llella 18.02.03, 09:51 Chciałabym uzyskać poradę, jak się chronić przed infekcjami na basenie. Wiadomo, że łatwiej zapobiegać, niż leczyć. A wiem, że łatwo zarazić się jakąś chorobą na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: infekcja 18.02.03, 14:37 Jesli chodzi Ci o grzybice pochwy, to dobrze jest wlozyc sobie tampon, ktory po plywaniu nalezy natychmiast wyjac. Warto jednak dodac, ze uzywanie tamponow podczas okresu nie jest wskazane - robi sie z niego siedlisko bakterii. Ja na basen w ogole nie chodze i radze zrezygnowac wsystkim, ktorzy maja nawroty grzybicy - po wizycie na basenie kolejna infekcja jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś
llella Re: infekcja 18.02.03, 15:36 Dopiero zaczynam korzystać z basenu, lubię wodę, przy okazji chciałabym zrzucić parę kilo. Więc nie chciałbym, aby jakieś bakterie zmusiły mnie do rezygnacji z tej przyjemnośći. Ale chotroba jest jeszcze gorsza niż rezygnacja, jeśli chodzi o tampony to mam na nie awersję. ALe dzięki za wskazówki! Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: infekcja 18.02.03, 16:04 W koncu tyle osob korzysta z basenu i nic sie dzieje... Moze to ja jestem przeczulona, bo lecze sie juz pol roku i to swinstwo wraca jak zaraza No to milego plywania... Odpowiedz Link Zgłoś
tribeca Re: infekcja 19.02.03, 12:09 ja jestem podobnie przeczulona, nistety... moja pani doktor tez poleca stosowanie tamponu, ale ja po ostatnim zakażeniu zrezygnowałam z basenu - to był koszmar, brrr przy okazji - Beemka, dziękuję Ci za polecenie doktora Iwaszkiewicza! baaardzo miły i konkretny człowiek! a ze mną wszystko ok pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: infekcja 19.02.03, 13:06 Ciesze sie, ze Iwaszkiewicz Ci sie spodobal. Tez musze sie do niego w koncu wybrac, ale to juz w nastepnym cyklu... Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś