Dodaj do ulubionych

Włókniak

IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.07.06, 23:34
Witam
Niedawno miałam robioną biopsję piersi pod usg i wykryto włókniaka i mam takie
pytanie czy z tym można się normalnie opalać czy to na słońcu czy w solarium??
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Włókniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 08:34
      to nie wiesz, ze opalanie czy to na sloncu czy w solarium szkodzi jak cholera?
      • ida37 Re: Włókniak 09.07.06, 09:09
        Możesz się opalać, tylko oczywiście z umiarem.

Możesz napisać, co dalej w związku z tym włókniakiem? Co na to lekarze? Wycinasz go?
        • Gość: mruwcia123 Re: Włókniak IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.07.06, 19:18
          No więc w sumie sama nie wiem co mam robić z tym dalej. Byłam u ginekologa z
          wynikami i on mówi że absolutnie nie mam się czym martwić, ma to sobie tak
          zostać i do onkologa kazałby mi pójść gdybym miała co najmniej 40 lat.
          Rozmawiałam z lekarką która robiła mi wtedy usg i potem z patomorfologiem przy
          odbiorze badań i powiedzieli że mam iść normalnie do onkologa i on ma
          zadecydować czy mam to zostawić czy wycinać. Podobno jak jest taki mały to sie
          czeka żeby urósł czy coś bo takto w sumie bez sensu jest robić takie blizny...I
          prawdę móiąc jestem teraz w kropce bo nie wiem co mam zrobić, ale chyba jednak
          pójde do tego onkologa i zobaczymy co dalej z tym...
          • ida37 Re: Włókniak 09.07.06, 20:46
            Wytnij Gada!!! Skoro jest mały, to biopsja nie musi dawać 100% pewności - można
            ucelować igłą w zdrową tkankę (tak twierdził mój onkolog). Uspokoisz się dopiero
            po wyniku histopatologicznym. Kimmi 14 też była zapewniana przez lekarzy, że to
            "tylko" włókniak, a dzisiaj jest po poważnej operacji i w trakcie chemii. Ja też
            jestem po zabiegu (dzięki Kimmi) i będę namawiać każdą Kobitkę z forum. Pozdr.
            Poczytaj posty joisany - opisuje w nich dokładnie problematykę
            • ida37 Re: Włókniak 09.07.06, 20:47
              A tak w ogóle co ci ginekolodzy są tacy spokojni w tej kwestii? Mi mój ex lekarz
              postawił diagnozę, że to powiekszony gruczoł, żenada
    • Gość: mruwcia123 Re: Włókniak IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.07.06, 00:17
      O kurcze to mnie trochę teraz zaniepokoiłaś...no ale dobrze niedługo mam wizytę
      u onkologa i mam nadzieję, że jakoś będzie...pozdrawiam
      • ida37 Re: Włókniak 10.07.06, 11:43
        O kurcze to mnie trochę teraz zaniepokoiłaś...
        nie miałam złych intencji, zdrówka życzęsmile
        • Gość: mruwcia123 Re: Włókniak IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.07.06, 12:42
          No dziękuję bardzo i oczywiśie wzajemnie smile

A mam prośbę mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jak wygląda mniej więcej taki
          zabieg? Robi się go pod pełnym znieczuleniem ?
          • ida37 Re: Włókniak 10.07.06, 13:08
            To jest "rutynowy" zabieg w znieczuleniu miejscowym, trwa 20 minut. Przed
            zabiegiem radiolog oznacza Ci to miejsce, a chirurg-onkolog wycina. Byłam
            dzielna i Ty też dasz radęsmile Po tygodniu pojechałam na zdjęcie szwów i już
            miałam wynik (wprawdzie w smsie, który otrzymała Pani dr. z laboratorium), ale
            ciężar spadł ze mnie wtedy ogromnie. Wybrałam diagnostykę prywatną i trafiłam do
            przecudownej dr. Grażyny Licznerskiej. Pozdr.
            • Gość: mruwcia123 Re: Włókniak IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.07.06, 18:40
              Dzięki wielkie..może jakoś dobrze będzie z tym wszystkim smile Trochę mnie
              podniasłaś mimo wszystko na duchu smile Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka