Dodaj do ulubionych

cykl a wyglad sluzu

04.01.03, 14:34
Czy ktos moglby mi powiedziec jak powinien wygladac sluz przed owulacja, w
trakcie i po?
Zrezygnowalam z antykoncepcji hormonalnej (uzywamy teraz prezerwatyw)i
chcialam takze zaczac badac sluz.
z gory dziekuje za odpowiedz,
ad
Obserwuj wątek
    • isoga Re: cykl a wyglad sluzu 04.01.03, 18:19
      Cześć,
      Twoje pytanie wymaga niestety dłuższego "wywodu" a na to forum chyba nie
      wystarczy. Najlepiej gdybyś kupiła sobie taki biuletyn (cieniutka i niedroga
      książeczka)na ten temat. Ja mam w domu taki: "Naturalny rytm płodności"
      doc.dr med. Włodzimierza Fijałkowskiego zresztą wybitnego specjalisty w tej
      dziedzinie. W niej jest wszystko świetnie opisane.
      A tak poza tym, polecam wszystkim kobietom super książkę "Być kobietą" Ingrid
      Trobisch. Oprócz wiedzy na temat cyklu miesięcznego można się tam dowiedzieć
      wiele ciekawych rzeczy. Polecam. Jest super. Niestety nie wiem czy można dostać
      ją w księgarni, ale w bibliotece na pewno.
      • anula1977 Re: cykl a wyglad sluzu 05.01.03, 10:09
        isoga napisał(a):

> Cześć,
        > Twoje pytanie wymaga niestety dłuższego "wywodu" a na to forum chyba nie
        > wystarczy. Najlepiej gdybyś kupiła sobie taki biuletyn (cieniutka i niedroga
        > książeczka)na ten temat. Ja mam w domu taki: "Naturalny rytm płodności"
        > doc.dr med. Włodzimierza Fijałkowskiego zresztą wybitnego specjalisty w tej
        > dziedzinie. W niej jest wszystko świetnie opisane.
        > A tak poza tym, polecam wszystkim kobietom super książkę "Być kobietą" Ingrid
        > Trobisch. Oprócz wiedzy na temat cyklu miesięcznego można się tam dowiedzieć
        > wiele ciekawych rzeczy. Polecam. Jest super. Niestety nie wiem czy można
        dostać
        >
        > ją w księgarni, ale w bibliotece na pewno.

dzieki za podpowiedz bibliograficzna, poszukam na pewno.
        pzdr,
        ad
    • monika.antepowicz Re: cykl a wyglad sluzu 12.01.03, 20:00
      W skrócie: po miesiączce skąpy śliski- niepłodny, potem aż dfo owulacji coraz
      obfitszy, spływający kaskadą , najczęsciej przezrosczysty- ciągliwy( ytakie
      pasmo można wyciągnąć przed srom) potem po 12-24 godzinach następuje owulacja i
      śluz staje się gęsty, skąpy niepłodny, moze nawet być matowy- praktycznie ma
      podobny wygląd jak śluz w czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej. Wydaje
      mi się,że badania śluzu trzeba się nauczyc- trochę prostsze jest chyba
      mierzenie podstawowej temperatury ciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka