anx 20.01.03, 11:06 Dziewczyny jakie macie doświadczenia? Chodzi mi głównie o tych z ul. Górczewskiej i z ul. Pawińskiego. Czy można zapisac się telefonicznie? Ile się czeka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha3 Re: ATTIS - ginekolodzy 21.01.03, 10:07 chodze na gorczewska do dr Kowalskiej - na razie nie mam jej nic do zarzucenia co do terminow, to mozna sie umawiac telefonicznie (ale nie znam nr, bo sie ostatnio zmienialy), na wizyte czekasz od kilku dni do 2-3 tygodni, chyba troche zalezy od szczescia. Teraz zapisy sa juz na luty. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 19.03.03, 13:12 No więć byłam na Pawińskiego u dr. Łupko . POwiem krótko- NIE POLECAM. Poczułam się zlekceważona. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 25.03.03, 10:58 Byłam też u gienia na Żurawiej - tu dla odmiany POLECAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strongerka Re: ATTIS - ginekolodzy 27.03.03, 09:05 anx napisz mi proszę jak po wizycie u ginekologa na Zurawiej, bo ja niestety wcześniej polecałam ci go z takim zapałem a teraz bardzo tego żałuję. A co tam u Ciebie?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 27.03.03, 15:52 Dlaczego żałujesz? Napisz coś więcej, plizzzz Na mnie zrobił pozytywne wrażenie- zbadał mnie dokładnie, łacznie z piersiami i zlecił badania : najpierw podstawowe , a później ewentualnie hormonów. Trochę się zdenerwowałam twoim postem, czekam niecierpliwie na odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strongerka Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 11:30 Anx niczym się nie martw, wszystko pod kontrolą. Ja mam problemy z długimi cyklami /po 45 dni/ i skierował mnie na badania do swoich zaprzyjaźnionych poradni i kumpli /wcześniej jak Ci pisałam to mi to nie przeszkadzało/, ale wydałam mnóstwo kasy /w międzyczasie okazało się kilka innych problemów, w tym problemy z zajściem w ciązę/i okazało się, że najprawdopodobniej nie będę mała dzieci no chyba, że się zdarzy cud - to słowa tego właśnie ginekologa. Kilka tygoni stresu, załamki i odwoływania slubu /moja pierwsza reakcja, na szczęście dało sie wszystko odwrócić/.Zawaliłam obronę/nie poszłam/, wq pracy nie lepiej, cała rodzina postawiona na nogi, żeby mi pomóc. W koncu szok pierwszy minął, poszłam do Roszkowskiego a on mnie dosłownie opieprzył, że ja taka stara już jestem a jeszcze taka głupia /nawet sie na niego nie zdenerwowałam, bo miał w 100% rację!/. Okazało się, ze kazał robić mi badania, których dziasiaj już się nie robi,są na to mniejce lepsze, a usg które mialam zrobione było na tak starym sprzęcie i na dodatek z błędami, że musiałam robić u Roszkowskiego od nowa za 180 zł!/ale przynajmniej profesjonalne/. A i okazalo się, że na postawie badań zleconych przez dr z Zurawiej nic nie można stwierdzić, a już na pewno niepłodności, tym bardziej,że USG u Roszkowskiego wyszło w 100% prawidłowe i problemy okazały się gdzie indziej, ale w 99% wyleczalne. Sorry, że tak dużo nabazgrałam, ale do tej pory po tym wszystkim nie mogę dojść do siebie, przez niego omal nie popełniłam kilku błędów życiowych, w ciągu jednej wizyty /na której padły ostateczne diagnozy/ zabrał mi cała rqadość życia, wpedził w kłopoty zdrowotne /cały czas chodze na terapie do psychologa/. Mam bardzo dużo żalu do niego.Zabrał mi cała nadzieję nie mając do tego żadnych podstaw. Jak masz jakieś pytania to pytaj. Pozdrawiam serdecznie. P.S. Nie rób badań cytohormonalnych bo to w dzisiejszych czasach strata pieniędzy i USG na Ordynackiej bo może okazać się że takiego przypadku jak Ty to oni nigdy nie mieli.po czym pójdziesz do profesjonalnej kliniki a tu o! niespodzianka, wzzystko w jak najlepszym porządku. To na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 11:53 Ja bylam na Zurawiej o dr. Nowackiego. I to nie bylo mile doznanie. Po zrobionym USG (prywatnie oczywiscie) stwierdzil, ze tez nie zajde w ciaze chyba ze po operacji. Zalamalam sie totalnie. Ale poszlam do endokrynologa i ten powiedzial ze na podstawie usg nie mozna postawic takiej diagnozy - oczywiscie musze wykonac jeszcze inne badania hormonalne - lekarz na Zurawiej na chcial mi dac zadnych skierowan bo powiedzial ze to nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
strongerka Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 11:58 Okina, mam podobny przypadek. Njgorsze jest to, że później przez długi czas nie można dojść do siebie i jak idziesz do innego lekarza, który stawia zupełnie inną diagnozę to nie wiesz komu wiezryć. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 13:21 No to mam mętlik w głowie Też mam długie cykle- ale to wynik odstawienia pigułek. Chiałam zacząc znowu je brać, ale tym razem po rzetelnych badaniach. Nowacki na początke skierował mnie na podstawowe badania,a potem na badania hormonów . Ale teraz już nie wiem czy się u niego pokażę, bo się boję takich "wyroków" jakie ty dostałas Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 13:30 Co zrobilas ze dal Ci badania na hormony, mnie skierowal do kolesia prywatnie na usg i dal mi na odczepke skierowanie na progesteron. Endokrynolog kazal zrobic badania 7 hormonow co niestety kosztuje. W zasadzie zastanawialam sie nad pojsciem do Nowackiego i poproszenie go o skierowanie na podstawie tego co zlecil prywatnie endokrynolog - ale sie boje reakcji Nowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
strongerka Re: ATTIS - ginekolodzy 28.03.03, 15:15 Anx, ja też mam te długie cykle po odstawieniu pigułek i poszłam do niego aby przygotować się do ciąży i wyregulować cykle.Chciałam też zaszczepić sie przeciw różyczce, ale Nowicki powiedział, że nie zna takich szczepionek i żebym w aptece dowiedziała się jakie są to mi przepisze.O! A tak w spr. badań horm. to chyba robisz je prywatnie, bo one nie są refundowane z kasy? Tak mi kiedyś powiedziano w gabinecie dr Nowickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 30.03.03, 13:28 Tak naprawdę to jeszcze nie poszłam na te badania hormonów, ale kiedyś robiłam takie badania w szpitalu na Karowej i tam są za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: ATTIS - ginekolodzy 02.04.03, 15:28 Ale chyba musialas miec jakies skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: ATTIS - ginekolodzy 02.04.03, 15:29 A jesli nie mialas to za darmo chyba Ci tego nie zrobili???? Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 03.04.03, 08:39 Zrobili mi całkowicie za darmo. Poszłam po prostu do poradni endokrynologicznej, która się tam znajduje (ambulatorium) i lekarz skierował mnie na badanie krwi m.in. hormonów for free. Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: ATTIS - ginekolodzy 03.04.03, 10:54 Intrygujace. Czy mozesz podac jakies szczegoly np. kiedy tam bylas czy pol roku temu czy 3 lata temu. Czy dostalas sie tam bez skierowania od lekarza pierwszego kontaktu? Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: ATTIS - ginekolodzy 03.04.03, 15:30 Więc tak: chodziłam kiedyś do gienia , który pracował w szpitalu na Karowej (ja chodziłam do niego prywatnie) i kiedyś skierował mnie na badania własnie do tego szpitala. Przyszłam rano z legitymacją ubezpieczeniową i normalnie zapisałam się na wizytę do poradni endokrynologicznej. On mnie przyjął i wypisał skierowanie na badania krwi , w tym hormonów całkowicie za darmo - badania były w pokoju naprzeciwko Oczywiście pielęgniarki założyły mi kartę itd. Byc może miałam jakieś fory bo przy zapisywaniu powiedziałam, że z doktorem umówiłam się bezpośrednio, ale nie sądzę, żeby to miało aż tak wielkie znaczenie bo było dużo osób, które korzystały z samego badania krwi (pewnie bez hormonów) albo z samej tylko wizyty u ginekologa bądź endokrynologa. Sama słyszałam jak do rejestracji dzwoniły kobitki i umawiały się na wizytę u gienia. Najlepiej zadzwoń tam i zapytaj jak mogłabyś się dostac do lekarza i na badania krwi. Ja tam byłam jakoś rok temu (kwiecień/maj) Odpowiedz Link Zgłoś