Dodaj do ulubionych

skutecznosc testow ciazowych

IP: *.crowley.pl 16.10.06, 15:05
hej!mam pytanie na temat testow ciazowych.wiem ze czasem pokazuja bledne
wyniki,nie pokazuja ciazy jesli sie w niej jest itp.ale czy zdarza sie to "w
druga strone"?tzn moze pokazac ciaze jak jej nie ma?bo ktos mi powiedzial o
takim przypadku ale nie wiem czy tej osobie wierzyc..
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: skutecznosc testow ciazowych 16.10.06, 15:11
      osobiscie nie spotakalam sie, a wiele testow juz zrobilam w swoim zyciu wink
      moze test tej osoby byl przeterminowany? slyszalam, ze czasem cala plytka sie
      zabarwia np. na rozowo, co niektore osoby interpretuja, ze test wyszedl
      pozytywnie smile a nalezaloby taki test wyrzucic od razu do smieci...
      jednak najlepszym wyznacznikiem jest test z krwi na betaHCG w laboratorium!
    • joisana Re: skutecznosc testow ciazowych 16.10.06, 15:18
      Dodatni test ciążowy przy braku ciąży wystąpi kiedy bierze się pewne
      specyficzne leki zawierające hormon wykrywany przez owe testy, doszło do
      czesnego poronienia ciąży, hormon ciążowy jeszcze przez jakiś czas we krwi i
      moczu się utrzymuje, podczas gdy ciązy już nie ma, jest się w trakcie
      przyjmowania niektórych leków przeciwdepresyjnych, przechodzi się okres około
      menopauzalny, równierz w przypadku pewnych chorób nerek lub nadczynności
      tarczycy, oraz co wyjatkowo rzadkie- test ciązowy ma jakiś defekt, kóry akurat
      w ten sposób się ujawni,
      ale szczerze mówiąc szansa aby test wykrył chorobę lub wadliwy test jest
      baaardzo mała.
      • Gość: hania Re: skutecznosc testow ciazowych IP: *.crowley.pl 16.10.06, 15:28
        dzieki za informacje! choc jesli chodzi o osobe ktorej podobno test wyszedl
        pozytywny to chyba zadna z tych sytuacji jej nie dotyczy - nie poronila,nie
        brala zadnych lekow, no chyba ze ten test byl uszkodzony..albo cala sytuacja to
        jakas sciema byla po prostu
        • zuzana27 Re: skutecznosc testow ciazowych 16.10.06, 16:20
          W sobotę rano zrobiłam test, wynik: dwie różowe kreseczki: ciąża! Zaraz po
          odczytaniu wyniku pojawił się okres (zaznaczam, że spóźnił się 2 tyg!)bardzo
          bolesny. Masz babo placek! Kolejny test zamierzam zrobić jutro a w sobotę
          odwiedzić ginekologa.. Nie wiem czy jestem w ciąży.....Czy to możliwe, żeby
          okres też się pojawił??
          • Gość: hania Re: skutecznosc testow ciazowych IP: *.crowley.pl 16.10.06, 16:33
            moze to poronienie?lekarz to chyba najlepsze wyjscie
          • joisana Re: skutecznosc testow ciazowych 16.10.06, 16:35
            U jakiegoś tam procenta kobiet mimo ciąży występują krwawienia (nawet kilka) o
            podobnym przebiegu jak okres w czasie gdy bez ciąży miałby miejsce, ale jednak
            w ciąży każde krwawienie moze świadczyć o problemach z jaj utrzymaniem. Sądzę,
            zę obfitei/lub bolesne krwawienie na samym początku ciąży rzadko nie idzie w
            parze z jej końcem, faktycznie jest tak, ze 50% ciąż jest ronionych w bardzo
            wczesnym okresie (mówi się wtedy o ciąży biochemicznej poronionej samoistnie)
            kobieta zazwyczaj wogóle nie wie, ze w ciąży była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka