IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:18
moze sie spotkalyscie z czyms takim i cos doradzicie. otoz po kazdym posilku
boli mnie zoladek. przez to juz wogole nie mam ochoty nawet patrzec na
jedzenie. bylam u lekarza i twierdzi ze z oladkiem jest wszystko w porzadku i
to pewnie na tle nerwowym. tylko jak ja mam sobie z tym radzic. na sniadanie
zjem jogurt i ledwo go skoncze to juz mnie skreca, jak juz przestanie bolec
to okazuje sie ze jestem juz glodna, wiec albo znowu cos zjem i znowu boli,
albo nie zjem nic i ledwo zyje bo wtedy skreca mnie ale z glodu. i tak zle i
tak nie dobrze.
jak sobie z tym radzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: alika26 Re: zoladek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:28
      Witam!

A miałaś wykonywaną gastroskopię? Badanie to pozwala ustalić przyczynę bólu
      żołądka, dokładnie go obejrzeć, może cierpisz na zapalenie żołądka, albo na
      wrzody. Czasem takie dolegliwości wywołuje zakażenie bakterią Helicobacter
      pylori, wtedy w leczeniu podaje się antybiotyk w skojarzeniu z innymi lekami i
      dolegliwości po takiej kuracji zwykle ustępują.

Pozdrawiam!
      • Gość: kulka Re: zoladek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:34
        mialam gastroskopie, mialam badania na ta bakterie o ktorej piszesz, mialam
        jeszcze na jakas lablie czy jakos tak i kilka innych ale nie mam przy sobie
        wynikow zeby podawac nazwy sad wszystko jest ok, te bole trwaja juz kilka
        miesiecy.w najgorszych momentach biore manti albo cos podobnego, i troche
        pomaga ale nie bede sie przeciez faszerowac nonstop lekami.
        • Gość: alika26 Re: zoladek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:29
          Z domowych sposobów, mnie na ból żołądka pomaga kisiel, bo mam podobny, jak Ty
          problem. Możesz też spróbować pić siemię lniane, albo rumianek. Słyszałam też,
          że na takie dolegliwości pomaga herbata z kminku, którą samemu można
          przygotować (łyżeczkę kminku gotować przez parę minut w półlitrze wody), jednak
          tego sposobu nie sprawdziłam, więc nie wiem, jak działa, ale może warto!
          A brałaś jakieś leki przepisywane przez lekarza?

Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: kulka Re: zoladek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:38
            lekarz nie przepisal mi nic, stwierdzil ze moge sprobowac lekow uspokajajacych
            ziolowych bez recepty , probowalam kilku ale jakos zaden nie pomagal. na
            codzien z kisielem moze byc problem, bo musialabym jesc go po kazdym posilku.
            ale sprawdze czy to dziala.
            a te herbatki to rozumiem ze ma wypic zaraz po posilku? probowalam miety ale
            jakos nie pomagauncertain
            a jesli chodzi o siemie lniane to jak to sie przyrzadza? i czy mam to pic przed
            posilkiem czy po?
            • Gość: alika26 Re: zoladek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:13
              Mnie mięta też nie pomaga, jeszcze najlepiej działa na mnie ksiel, piję go po
              posiłku, jak zaczyna mnie boleć.
              A herbatki, o ktorych wspominałam piję i przed posiłkiem i po. Podobno tą z
              kminku trzeba pić przed, ale nie próbowałam, więc nie wiem, jak działa.
              Wywar z siemienia lnianego: 2 łyżki siemienia zalej szklanką zimnej wody. Gotuj
              kilka minut na małym ogniu, ostudź i przecedź. Należy pić po pół szklanki 2-3
              razy dziennie.

Pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: gość Re: zoladek IP: *.chello.pl 28.03.06, 17:43
      Być może jest to refluks żołądkowo-przełykowy.Ja też tak mam czasami.Spróbuj
      przez jakiś czas pić siemie lniane.Mi pomaga Gasprid,na receptę.
      • kajaja2 Re: zoladek 28.03.06, 19:21
        to moze byc niezyt zoladja ja wyniki mam wszytkie dobre ale zoladek tez
        boli.ja biore ranigast lub lek ktory lekarz przepisal polprazol lub omar.kup
        sobie na poczatek ranigast.zorientuj sie czy to nie jest po takich potrawach
        jak :smazone,surowe,gazowane czy mleko lub smietana?ja jak tego nie jem to mam
        swiety spokoj.a na nerwy biore valdispert bo mam nerwice zoladka.moze to sa
        przyczyny twojego bolu.zaobserwuj sie po czym najbardziej cie boli i wtedy to
        wyklucz i radzilambym ci zeby cos lekarz jednak ci przepisal
        • Gość: kulka Re: zoladek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:21
          mnie boli w sumie po wszystkim, do tej pory wydawalo mi sie ze jem zdrowo,
          zadnych gazowanych napojow, zarcia z budek na miescie, malo smazonego, ale jak
          sie teraz zastanawiam to troche pomaga mi picie. jak wypije np szklanke soku
          albo wody to bol jest troche mniejszy.
          valdispertu jesscze nie probowalam, ale sprawdzalam przed chwila w jakiesj
          aptece internetowej i jest wycofanyuncertain sprawdze jeszcze jutro w aptece, moze to
          pomoze.
          • kajaja2 Re: zoladek 29.03.06, 09:18
            nie wiem ja kupuje normalnie w aptece?a czemu jest wycofany mozesz mi napisac?
            to pij sobie melise ktora tez lagodzi bole i uspakaja.pij siemie lniane ono
            lagodzi i zagaja rany.wiem co przechodzisz ja juz ztym mecze sie 15lat.powiem
            ci jeszcze jedno ze wiosna i jesien to pory dla zoladkowcow i ci co maja
            problemy z tymi sprawami to w tych porach najbardziej odczuja.zauwaz to.kup
            sobie ranigast 75mg i bierz go 2x dziennnie.sproboj sie przezuc na gotowane
            jedzenie.ja jestem po 8 gastroskopiach po roznych innych badaniach bo lekarz
            myslal ze gdzies jednak mam wrzody co sie okazalo ze nie mam tylko refluks
            (niezyt)zoladka.
            • Gość: kulka Re: zoladek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:52
              nie wiem czemu jest wycofany, poprostu pisze ze towar wycofany ze sprzedazy,
              ale zapytam sie dzisiaj w aptece. mam nadzieje ze to siemie mi pomoze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka