Dodaj do ulubionych

mam bardzo zenujacy problem:((

30.03.06, 07:55
otoz po porodzie przy zalatwianiu hm.. wiekszej potrzeby pojawialo mi sie
krwawienie (bardzo male ale jednak) , nie wiem jakies naczynka mi pekaly czy
cos , ale po krotkim czasie minelo i po roku czyli teraz pojawilo sie
znowu .czy ktoras z was miala cos podobnego??jaki lekarz sie tym zjamuje?
moze cos w aptece mozna kupic ?
Obserwuj wątek
    • madziaaaa Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 30.03.06, 08:34
      problem nie jest żenujący-normalka. Pewnie w ciązy i podczas porodowego wysiłku
      nabawilaś się żylaków odbytu (ładniejsza nazwa hemoroidów). Są na to w aptekach
      odpowiednie maści, ale to wtedy jak ci wywalą na zewnątrz. jest też możliwe, że
      na skutek złej diety i problemów z wypróż. z wysiłku popękały ci naczynka. to
      nic złego- po prostu jedz więcej błonnika. lekarz zajmujący się tego rodzaju
      sprawami to PROKTOLOG. ale pewnie trzeba skierowanie z POZ.
      • syla113 Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 30.03.06, 09:40
        dziekuje Ci bardzo
    • adsa_21 Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 30.03.06, 12:37
      moze sprobuj posmarowac te miejsca mascia Clotrimazolum. jest bez recepty
      • Gość: Kobietka Re: mam bardzo zenujacy problem:(( IP: *.osiedle.net.pl 30.03.06, 14:14
        Wy to byście na wszystko używały maści Cltrimazolum:/Nie rozumiem...przecież tą
        maść stosuje się tylko i wyłącznie przy grzybicy,gdy są swędzenia,pieczenia
        okolicy pochwy!W tym przypadku na pewno nic nie pomoże.Koleżanka która
        odpowiedziała,że to hemoroidy ma racjęsmilei należy zgłosić się do lekarza.Wiele
        kobiet po porodzie nabawia się żylaków odbytu
      • Gość: Maria Re: mam bardzo zenujacy problem:(( IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.06, 14:30
        Clotrimazolum jest na grzybice. A to jest pęknięcie przy ujściu odbytu. Miałam
        to po porodzie przez prawie dwa lata. Teraz zdarza się sporadycznie [raz na
        dwa, trzy lata] i nie wiem od czego zależy. Wtedy byłam z tym u chirurga,
        przepisał mi maść na hemoroidy, ale to nic nie dało. Po prostu tak z tym żyłam,
        starałam się trzymać to w czystości[myłam się po wypróżnieniu], starałam się
        nie mieć zatwardzeń, czasami smarowałam to miejsce maścią borną, co lepiej
        działało niż maść na hemoroidy i z czasem samo przeszło.
    • mamaszkrabka Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 30.03.06, 14:30
      Clotrimazolum nie jest lekiem na żylaki odbytu!!! miałam ten sam problem,
      najlepiej zgłoś się do lekarza, ja dostałam jakies czopki i maść AVENOC (maść
      na żylaki odbytu)
      • utalia Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 01.04.06, 01:17
        Witkacy twierdzil, ze najlepiej hemoroidy wciskac na powrot do odbytu.....
        • mazut5 Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 01.04.06, 07:08
          Od Witkacego troche sie chyba zmieniłosmile. Syla, zajmij się tym jak najszybciej,
          bo to paskudztwo postępuje, wolno, ale jednak. Sama to mam, więc wiem. I też po
          porodzie. U mnie już kwalifikuje się do zabiegu usunięcia, a zapewniam że nie sa
          to małe pieniążki. Nie wiem skąd jesteś, ale idź do proktologa prywatnie. I nie
          wstydź się (wiem,że łatwo powiedzieć). Oni się tym na co dzień zajmują, jak
          ginekolog, stomatolog itd...Głowa do góry i ...dajznac, jak było
    • Gość: Magda Re: mam bardzo zenujacy problem:(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:06
      Ja chyba mam też ten problem sad... Ratunku, mam raptem 18 lat i... sporo
      objawów. Czyli zgłosić się do proktologa? A badania-da się przeżyć (a ja
      myślałam, że nie ma nic gorszego niż wizyta u ginekologa...)? Czy hemoroidy da
      się całkowicie wyleczyć? Ile to może potrwać? Jestem z lekka przerażona, bo
      wszędzie piszą, że albo po ciąży, albo po 50 roku życiu 50% ludzi cierpi, albo
      dieta nieodpowiednia... A jeśli to nie hemoroidy to co?
      Z góry dziękuję za odpowiedzi!
      Pozdrawiam!
      • Gość: ania2066 Re: mam bardzo zenujacy problem:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:11
        moze byc po ciazy, ale sklonnosci genetyczne tez moga byc. Siedzacy tryb zycia
        tez sie do tego przyczynia. Wizyta u proktologa wskazana. Ja mialam podobny
        przypadek po ciazy, ale to bylo ze 2 razy i nie postepowalo.
        • Gość: Magda Re: mam bardzo zenujacy problem:(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:14
          U siebie zaobserwowałam krwawienie, to już ze trzy razy... Siedzący tryb życia-
          owszem, w końcu licealistka. Da się w ogóle zatrzymać rozwój choroby, wyleczyć
          całkowicie? Problem naprawdę jest dość żenujący sad.
          Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
      • mazut5 Re: mam bardzo zenujacy problem:(( 02.04.06, 22:20
        Dziewczyny, nie uwierzycie, bo ja też nie wierzę, ale z faktami nie dyskutuję.
        Byłam tu wczoraj, ale nic nie chciałam pisać, bo sama jeszcze nie byłam pewna.
        Dzisiaj jestem. Byłam już umówiona u proktologa (na jutro!!!) i na pierwszy
        zabieg(bo byłoby ich w moim przypadku kilka!), ale znalazłam w necie info o
        "Alveo". Jakaś "cudowna mieszanka wszystkiego na wszystko", rozmawiałam z mężem
        i stwierdziliśmy, że spróbuję, najwyżej wydamy trochę kasy...To jest płym o
        smaku winogronowym, który pije się codziennie na czczo. Butelka starcza na
        miesiąc. Po pierwszym dniu przestało mnie swędzieć, co do tej pory było normą
        stale narastającą. Maść jest już nie potrzebna!!! W tej chwili wyrażnie się to
        zmniejszyło i ...czekam co dalej. To kosztuje oficjalnie 175zł, ale na allegro
        kupiłam za 113.To nie są małe pieniądze, zwłaszcza,że nie wiem, co dalej. Nikogo
        nie namawiam, ale wiem, że mi pomogło...Oni mają jeszcze stronę internetową
        akuna i coś jeszcze..Nie pamiętam. Aha, do proktologa się nie wybieram...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka