Dodaj do ulubionych

nie mam ochoty na seks....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:46
mam 32 lata, jestem 5 lat po slubie, kompletnie nie mam ochoty na seks.
Zmuszam sie 2 razy w miesiacu.
Ktos tak jeszcze ma?
Kiedys mialam ciągle ochote na seks, po urodzeniu dziecka nie mam jej wcale.
I nie ma to zwiazku z jakims lękiem przed ciążą. Po prostu stalam sie
oziebła?? Nie mam poczucia, ze mi sie chce. Wole iśc spać.
Tabletek anty nie biore, mam lekko podwyzszona prolaktyne, moze to przez to?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: nie mam ochoty na seks.... 11.10.06, 08:52
      To może być prolaktyna.
      I nadmiar obowiązków, zabieganie, skrywane problemy z intymnością, komunikacją w związku.
      • Gość: lili Re: nie mam ochoty na seks.... IP: *.compower.pl 11.10.06, 09:29
        Dwa lata temu urodziłam dziecko - mam taką samą sytuację.Zero ochoty ,mąż mnie
        wogóle nie podnieca ,zmuszam się do seksu chociaż wiem ,że to nie najlepsze
        rozwiazaniesad
        A tę podwyższoną prolaktynę jak można sprawdzić? Pewno ginekolog się kłania...
        • Gość: Iza Re: nie mam ochoty na seks.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:29
          badanie prolaktyny robisz na czczo, kosztuje ok 22 zł.
    • Gość: nosek Re: nie mam ochoty na seks.... IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 16:25
      Z moich obserwacji wynika że to najzupełniej normalne kilka lat po ślubie,
      zwłaszcza po urodzeniu dziecka smile
      • Gość: lilka Re: nie mam ochoty na seks.... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.06, 19:13
        > Z moich obserwacji wynika że to najzupełniej normalne kilka lat po ślubie,
        > zwłaszcza po urodzeniu dziecka smile
        A może nie tyle z Twoich obserwacji, tylko z Towjego doświadczenia? Bo moje
        jest inne.
    • Gość: aśka nosek IP: *.eia.pl 11.10.06, 17:32
      co Ty za bzdury piszesz że kilka lat po ślubie i po urodzeniu dziecka seks 2
      razy w miesiącu (zmuszony) to norma zwłaszcza że dziewczyna ma 32 lata.
      Może masz zbyt dużo obowiązków,jesteś przemęczona i nie dosypiasz opiekujac się
      małym dzieckiem? Spróbujcie wygospodarować jakiś czas tylko dla siebie ,może
      dziadkowie zaopiekuja się wnukiem a Wy wyskoczycie do kina czy na kolację,tylko
      we dwoje.Pomyśl o nowej bieliźnie,jakieś dobre winko do kolacji.Może do tego
      wszystkiego wkradła się rutyna? Nie zostawiaj sprawy samej sobie bo będzie
      tylko gorzej a przecież seks to jeden z elementów wiążących i zbliżających parę.
      Nie wiem czy prolaktyna moze mieć wpływ.Ja mając podwyższoną kilkakrotnie nie
      miałam problemów z ochotą na seks ale może Ty tak własnie reagujesz.Nie wiem
      też jak dawno urodziłas dziecko? Jeśli nie dawno to może być całkiem naturalna
      reakcja i wkrótce wszystko wróci do normy.
      • Gość: aśka nosek IP: *.eia.pl 11.10.06, 17:34
        w powyższym poscie do Ciebie adresowane jest tylko pierwsze zdanie.
        • Gość: I. Re: nosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:23
          No więc dziecko urodzilam 5 lat temu.
          Rutyna? Moze....
          Przemęczenie? Nieeee, raczej depresja, choc to moze zbyt wielkie słowo.
          Nie układa mi sie w zyciu zawodowym, ciągle trace i szukam prace, czuje sie do
          bani i pewnie dlatego ten brak ochoty na seks. Bo ja musze byc zrelaksowana i
          szczesliwa, zeby miec na cokolwiek ochote.
          Moze jestem przygnebiona....
          Nie wiem, naprawde, sama od lat probuje dojśc przyczyny takiego braku ochoty na
          sesk i nie moge.
          Byłam juz u psychiatry, który jest zarówno neurologiem jak i seksuologiem, to
          on zasugerował mi te prolaktyne.
          Mysle, ze czynnikow skladajacych sie na brak ochoty na seks jest wiele
          (nerwica, mala depresja, klopoty finansowe, mieszkaniowe itd)
          Oczywiscie wszystko to w granicach "normy" ale powoduje, że często mam ochote
          po prostu zakopac sie w poscieli i żeby wszyscy dali mi spokój.
          Kocham męża, bardzo sie kochamy. Jednak nie pociaga mnie juz tak, jak kiedyś,
          może więc jednak rutyna?
          Cholera wie wink
          • Gość: I. Re: nosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:25
            Mysle, ze jednak rutyna chyba tez to nie jest, bo ja nie mam ochoty na seks
            wcale. Tzn inni faceci tez mnie nie pociągają. Jakby w ogole moje libido
            znikneło.

Są jakies badania okreslajace poziom libido??
          • lilith76 Re: nosek 12.10.06, 09:06
            Zbadaj poziom prolaktyny.
            Naucz się odstresowywać, wyciszać - łatwo napisane, wiem.
            W twojej sytuacji ciężko cieszyć się życiem, bo sama kiedyś miałam podobną.
    • Gość: lilka Re: nie mam ochoty na seks.... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.06, 19:14
      > Tabletek anty nie biore, mam lekko podwyzszona prolaktyne, moze to przez to?
      Tak, prolaktyna może mieć takie skutki.
    • maja_sara Re: moze tu zajrzyj 11.10.06, 19:56
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15128
      forum nt braku seksu, tam raczej wszyscy z takim problemem, jak Ty - moze Ci
      doradza cos
      • 24lena oj to wspolczuje... 11.10.06, 20:44
        tylko niewiem komu bardziej
        malzowi czy Tobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka