Dodaj do ulubionych

zle samopoczucie po LOGEST

30.08.06, 19:23
witam,2 dni temu skonczylam pierwsze opakowanie tabletek LOGEST,niebawem
dostane miesiaczke,niby wszystko bylo ok,zadnych skutkow ubocznych jednak
teraz jestem strasznie rozdrazniona,pobudzona,miewam hustawki nastrojow,nawet
stany depresyjne.. niewiem czy powinnam odrzucic te tabletki czy sprobowac
jeszcze 1 opakowanie,jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: zle samopoczucie po LOGEST 31.08.06, 10:52
      ja bym spróbowała, jeszcze tak ze 2 opakowania. Twój organizm dopiero
      przyzwyczaj sieę do nowej dawki hormonów...
      • ankajak Re: zle samopoczucie po LOGEST 31.08.06, 11:12
        przy pierwszym opakowaniu logestu czulam sie tragicznie. non stop ryczalam bez
        powodu, sama nie wiedzialam dlaczego. sama nie moglam ze soba wytrzymac.
        zastanawialam sie czy to nie poczatek jakiejs choroby psychicznej.codziennie
        miewalam doly. robilam awantury chlopakowi, oczywiscie tez o nic. raz wyzywalam
        sie na nim za moj ciezki kobiecy los, wyzwalam go od szowinistycznych swin,
        napalencow i chamowsad na szczescie wrocil - oboje doszlismy do tego ze to przez
        tabletki) . przy drugim opakowaniu bylo juz ok. nawet podczas 7-dniowej przerwy
        juz nie miewalam hustawek nastrojow. wiec moze sprobuj jeszcze jeden miesiac brac.
        tak na marginesie to logestu juz nie biore ze wzgledu na skutki uboczne -
        pryszcze. ehhh
        • izolda201 Re: zle samopoczucie po LOGEST 20.09.06, 23:33
          dostałam po nim syfy i piersi mnie bolały-wiec odlozylam. Zyje bez tabletek i
          jest ok.
    • lilith76 Re: zle samopoczucie po LOGEST 31.08.06, 11:11
      Jeśli czujesz się na siłach, to spróbuj jeszcze jedno opakowanie.
      Jeśli nie, to porozmawiaj z lekarzem nad zmianą pigułek.
      • izolda201 Re: zle samopoczucie po LOGEST 31.08.06, 12:15
        hej!ja tez kończę Logest i poza tym, że wyskoczył mi dziwny pryszcz na policzku
        i chce mi sie jesc to nie mam żadnych huśtawek nastrojów. Przytyłam ok 2 kg, ale
        mialam niedowagi ok 8, więc dla mnie to nie problem. Sądze, że powinnaś isc do
        lekarza i odstawic tabletki. Po co się męczyc?
    • Gość: wilga Re: zle samopoczucie po LOGEST IP: 80.51.243.* 31.08.06, 14:57
      hej!
      niedawno odrzucilam Logest z powodu objawow o ktorych piszesz. Bralam go dosc
      dlugo, mysle ze lepiej bedzie jak poprosisz o inne tabletki.Pozdrawiam
      • Gość: trzykrotka Re: zle samopoczucie po LOGEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:03
        Pozwalam sobie wznowić wątek. Brałam Logest przez 5 miesięcy. Niestety moje
        samopoczucie było fatalne, a w miarę brania stawało się coraz gorsze sad
        Rozdrażnienie, nerwowość, płaczliwość - to jeszcze pół biedy w porównaniu ze
        strasznymi dołami, czarnymi myślami itp. Jestem zdecydowana odstawić te
        tabletki, ale...No właśnie. Czy jakiekolwiek inne będą lepsze?
        Rozważam obecnie dwa warianty: przestawienie się na inne tabletki albo
        zarzucenie tabletek w ogóle. Problem w tym, że boję się, że branie innych
        tabletek może oznaczać kolejny miesiąc depresji i awantur.
        Od czego w zasadzie zależy, że po pewnych tabletkach łapiemy doła? Wiem, że
        Logest jest tabletką o bardzo niskiej dawce estrogenu. Czy tabletki o wyższej
        dawce są w takich przypadkach bardziej wskazane?
        Pytam o to, bo wprawdzie wybieram się do lekarza, ale nie do końca wiem, czy
        mogę jej ufać -wiadomo, koncerny farmaceutyczne...
        Jak sądzicie, jak duże jest prawdopodobieństwo,że zmiana tabletek pomoże? Warto
        zaryzykowac kolejny miesiąc?
        • Gość: trzykrotka Re: zle samopoczucie po LOGEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:36
          Ponawiam pytanie, może sprecyzuję tym razem wink

Co jest przyczyną depresyjnego samopoczucia po tabletkach? Czy te z niskim
          poziomem estrogenu sprzyjają mu bardziej i przestawienie się na wyżejestrogenowe
          może pomóc?
          • Gość: Lena/21 Re: zle samopoczucie po LOGEST IP: *.chello.pl 20.09.06, 14:10
            nie znam dokładnej odpowiedzi na twoje pytanie, ale ja brałam pół roku Diane-35
            ( duuuża dawka estrogenów- 35mg) humory też miała straszne: kłotnie bez powodu
            i płaczliwość, teraz przechodze właśnie na Logest. Lekarka powiedziała mi że
            wyższe dawki estrogenów sprzyjaja zmiennym nastrojom.
            • Gość: trzykrotka Re: zle samopoczucie po LOGEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:54
              uuu, no to niedobrze sad
              no nic, może to jest sprawa indywidualna. i tak idę jutro do lekarki, mam
              nadzieję, że doradzi mi skutecznie...
    • aniiia22 Re: zle samopoczucie po LOGEST 23.09.06, 23:54
      miałam takie same objawy,radzę odrzucić niech ci lekarz przepisze inne tabletki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka