wees 24.02.03, 10:44 Jakie leki przyjmować by zwalczyć uporczywą grzybicę pochwy i nie zaszkodzić rozwijającej się dzidzi. Czy nystatyna jest bezpieczna i skuteczna? Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: 8 tydzień a grzybica 24.02.03, 11:07 Pewien doktor pisal kiedys, ze nystatyna jest biezpieczna w ciazy, ale nalezy pamietac, ze pierwszy trymestr ciazy jest krtytycznym okresem w rozwoju dzidzi i w miare mozliwosci nalezy unikac lekarstw. Kiedy ja bylam w ciazy i mialam grzybice, lekarz w pierwszych 12 tygodniach pozwolil mi tylko na Clotrimazol w kremie. Duzo tu chyba zalezy od stadium grzybicy, wiec lepiej skontaktuj sie z lekarzem. Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: 8 tydzień a grzybica 24.02.03, 11:15 Nystatyna , natamycyna może być stosowana przez cała ciazę od pierwszych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: 8 tydzień a grzybica IP: *.ksi-system.net 01.09.15, 20:30 MAM PODOBNY PROBLEM JESTEM W 7 TYG CIĄŻY I MAM POWAZNY STAN GRZYBICZY WYCZYTALAM ZE ZARZYWANIE LEKOW GRZYBICZYCH OD3-11 TYG JEST NIEBEZPIECZNE POMOZCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tris Re: 8 tydzień a grzybica IP: *.as13285.net 02.09.15, 01:29 Idz do lekarza i nie krzycz. Odpowiedz Link Zgłoś