Dodaj do ulubionych

zrobic test?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:41
Obserwuj wątek
    • Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:44
      ehh, za szybko smile otoz zawsze mialam nieregularne cykle okolo 40 dni.dzis jest
      36 dc a temperatura nie spadla od 12 dni i utrzymuje sie na poziomie 36,7 -
      36,8. dodatkowo mam dziwne uczucue juz drugi tydzien jakbym miala okres, ciagle
      chodze do lazienki sprawdzac.i nie wiem kiedy powinnam zrobic ten test?poczekac
      do 40 dnia czy juz zrobic?
      • nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 16:46
        Na test może być za wcześnie. Poczekaj do 40 dc.
        • nimeska Re: zrobic test? 08.11.06, 16:48
          kiedys bym poleciala ale teraz bym poczekala

juz tyle razy robilam tesy i tyle kasy na to mi poszlo i tyle razy bylam
          rozczarowana ze teraz byc czekala do dnia @ tym bardziej ze masz dlugie cykle smile
      • lilith76 Re: zrobic test? 08.11.06, 16:46
        Na razie wszystko wskazuje na poowulacyjną fazę cyklu, czyli ok.
        Jeśli starałaś cię o ciążę, poczekaj z testem do 14 wyższych temperatur.
        • Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:53
          ok, dzieki za odpowiedzi, zatem poczekam jeszcze te kilka dni. chyba zle
          napislam. ta temp podwyzszona to mam od 12 dc a nie od 12 dni, czyli juz 25
          dni. dodatkowo zjadlam juz 4 opakowania castagnusa. musze kupic kolejne i nie
          wiem czy robic test
          • agnieszka.krak Re: zrobic test? 08.11.06, 16:56
            skoro tak to zrob, tylko rano
          • nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 16:59
            No tak, to zmienia postać rzeczy. Na tym etapie (25 dni podwyższonej tempki)
            ciąża powinna już wyjść nawet z popołudniowego moczu.
            • Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:00
              to chyba zrobie go jutro rano. prosze trzymac kciuki smilesmilesmilesmile:
          • Gość: eriga Re: zrobic test? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:16
            Ja starałam się z mężem od razu po ślubie aby mieć dzidziusia. Cykle miałam
            regularne więc mogliśmy śmiało wyznaczyć te dni. Test wykonywałam zawsze
            wcześniej niż powinnam dostać okres i co. 2 razy miałam przypadek taki że test
            pokazywał ciąże, spóżniał mi się okres a tu ciach. Za parę dni silny ból brzucha
            i okres bardziej obfity. Lekarka mi mówiła ze to najprawdopodobniej były
            poronienia samoistne. To jest okropne uczucie.
            • nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 17:45
              Jeśli nie masz problemów z tarczycą ani nie bierzesz leków psychotropowych, to
              niestety, ale nie ma możliwości, by test się pomylił. Natomiast jest taka
              możliwość, że doszło do miktoporonienia - czyli usunięcia zarodka z macicy przed
              terminem miesiączki. W takiej sytuacji nawet beta wyjdzie in plus, jeśli dojdzie
              do zagnieżdżenia i odczepienia zarodka.
              • Gość: pytanko Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:38
                Nglka napisała: >Jeśli nie masz problemów z tarczycą ani nie bierzesz leków
                psychotropowych, to niestety, ale nie ma możliwości, by test się pomylił.<

Czy ktoś mógłby mi to bliżej wyjaśnić? Tzn. wpływ tarczycy na wynik testu? Czy
                to chodzi o nadczynność czy niedoczynność? I w którą stronę wynik może wyjść
                fałszywy - fałszywie pozytywny czy negatywny?
                To dla mnie ważne
                • nglka Re: zrobic test? 09.11.06, 21:28
                  Chodzi o to, że leki przyjmowane na chorą tarczycę mogą zawierać śladowe ilości
                  ganadotropiny kosmówkowej (hcg) - czyli tzw. hormonu ciążowego. Hcg
                  wykorzystywany jest w leczeniu niedoczynności tarczycy. Ten hormon jest
                  wykrywany przez test. ciążowy.
            • lilith76 Re: zrobic test? 09.11.06, 09:11
              Eriga, skoro to ci się już zdarzyło dwa razy, sprawdź może długość fazy lutealnej (czy nie za krótka).
              Takie czasy testów ciążowych - kiedyś kobieta dowiadywała się o ciąży, gdy zarodek na dobre zagnieździł się w niej.

I powodzenia.
              • eriga Re: do lilith76 09.11.06, 11:28
                Dziękuję za powodzenie. Udało się nam. Mamy 15-miesięcznego synka. Moja ciąża
                była od początku zagrożona ale szczęśliwie donosiłam bobaska w brzuchu do 41
                tygodnia. Pozdrawiam.
                • lilith76 Re: do lilith76 09.11.06, 12:39
                  To dobrze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka