gonia27 11.02.03, 10:54 Bardzo prosze o podanie nazwy dobrych kremow na rozstepy. Jak wczesnie powinno sie zaczac go stosowac?-obecnie jestem w 11 tygodniu ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana_ Re: Krem przeciw rozstepom 11.02.03, 12:22 Polecam krem Penaten na rozstępy. Dobrze się rozsmarowuje , jest dość tłusty i niedrogi.Nie mam ani jednego rozstępu a smarowałam się nim od kiedy zaczął mi rosnąć brzuszek , tzn. od 5 -ca. Odpowiedz Link Zgłoś
monikagabka Re: Krem przeciw rozstepom 11.02.03, 14:32 Bardzo polecam zwykłą oliwkę dla dzieci. Ja stosuję Johnson&Johnson od 6 m-ca (czyli od momentu powiększania się brzuszka) codziennie wieczorem. Nie mam ani jednego rozstępka, nawet moja ginekolog go pochwaliła Sama przyznała, że zwykła oliwka jest często skuteczniejsza niż jakieś specjalne kremy, na które wydaje się mnóstwo pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_02 Re: Krem przeciw rozstepom 12.02.03, 15:55 ja stosuję FISSAN od 4,5 m-ca ciąży.Wcześniej stosowałam oliwkę Johnson&Johnson ale niestety mnie uczuliła i waszystko mnie swędziało.A ten krem kupiłam w aptece za 18 zł.Jest dosyć tłusty i nieżle się wchłania. pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
mariag29 Re: Krem przeciw rozstepom 13.02.03, 14:45 ja jestem w 31 tygodniu i ani jednego rozstepu nie mam. w kapieli masowac brzuch rekawica szorstka delikatnie ale kolstymi ruchami, wazne jest uzywac nie mydel albo dobrych olejkow do kapieli, aby skora nie byla sucha. Na noc oliwka (najlwpiej oliwka w zelu Johnson& Johnson, lub Bambino) wmasowac w brzuch, piersi, posladki i uda - najlepiej przez meza :->. Moja skora wyglada w ciazy (brzuch mam ogromny) lepiej niz przed. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marta_t Re: Krem przeciw rozstepom 15.02.03, 09:09 Podpisuję się obydwoma rękami pod oliwką dla dzieci. Używałam Johnsona, a teraz mam oliwkę Bobini, której pewnie bym nie kupiła, ale dostałam - i jest równie dobra. Oliwki wbrew pozorom dobrze się wchłaniają, choć dobrze jest pochodzić kilka minut bez ubrania, żeby go nie zatłuścić i nie zetrzeć oliwki. Jeśli nie oliwka, to tylko dobrze natłuszczające balsamy do suchej skóry, nawet jeśli przed ciązą takiej nie miałaś - przynajmniej dla mnie wszystkie nawilżające kosmetyki okazały się niewystarczające i czułam swędzenie rozciągającego się brzuszka. P.S. Zazdroszczę Wam - dziewczyny, które pisałyście przede mną, że brzuszek zaczął Wam się powiększać dopiero od 5,6 m-ca. Ja jestem w piątym i właśnie przeżywam "rozkwit" - w ciągu dwóch tygodni przybyło chyba dużo dzidziusia (i mojego brzuszka), ale już wcześniej trochę jednak się zaznaczył. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś