Dodaj do ulubionych

Spirala - pomocy!!!

24.04.06, 12:58
w zeszłą środę miałam założona spiralę Cooper T i do dziś boli mnie brzuch,a
właściwie jajniki. W piatek byłam na kontroli i wszystko jest , podobno, ok.
Dostałam antybiotyk na 3 dni i nadal boli( a właściwie to odczuwam dyskomfort
w okolicach jajników). Prosze napiszcie mi czy któras z was tak miała? co to
może być? i jak to było u was . pozdrawiam. Pola
Obserwuj wątek
    • Gość: melmire Re: Spirala - pomocy!!! IP: *.fbx.proxad.net 24.04.06, 13:59
      Mnie pobolewalo przez kilka dni, a wlasciwie nie bolalo tylko mialam taki
      dyskomfort jak przed okresem (nie bol, tylko, no wlasnie dyskomfort). Po kilku
      dniach przeszlo. Jesli nie przejdzie do, powiedzmy, piatku, idz do lekarza,
      niech zrobi USG i zobaczy czy wszystko w porzadku. Normalnie bolec (prawdziwie
      bolec) nie powinno po 24 godzinach, dyskomfort moze ponoc utrzymywac sie nieco
      dluzej, ale ponad tydzien to juz przesada.
      Wez moze srodki przeciwbolowe i przestan wczuwac sie w jajniki, powinno
      przestac smile
      • polabee Re: Spirala - pomocy!!! 24.04.06, 15:47
        Dzięki za odp., już myślałam że nikt tego nieczyta. W środę idę na usg i mam
        nadzieję że będzie dobrze. Ja właśnie też odczuwam taki dyskomfort. A mam
        pytanie jak wyglądał twój okres po założeniu spiralki? Bo ja jak poszłam na
        założenie to juz była końcówka mojego po proszkach, a pozałożeniu to troszkę
        sie ze mnie lało, potem było plamienie a teraz takie jaśniutkie plamienie.I
        mam nadzieję że to już końcówka bo jest to najdłuższy mój okres w życiu i mam
        dość.
        • Gość: melmire Re: Spirala - pomocy!!! IP: *.fbx.proxad.net 24.04.06, 19:36
          Ja zakladalam podczas krwawienia z odstawienia pigulek, miesiac temu, i poki co
          okresu sie jeszcze nie doczekalam. Mam nadzieje ze nie bedzie to jakis sajgon wink
    • wzr1 Re: Spirala - pomocy!!! 24.04.06, 23:10
      Męcz się męcz, leniu
      • polabee Re: Spirala - pomocy!!! 25.04.06, 11:49
        Melmire dziękuje za odp.Jutro ide do lekarza i do jutra wytrzymam. A ból na
        szczęscie coraz mniejszy.pozdrawiam pola
      • polabee Re: Spirala - pomocy!!! 25.04.06, 11:50
        wzr1 napisała:

> Męcz się męcz, leniu
        to wczesniej było do Melmire. A tobie nie wiem o co chodzi, skoro mnie nie
        znasz to jak możesz pisać że jestem leniem!
    • elutka1 Re: Spirala - pomocy!!! 25.04.06, 15:06
      Mialam zalozona ta spirale, i bolalo mnie przez ladnych kilka dni, i kilka
      pierwszych miesiaczek bylo bardzo bolesnych i trwajacych ponad 2 tygodnie.
      potem sprawa sie unormowala i bylo ok. Nosilam te spirale przez 6 lat i mialam
      ja usunieta dopiero 3 miesiace temu. nie mialam dolegliwosci, oprocz takich
      zwyklych miesiaczkowych. a... i polecam co pol roku USG zeby sprawdzic czy sie
      nie przesunela, zeby nie bylo niepotrzebnych niespodzianek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka