Dodaj do ulubionych

koronka porcelanowa - pytanie

04.09.06, 09:43
szukałam juz w wyszukiwarce, niestety nie znalazłam nic co mnie interesuje.

Otóż, chciałabym się dowiedzieć gdzie i mniej więcej za ile mogę zrobić w
warszawie koronkę porcelanową, bo dentykstka na siłę wciska mi metalową, ale
wydaje mi się ze porcelanowa jest lepsza. A może się mylę?

No i ta metalowa jest droga - 900zł, wiec jak mam juz wydać tyle kasy to wolę
porcelanową.

Może ktoś z was wie coś na temat koronek i powie mi co i jak?
Obserwuj wątek
    • adudi Re: koronka porcelanowa - pytanie 04.09.06, 10:09
      strasznie drogo, ale moze dlatego ze to warszawa.....
      i nei wiem jak mozna zakladac metalowa? teraz chyba standardem jest porcelana.
      ja mam koronke porcelanowa i neiwiem jak by miala wygldac metalwoa... palcilam
      dawno 300zl, ale teraz moze kosztowac z 400zl. miasto na slasku.
    • Gość: MIki Re: koronka porcelanowa - pytanie IP: 81.210.50.* 04.09.06, 10:18
      Ja też mam porcelanową za 500zł. - Wrocław
      tu pewnie chodzi o pełnoporcelanową, wklad też porcelanowy, ja mam metalowy
      wkład - to co jest włożone w Twój korzeń. ale u nas taka chyba z 1500
      kosztuje !?
      • Gość: ewka Re: koronka porcelanowa - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:05
        porcelanowa 600- Kraków
      • super.kinia Re: koronka porcelanowa - pytanie 04.09.06, 11:09
        wkład jest z metalu - taki sztyft, ale i "ząb" miałby być metalowy, tyle że
        pomalowany czymś i wygląda jak normalny.
        wydaje mi sie że kobieta chce mnie naciągnąc na ten metalowy, babka leczy w AM
        wiec może stąd ta cena.

Nie zna ktoś dentysty z warszawy, który dobrze zrobi koronkę?
        • Gość: Miki Re: koronka porcelanowa - pytanie IP: 81.210.50.* 04.09.06, 11:13
          MAtko !!! Nie daj sie namówić na taką prowizorkę za TAKIE pieniądze !!! lepiej
          wpisz w Google: Protetyka+Warszawa i znajdziesz na bank. pozdrawiam
    • Gość: Miki Re: koronka porcelanowa - pytanie IP: 81.210.50.* 04.09.06, 11:19
      www.dentalpractice.pl; www.fdc.pl
      • super.kinia Re: koronka porcelanowa - pytanie 04.09.06, 11:32
        dzięki, właśnie szukam

a orientujesz się może, czym rózni się koronka na sztyfcie, od całoporcelanowej?
        • Gość: Miki Re: koronka porcelanowa - pytanie IP: 81.210.50.* 04.09.06, 11:47
          niestety nie, ale wystarczy wykonać tel do gabinetu i napewno udziela info
          • super.kinia Re: koronka porcelanowa - pytanie 04.09.06, 11:50
            pewnie tak zrobię, dziś jestem umowiona do tej dentystki, ale to przy okazji
            innego zęba, a koronki jak na razie nie robię, tylko odwlekam to i odwlekam.
            Mam załozone duże wypełnienie (taka nadbudowa na złamanym zębie), ale mam
            świadomość że może się to w każdej chwili pokruszyć wiec tak czy inaczej pewnie
            będę musiała zrobić koronkę.

• babe007 Re: koronka porcelanowa - pytanie 04.09.06, 15:34
              Korony porcelanowe są zazwyczaj tym o czym mówisz, czyli metalową (metal może
              być różny, stal, srebro, złoto i.t.d.) czapeczką, na którą napalana jest
              warstwa porcelany (a nie pomalowana "czymś"). Korona całoporcelanowa - wiem
              tylko o koronach Procera (tych od "Chcę byc piękna") - to porcelana napalana na
              czapeczkę zrobiona z jakiegoś spieku aluminium (białą). I z tego co widziałam w
              internecie to koszt jednej ca 1500 PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka