Dodaj do ulubionych

badania hormonalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:30
witam, czy któraś z Was miała robione badania hormonalne? ile takie badanie
kosztuje? i czy można w tym czasie brać tabletki antykoncepcyjne? chodzi mi o
takie badanie, które pozwoli ustalić zawartość hormonów w organiźmie, by potem
dobrać odpowiednie tabletki antykoncepcyjne. dzięki. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: badania hormonalne 21.03.06, 15:43
      Jeśli chcesz zrobić badania, by brać odpowiednie tabletki, to dlaczego chcesz w
      trakcie badań brać nieodpowiednie tabletki?
      • Gość: senka Re: badania hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:55
        biore kolejne z rzędu tabletki i nie odpowiedają mi, dowiedziałam się o
        badaniach hormonalnych i chciałam je zrobić, bo nigdy nie miałam, a podobno
        pomagają dobrać odpowiednie tabletki, bo ja już mam dośc eksperymentów...
        • kwietniowe_cappuccino Re: badania hormonalne 21.03.06, 16:00
          badania hormonalne to podstawa przy dobieraniu tabletek
          dziwne, że skoro bierzesz kolejne, lekarz nie zaproponował ci takich badań
          • Gość: senka Re: badania hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:00
            nom bardzo dziwne, ale najczęściej tak jest, że jeśli o czymś nie wiesz, oni Ci nie zaproponuja;/ ale jak teraz biore tbl. to takie badania mogę zrobić, czy musze przestać je brać i dopiero?
            • lyka Re: badania hormonalne 21.03.06, 21:34
              Nie możesz brać hormonów i lekarz musi ci wypisać jakie hormony masz przebadać.
              Jeden hormon kosztuje ok. 20 zł.- prywatnie
              • Gość: Limonatka Re: badania hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:05
                A jak dluga musi byc przerwa w niebraniu tabletek, zeby wynik badania byl
                wiarygodny?
          • vobi Re: badania hormonalne 21.03.06, 21:38
            kwietniowe_cappuccino napisała:

> badania hormonalne to podstawa przy dobieraniu tabletek
            > dziwne, że skoro bierzesz kolejne, lekarz nie zaproponował ci takich badań

Cappucino, to niestety czysta teoria. Moja lekarka nie tylko nie zaproponowala takowych, ale wrecz na moja sugestie zeby moze zrobic najpierw badania hormonalne odpowiedziala ze w tej chwili to nie ma sensu, dopiero po pol roku brania tabletek. A czytajac posty na tym forum widze ze to (znaczy dobieranie tabletek na "chybil trafil" zamiast na podstawie badania) to jednak standard.
            • Gość: joko Re: badania hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 07:14
              to jak to to trzeba brać tabletki? to jak to w końcu jest? ja skończyłam brać
              opakowanie, od czwartku mam brać następne... ale w piatek chce isc do lekarza,
              zeby przepisal inne tbl. i zrobił badania, juz nie chce tak w ciemno, to nie mam
              sensu tak sie meczyc;/ to mam nowe opakowane zaczynac brac? czy nie?
    • Gość: siejka Re: badania hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 13:24
      2 i pół miesiąca bez tbl. dopiero mozesz zrobic badania,czy to sie opłaca?
      napewno dobre dobiorą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka