anula36 03.06.06, 17:36 z cytologii wyszla mi "flora bakteryjna mieszana" dostalam Macmiror complex 500 ( mam zuzyc cale opakowanie - 12 szt)- ale czy mam jednoczesnie leczyc chlopa i czym? Zacmilo mnie i nie zapytalam sierota Help please!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stah Re: infekcja bakt. pochwy a leczenie partnera IP: *.chello.pl 04.06.06, 22:52 Myślę, że przede wszystkim partner powinien również sie zbadać. Ja 3 lata temu miałam jedną bakterię, leczyłam sie partner nie bo lekarz powiedział że nie trzeba i tak od trezch lat cały czas mam bakterie których nie moge wyl;eczyć. Wysłałam chłopaka (cały czas mam tego samego) na posiew nasienia bo nie miałam pojęcia co on powinien sobie badać. Badanie wyszły ok, zrobiliśmy posiew moczu tez ok ale okazał się że bakterie siedzą u niego w cewce moczowej i tak mogłabym sie leczyc i leczyć i nic. Radzę żebyście zrobili jakieś badania żeby wykluczyć bakterie u niego bo u mnie od tej jednej bakterii zaczęła sie cała inwazja i oprócz problemów z pochwą mam tez z cewką i pęcherzem a można było temu zapobiec gdyby chłopak wcześniej się zbadał teraz mam problem i nie mogę sie ywleczyć. Nawet jeżeli on nic nie ma to zawsze lepiej sprawdzić żeby unikną ć potem problemów i wzajemnego nadkażania. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stah Re: infekcja bakt. pochwy a leczenie partnera IP: *.chello.pl 04.06.06, 22:54 I jeszcze jedno najlepiej zrób posiew i sprawdź co to za bakterie i na jaki antybiotyk są wrażliwe bo może sie okazać że akurat na macmiror nie i nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: infekcja bakt. pochwy a leczenie partnera 04.06.06, 23:27 dzieki za pomoc. Jest duze prawdopodobienstwo ze to w ogole nie "wina" partnera tylko moich wiecznych podrozy.Sprobuje podleczyc sie tym co mam i zrobic jeszcze raz czystosc pochwy- jesli nie podziala to bede posiewac, a partnera od razu do lekarza wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_zonkos Re: infekcja bakt. pochwy a leczenie partnera 05.06.06, 15:10 >Jest duze prawdopodobienstwo ze to w ogole nie "wina" partnera tylko moich >wiecznych podrozy. DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD piekne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madi do stah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 01:15 stah, a jak wykryliscie te bakterie u niego w cewce moczowej? czy pobranie materialu z cewki jest bolesne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia811 Re: do stah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:04 a ja włąsnie wróciłam od lekarza. od jakiegos czasu mam non stop pieczenia i swedzenia.zaznacze ze jestem w 24 tc.jakies dwa m-c temu pani doktor dala mi macmiror.zastosowalam.troche spokoju i znowu to samo. poszlam dzis do niej i to ja jej mowie, ze moze by trzeba by sie za moje chłopa wziąć.no to dala od nowa dla mnie globulki robione dopochwowe, mupirox i elocan do smarowania dla mnie, no i dla niego flonidan i fluconazole i rowniez do smaroania mupirox. i kazal mi zrobic posiew a jemu zadnych badan. a nie uwazacie ze najpierw powinn zrobic posie i dopiero dopasowywac leki. no i co wy o tym sadzicie. pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stah Re: do stah IP: *.chello.pl 06.06.06, 11:07 Według mnie najlepiej od razu zrobic posiew i sprawdzic co tam siedzi bo bez sensu jest brac leki i truc organizm kiedy nie wiemy co to i jakie leki zadziała. A jeżeli chodzi o wymaz z cewki to jemu wykryli to z moczu. Jest w warszawie laboratorium i oni robia posiew moczu w jakis sposób (nie będe pisać jaki bo sie na tym nie znam i wyniki posiewu z jakiegos odwirowanego moczu ?? oznacza że te bakterie siedzą w cewce. Coś na pewno pokręciłam ale na szczęście mu nie dłubali w cewce a badanie z moczu robione tą metodą jest myślę tak samo wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś