Dodaj do ulubionych

długie plamienia

03.08.06, 09:19
okres dostałam w zeszły poniedziałek (24 lipca) jednak jeszcze dziś mam lekkie
plamienia. nigdy tak długo nie miałam. wogóle moje okresy wyglądają tak, że
przez jakieś 4 dni normalnie krwawię, pod koniec słabo i dość. a teraz już
ponad tydzień po i jeszcze plamię. to może być od upałów?
Obserwuj wątek
    • Gość: finezja Re: długie plamienia IP: *.chello.pl 06.08.06, 13:05
      Raczej niedomoga hormonalna albo stan zapalny, musisz skonsultować z ginem.
    • lyka Re: długie plamienia 11.08.06, 21:38
      Może to oznaczać że masz jakiś polip, mięśniak, krwiak itp. Dobrze jak byś
      zrobiła usg.
    • Gość: ja Re: długie plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:34
      z oich doświadczeń może to być podwyższona prolaktyna
    • Gość: epiphany Re: długie plamienia IP: 83.238.108.* 16.08.06, 11:53
      Uch.. Mnie własnie spotkało coś takiego, też po raz pierwszy. Okres zaczął się
      4 sierpnia, mnie skończył się standardowo po 7 dniach, tylko przeszedł w
      plamienie - raz silniejsze, raz słabsze, ale całkiem konkretne. W międzyczasie
      byłam w górach i się nie oszczędzałam, ale to chyba nie jest przyczyna? Kurczę,
      trza iść do gina (choć z kasą krucho), tylko głupio jakoś - badanie podczas
      plamienia? uncertain
      • katala Re: długie plamienia 16.08.06, 15:39
        dziewczyny, nie czekajcie, aż się skończy plamienie tylko idzcie do gina, to
        jak piszą koleżanki mogą być różne przyszyny, od zapalenia, po hormony, czy
        jakieś klimaty z mięśniakami i polipami itp, ale przy tym ostatnim pojawiłby
        się dodatkowo ból, tu może być tylko zwykła infekcja. Chyba,że bierzecie
        pigułki, wtedy plamienia pojawiają sie dość często, np. niektórym od stresu...,
        ale naprawdę każde plamienie wymaga konsultacji z lekarzem...
        • Gość: goska Re: długie plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:13
          najcześciej to niedomagania hormonalne , należy iśc do lekarza
          • madi_luki Plamienia przez trzy tygodnie? 17.08.06, 19:44
            A jeżeli biorę tabletki i plamieniemam juz od trzech tyg. to jest normalne?? Na
            ulotce jest napisane, że "moga wystąpić plamienia", ale nic, e przez caly prawie
            miesiąc..
            • Gość: epiphany Re: Plamienia przez trzy tygodnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 02:31
              Przy tabletkach to bywa normalne... Ja przy "antykach" miewałam krwawienia
              (normalne, jak stwierdził gin), gdy np. zaczynałam brać tabletki po przerwie,
              kombinowałam z przesuwaniem "quasi-okresu" (skracanie przerw między
              opakowaniami) etc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka