Gość: dziabdziabek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:10 Zdecydowałam się współżyć z chłopakiem bez prezerwatyw. Biorę Cilest (jestem już przy ok 40 tabletce) Dzien po tym bolał mnie lewy jajnik. Czy to coś oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marry-lou Re: Ból jajnika IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 30.07.06, 15:12 To oznacza,ze boli cie jajnik. Pytanie...skad wiesz,ze to jajnik ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:14 Podejrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry-lou Re: Ból jajnika IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 30.07.06, 15:17 Kochana Wiesz ile mamy organow "okolo-jajnikowych ",to moze byc i jajnik.A przez to,ze pracuje teraz "pod presja" tabletek,moze cos tam pobolewac. Chyba,ze jest to ostry i nieustanny bol uniemozliwiajacy normalne funkcjonowanie. Bralas dwa opakowania jedno,po drugim???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:25 z siedmiodniową przerwą między jednym a drugim. Ale taka jest zalecana. Dziś biore przedostatnią tabletkę z drugiego opakowania i we wtorek zaczynam kolejna 7-dniowa przerwę. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Ból jajnika 30.07.06, 15:26 To znaczy,ze jest ok.Myslalam,ze moze wzielas jedno po drugim,a wtedy to organizm moze miec jakies "ale" do tego co mu sie serwuje I jak ten bol ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:32 Bolało mnie jeden dzień, intensywnie... Przeszedł na drugi, ale idiotyczna wyobraźnia człowieka zmusza mnie do wymyślenia jakiejś głupiej historii i przyczyny... Dlatego szukałam jej w dniu poprzednim - po odbytym i skończonym wytryskiem stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:35 i jaką przyczynę znalazłaś? a inne stosunki nie kończą się u was wytryskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry-lou Re: Ból jajnika IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 30.07.06, 15:36 Nie martw sie.Jesli bierzez pigulki jak nalezy,to masz duze zabiezpieczenie przed zapoldnieniem (nie pisze,ze masz 100% pewnosc,bo mnie zaraz tu zjedza). Czasem cos pobolewa,tak juz jest. Dopiero dlugotrwaly,ostry i uciazliwy bol powinien byc skonsultowany z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:38 Ok, bardzo dziekuję :p Jakos wytrzymam te kilka dni do okresu. Najwyżej potem dopiszę się do klubu młodych mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:43 taaaaa, chwila bolu w brzuchu to oczywiscie natychmiast ciąża; nie przejmuj sie moze to wyrostek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:45 wyrostek jest po prawej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:20 Okres się spóźnia - 1 dzień. Nie robię jeszcze tragedii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:41 no i co z tego????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:13 skoro bierzesz tabletki, to na krwawienie masz 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:06 Czyli to, że okres który powinien zacząc się dziś, może pojawić się w ciągu 7 dni??? PIerwsze słysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry-lou Re: Ból jajnika IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 02.08.06, 00:47 Masz 7 dni,zeby okres sie zaczal,raczej o koncu nie ma mowy w ulotce ,nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:35 co pierwsze słyszysz i dlaczego powinien pojawić się dziś? okres pojawia się w siedmiodniowej przerwie, w dowolnym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:42 tfu, jaki okres! już mi sie zaczyna udzielać krwawienie z odstawienia , a nie okres! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:27 Teraz to juz zupełnie nie rozumiem. Okres spóźnia się... Zwyczajnie. Miał pojawić się w określonym terminie. I nie ma. Krwawienie po odstawieniu też się nie zaczęło. Teraz ktos pisze mi, że okres może pojawić się w ciągu 7-dniowej przerwy - o czym pierwsze słyszę Jakieś info z kosmosu chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:33 jakie info z kosmosu? jeśli bierzesz pigułki, to nie masz okresu, tylko krwawienie z odstawienia, które pojawia sie w czasie 7-dniowej przerwy albo w pierwszym dniu przerwy, albo w drugim... albo w trzecim.... a jaki określiony dzień pojawienia się okresu masz na myśłi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:51 a, i co to znaczy Biorę Cilest (jestem już przy ok 40 tabletce) łykasz non-stop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:01 Teraz rozumiem łykam normalnie - z 7-dniowa przerwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:16 Wiem, że wygląda upierdliwie i szczeniacko. Zwyczajnie jestem przerażona posiadaniem kogoś jeszcze w moim brzuchu. Mam dopiero 18 lat i robię wszytsko, żeby uniknąć nieplanowanej ciąży. Chciałabym skończyć w końcu szkołę i pójśc na studia. Jak każdy mam marzenia, a taka sytuacja wszystkie by pogrzebała. Napiszę wszystko, co zrouzmiałam, a Wy, proszę napiszcie, czy dobrze rozumuję. Mam fajnego lekarza, ale nie powiedział mi az tak dokładnie o wszystkim... bo nie zapytałam. Ulotki nie są czasami za bardzo czytelne. W takim razie jeszcze raz Biorę Cilest - od dwóch miesięcy z 7-dniowa przerwą. Teraz jestem w 3 dniu kolejnej przerwy. myślałam, że spóźnia mi się okres. Na tym forum dowiedziałam sie, że to nie jest okres, ale krwawienie po odstawieniu tabletki, które ma pojawić się w czasie tej 7-dniowej przerwy. Sam ból nic nie oznaczał. Teraz pytania do Was: 1. Tabletki całkowicie eliminują krwawienie menstruacyjne? 2. Czy krwawienie po odstawieniu MUSI pojawić się podczas 7-dniowej przerwy? 3. A jeśli się nie pojawi, czy to oznacza, że mogę być w ciąży? 4. Jeśli teraz zrobię test, będzie on wiarygodny? Tabletki nie reagują na niego? 5. Po jakim czasie tabletki antykoncepcyjne działają? Bowiem lekarz powiedział mi, że pierwsze opakowanie nie zabezpiecza, a ktos tutaj na forum mówuił mi zupełnie co innego. Pozdrawiam i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:54 o moj ty swiecie - jednym słowem zaczelaś brać pigułki, które całkowicie zmieniaja twój organizm, a ty nic o tym nie wiesz i nie wiesz jak to działa? zadam moje ulubione pytanie - czy chociaż próbowałaś przeczytałas ulotkę? jeśli nie są czytelne, to próbuje się szukać informacji gdzie indziej czy chociaż zajrzałaś na jakiekolwiek strony związane z antykoncepcją hormonalną? raczej nie, prawda? sorry, ale wykorzystaj wakacje i dokształć się w googlu są miliony stron na temat działania pigułek tu masz na zachęte www.kobiety.org/rozdzial_3_6.html a następnym razem nie mów, że udzielam informacji z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:07 Tak czytałam ulotkę. I napisałam przed chwila, dlaczego tak się dopytuję. Boję się, rozumiesz? Dużo o tym czytałam, bardzo dużo, ale powinnaś sama wiedziec, że czasami strony sa "zbyt naukowe". Zanim podjęłam się terapii hormonalnej minął rok. Bo cały czas próbowałam dowiedzieć się czegoś na ten temat. A strony, które odwiedzałam zawsze, ale to zawsze miały jakis ubytek/ Nie ma strony, gdzie ktoś ukaże problem od a do z. Właśnie dlatego tutaj zadaje pytania, żeby dowiedzieć się tego, o czym nie wiedziałam... Przykro mi, że nie chcesz tego zrozumieć i uważasz mnie za kompletną idiotkę. Zwyczjanie sie boję. A strach robi swoje. DLatego proszę Cię odpowiedz na moje pytania. Bo tylko tu ktokolwiek chce poświęcić swoja uwagę jakimś tam szaraczkom. Chociaż jak widać często się z userów zbijacie, zamiast pomagać. To przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:26 jeśli ktoś bardzo wiele czyta na temat pigułek, to wie, ze w ciągu 7-dniowej przerwy pojawia się krwawienie, a nie nazywa to informacjami z kosmosu to jest absolutnie podstawowa informacja a z tekstu "Mam fajnego lekarza, ale nie powiedział mi az tak dokładnie o wszystkim... bo nie zapytałam. Ulotki nie są czasami za bardzo czytelne. " nie wynika, że przez rok prowadziłaś dogłębne studia na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ból jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:57 Teraz pytania do Was: 1. Tabletki całkowicie eliminują krwawienie menstruacyjne? 2. Czy krwawienie po odstawieniu MUSI pojawić się podczas 7-dniowej przerwy? 3. A jeśli się nie pojawi, czy to oznacza, że mogę być w ciąży? 4. Jeśli teraz zrobię test, będzie on wiarygodny? Tabletki nie reagują na niego? 5. Po jakim czasie tabletki antykoncepcyjne działają? Bowiem lekarz powiedział mi, że pierwsze opakowanie nie zabezpiecza, a ktos tutaj na forum mówuił mi zupełnie co innego. no dobra, w skrocie pigułki hamuja jajeczkowanie, nie ma więc krwawienia spowodowanego złuszczająca się śluzówka macicy, czyli tradycyjnego okresu występuje natomiast krwawienie z odstawienia, kiedy organizm przestaje dostawać dawkę hormonów i myśli, ze wszystko wróciło do normy takie krwawienie musi się pojawić - jeśłi go nie ma (szczególnie w dwóch przerwach) należy zrobić test albo (lepiej) natychmiast skonsultowac się z lekarzem ale taki brak niekoniecznie oznacza ciążę, raczej zawirowania hormonalne punkt 5 jest juz raczej po herbacie - pigułki działają od pierwszej, osoby ze schizą mogą na początku się zabezpieczac np. prezerwatywą (początek oznacza początek pierwszego opakowania, nie kilkanaście opakowań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.elex.pl / *.elex.pl 03.08.06, 12:34 Dziękuję : Teraz jestem spokojniejsza. POza tym, nie musze gonić po kilkunastu serwisach w poszukiwaniu odpowiedzi na następne pytania. Osoby, które o coś pytają tu, nba forum gazety na pewno szukały wszędzi, gdzie się da, ale uwierz, że nie zawsze da się wszystko znaleźć. I nie dziw sie, że jestem niedoinformowana. Gdybyś żyła w rodzinie, gdzie nie uświadamia się swoich dzieci o tym w jaki sposób działa terapia hormonalna, to sama byś prosiła o pomoc innych. Poza tym jak tu szukać jakiś informacji w necie, jak trzeba się kryć i robić to w nocy, patrzeć, czy aby brat nie widzi, co robię, czy rodzic nie wejdzie do pokoju. Troche inne warunki ma osoba, która ma rodziców mniej, że tak się wyrażę klasztornych. A ja chcę być normalna. I wiedzieć tyle ile trzeba. A że nie mam innych możliwości, to już nie moja wina. I proszę Cię Zuza, nie nabijaj się z banalnych problemów, tylko pomagaj innym, bo dysponujesz dużą wiedzą, która może innych uspokoić, albo uchronić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabdziabek Re: Ból jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:29 Test ciążowy negatywny Jeden pasek a tyle radości Odpowiedz Link Zgłoś