Dodaj do ulubionych

dosc dluuuugi...cykl...

IP: *.info.pl / 213.199.218.* 20.04.06, 00:32
Moj cykl trwa 43 dni od pewnego czasu(nie biore tabletek anty) Czy to
normalne??
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 07:40
      nie
    • lilith76 Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 09:18
      jeśli jest owulacyjny, to chyba tak.
    • Gość: zuza Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: 213.94.221.* 20.04.06, 10:06
      normalne jak masz owulacje i min 10 dni II fazy po owulacji (podwyzszonych
      temperatur) Mierz sobie temperature i bedziesz wiedziec.
      gdzies nawet czytalam ze moze byc nawet 5 okresow w roku i jak jest owulacja to
      jest ok
      pozdrawiam
      • Gość: punisherka Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: 213.17.144.* 20.04.06, 11:08
        Wtam!smile

Spoko, mialam podobnie, po odstawieniu pigulek nie mialam wogole okresu przez 2
        miesiece i musialam go wywolac luteina. Potem bylo wrecz odwrotnie ale to juz
        inny tematsmile

Pozdrawiam!
    • kwietniowe_cappuccino Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 11:20
      a kiedyś był normalny?
      • Gość: gosia Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: *.info.pl / 213.199.218.* 20.04.06, 12:04
        byl normalny ale to dawno temuwink) teraz mam co 43 dni...z jednej strony sie
        ciesze...np w kwietniu wypada tak ze mam spokoj..dopiero w maju dostanewink) ale
        boje sie czy to normalne..jak spr czy ma sie owulacje?pozdrawiam,
        • kwietniowe_cappuccino Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 12:09
          a co to znaczy dawno temu? i tradycyjne pytanie - konsultowałaś z lekarzem?
          • Gość: Gosia Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: *.info.pl / 213.199.218.* 20.04.06, 12:16
            dawno tzn z pol roku temu, do lekarza nie poszlam ale sie wybiore-chyba bede
            musiala;// tabletek anty nie bralam NIGDY wiec nie wiem co moze byc przyczyna;/
            • kwietniowe_cappuccino Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 12:19
              pół roku temu to przed chwilą - a ile właściwie masz lat?
              a tabletki nie wydłużają tak dramatycznie cyklu, tylko go elegancko normują do
              28 dni
              • Gość: Gosia Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: *.info.pl / 213.199.218.* 20.04.06, 12:29
                20 lat..wink)
                • kwietniowe_cappuccino Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 12:32
                  noooooooo, to chyba natychmiast powinnaś pobiec do lekarza i spytać, dlaczego
                  po normalnych okresach nastąpił taki nagły skok
              • emilia_a Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 12:34
                > a tabletki nie wydłużają tak dramatycznie cyklu, tylko go elegancko normują
                do
                > 28 dni

ups, to u mnie nie zadziałały, a brałam aż rok, przed tabletkami było 28-30, a
                po odstawieniu 26-36, dopiero po roku wróciło do normywink
                • kwietniowe_cappuccino Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 13:02
                  normują w trakcie brania wink
        • lilith76 Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 13:22
          opcja łatwa, ale droga - monitoring cyklu na usg. jak cię stać na kilkanaście
          usg, to polecam smile
          opcja łatwa, trochę tańsza - testy owulacyjne. kupujesz w aptece lub w necie.
          opcja trudniejsza, bezpłatna - co rano, o tej samej porze, zaraz po
          przebudzeniu, zanim wstaniesz z łóżka, mierzysz temperaturę (w ustach lub
          pochwie, zawsze w tym samym miejscu). wykres temperatur pokazuje czy była
          owulacja i czy faza poowulacyjna nie jest za krótka.

musisz prowadzić intensywne życie skoro dla ciebie od pół roku, to od dawna big_grin
          cykl wydłużył się dość chyba nagle. ja bym skonsultowała to z lekarzem.
          • ciemnanocka Re: dosc dluuuugi...cykl... 20.04.06, 13:33
            stresy, odchudzanie - to glowne przyczyny. Polecam mierzenie temperatury i
            testy, jak mowi lilith. Testy na allegro kup od ewy_analityk. Przetestowane.
            • Gość: milutka31 Re: dosc dluuuugi...cykl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:42
              Popieram poprzedniczki, sprawdx czy masz owulacje, a jak nie to moja podpowiedzią jest zrobienie poziomu hormonów-szczególnie prolaktyny. Ja przez nią miałam takie długie cykle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka