczorem tego samego dnia połknęłam już
      tabletkę anty. Połknąć nie było łatwo, trzeba się nastawić psychicznie, ślinę
      też trudno przełknąć. Ogólnie myślałam że sam zabieg i okres rekonwalescencji
      będzie gorszy. Głowa do góry i proszę nie szukać problemów tam gdzie ich nie ma!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka