Dodaj do ulubionych

Nadżerka - gdzie leczyć?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 01:03
Chciałam spytać dziewczyny gdzie w wawie polecacie poddać się temu
zabiegowi?
Znalazłam kilka adresów w wyszukiwarce ale nigdy nie miałam robionego takiego
zabiegu i nie chciałabym trafić do słabego specjalisty.
Czy możliwe jest aby był bezpłatnie?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Nadżerka - gdzie leczyć? IP: *.netair.pl 16.07.06, 18:10
      Jestes pewna ze potrzebujesz tego zabiegu? Ile masz lat? Planujesz jeszcze miec
      dzieci?

Poczytaj dokladnie o nadzerkach na tym forum bo zostalo juz tutaj duzo na ten
      temat powiedziane.
      • Gość: Marta Re: Nadżerka - gdzie leczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:31
        Witam

Mam 25 lat i mimo że jestem rehabilitantką w jednym ze szpitali
        nikt w naszej poradni nie potrafi podać mi namiarów gdzie
        mogę zrobić taki zabieg...
        Lekasz skierował mnie na wypalankę dlatego że tylko taki zabieg
        jest u nas wykonywany. Ale nie piszę się ponieważ znam realia mojego szpitala.
        Mogę zamiast tego zrobić wymrażanie ale muszeje znaleźć na własną rękę.
        Niestety u nas nie potafią mi pomóc.
        Dzieci nie mam ae planuję.
        O nadżerce wiem sporo, chodzi mi tylko o punkty gdzie można to zrobić, być może nawet w ramach NFZ?
        • elfia4 Re: Nadżerka - gdzie leczyć? 16.07.06, 23:02
          Zadzwoń na oddziały ginekologiczne szpitali. Większość z nich wykonuje zabieg.
          Nie jestem z Warszawy, więc konkretnych namiarów nie mam, ale książka tel
          powinna ci pomóc w zorientowaniu się. Dowiedz się w którym szpitalu
          specjalizują się w tym
        • Gość: aga Re: Nadżerka - gdzie leczyć? IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 17.07.06, 13:44
          czy jesteś pewna że zabieg jest faktycznie potrzebny? Jeżeli cytologia jest
          prawidłowa, nadżerka oceniona pod kątem kolposkopii oraz wykonany posiew wymazu
          z szyjki - może zabieg nie jest niezbędny?
          • Gość: Marta Re: Nadżerka - Leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:32
            Aguś jest potrzebny.
            Miałam robioną kolposkopie i cytologię, nadżerka jest na tyle spora że
            trzeba już coś z nią zrobić.
            Leczenie chemiczne nie przyniosło skutków, czekanie tez juz przerobiłam...

Moim zdaniem każdą nadżerkę trzeba leczyć i nie jestm za czekaniem.
            To jest moim zdaniem bardzo ryzykowna rada jaką dają sobie dziewczyny,
            a co gorsza czasem lekarze- aby czekać.
            Ponad rok temu wykryto u mnie nadżerkę.
            Ku mojej naiwnej uciesze lekarz przepisał mi globułki i powiedział że jest tak mała że nie trzeba jej leczyć! Po roku okazało się że jest juz spora, na dodatek przez pomyłkę lekarza który uznał że nic tam nie ma, całe leczenie się wstrzymało.
            Teraz czekajac na kolposkopie siedziałam jak na szpilkach bo na prawdę bałam się że coś się złego tam dzieje.
            Z nadżerki może się zrobic rak i nie ma co czekać wg mnie do urodzenia dzieci,
            znam wiele kobiet ktore rodziły po mrożeniu i wypalance bez problemu.
            Moim zdaniem lepiej żyć niż czekać.
            Tym bardziej nie radzić komuś czekania, bo i wielu lekarzy oceniając na gołe oko plus cytologia pozostawia nadżerki a potem nagle okazuje sie że nie wiadomo skąd jest gr III i trzeba cudować.
            Trzeba leczyć i pilnować, na poczatek można "deliktanie" jednak jesli nie znika to nie czekajcie.

pozdrawiam wszytskie dziewczyny
            • Gość: aga Re: Nadżerka - Leczenie IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 17.07.06, 22:18
              Marteczko droga, jeżeli nadżerka faktycznie przeszkadza ci w życiu, masz częste
              stany zapalne, jakieś plamienia itp można nadżerkę np wymrozić. Ale absolutnie