Dodaj do ulubionych

Sposób na zaparcia - odkrycie !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:38
Probelem z zapaciami miałam od zawsze. Wypróbowałam mnóstwo sposobów, z
lepszym lub gorszym skutkiem. Zupełnie przypadkowo odkryłam co dizła.

W tym roku biorę wyjątkowo dużo antybiotyków, więc lekarz zalecił mi Trilac
lub coś podobnego - generalnie preparat odbudowujacy florę bakteryjna jelit,
a dodatkowo Actimel.Po kilku dniach ze zdumieniem stwierdziłam, że rano muszę
szybko do kibelka. Problem zniknął jak ręką odjął.

Polecam.
Obserwuj wątek
    • maialina1 to reklama actimela? 06.09.06, 18:42
      to reklama actimela?
      Wiesz ze na forum nie wolno...
      • Gość: laborantka Re: to reklama actimela? IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 06.09.06, 22:43
        Niech sobie reklamuje.Tutaj sa i reklamy lekow i nikt sie nie rzuca .
        Tylko...bakterie do Actimel...wiecie skad je biora.
        Z oczyszczalni sciekow,zeby miec super mieszanke tego co jest w naturze i tego
        co powoduje fermentacje.Oczywiscie,potem te szczepy
        hoduja,dokarmiana,oczyszczaja itp itd ale...dalej gowno sie pije.
        Smaczenego !
        • Gość: aaaaaaaaaa Re: to reklama actimela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:52
          oj, laborantka, rozumem to ty nie grzeszysz....

• netty2 Re: to reklama actimela? 06.09.06, 22:54
            Ha ha.. ty chyba tez nie.Ja kiedys pracowalam przy produkcji tych szczepow.Nie
            wierz jak nie chcesz !!!!!
            • Gość: aaaaa Re: to reklama actimela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:22
              a szczepy indianskie tez produkowałas?

howk
              wódz Danone
              • Gość: laborantka Re: to reklama actimela? IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 07.09.06, 00:59
                Kochana moja ...teraz rozumiem....ty nie lapiesz fachowego slownictwa.
                Szczepy bakteryje-wrzuc do pierwszej lepszej wyszukiwarki.Czesto od inncyh
                mozna sie czegos nauczyc.
                Opuscilo sie biologie w szkole,nie ?
                • lilith76 Re: to reklama actimela? 07.09.06, 08:58
                  Laborantka, ty dowcipów nie chwytasz???
      • Gość: jago Re: to reklama actimela? IP: 213.25.20.* 07.09.06, 07:24
        Jestem daleka od reklamowania czegokolwiek, piszę o tym co wypróbowałam, a co
        działa - przynajmniej w moim przypadku.

Poczytaj formum o urodzie, tam aż roi się od nazw kosmetyków. I raczej nie
        posądzam autorek o reklamowanie - dziewczyny piszą czgo użwyają, jakie
        kosmetyki sa dobre a jakie złe.
        Pyta się ktoś jaki dajmy na to szampon przeciwłupieżowy jes dobry, a ktoś inny
        odpowiada - wiesz użwyałam takiego jednego - super był, zadziałał, ale nazwy ci
        nie podam bo to reklama, a na forum nie wolno..
        • Gość: gość Re: to reklama actimela? IP: *.chello.pl 07.09.06, 07:57
          A i tak jeśli coś zadziałało, to Trilac, nie Actimel (który wg niemieckich badań
          pomaga tylko dzieciom na biegunki - podaję za "Przekrojem" i "Faktami TVN"). big_grin
          Polecam też wodę mineralną - przed snem i rano na cczo. wink
          • Gość: k jabłka&winogrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 09:53
            dziewczyny też się z tym męczyłam teraz wcinam codzień 1 jabłko (nieobrane),
            kilka pomidorów i ogórki (sałatka z tych warzyw + oliwa) i kiść winogron
            (oczywiście ze skórką i pestkami)
            kiedyś figi ale ile można ich zjeść, woda mineralna też nie bardzo mi pomagała a
            teraz 1 czasem nawet dwa razy dziennie pędzę na kibelek i żadnych problemów
            • Gość: misia-arnisia Re: jabłka&winogrona IP: 213.25.20.* 07.09.06, 11:56
              A u mnie winogrona i śliwki wywołują efekt odmienny + czasami straszne wzdęcia
    • osmanthus Re: Sposób na zaparcia - odkrycie !!! 07.09.06, 10:13
      Swiezo wycisniety sok z pomaranczy (moze byc z domieszka grapefruita) na dzien dobry to jest to!
      • Gość: ja Re: Sposób na zaparcia - odkrycie !!! IP: 83.19.97.* 07.09.06, 10:36
        ja jednych działa woda a na innych jabłko, a na pozostałych nic nie działa, więc
        się ratują jak mogą. Pytanie do autorki wątku: czy Trilac i Actimel stosowałas
        razem czy rozłącznie? I jak myslisz co bardziej Ci pomogło?
        • Gość: jago Re: Sposób na zaparcia - odkrycie !!! IP: 213.25.20.* 07.09.06, 11:54
          Razem, ale bardziej stawiam na Trilac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka