Gość: magdusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:44 ehh, za szybko otoz zawsze mialam nieregularne cykle okolo 40 dni.dzis jest 36 dc a temperatura nie spadla od 12 dni i utrzymuje sie na poziomie 36,7 - 36,8. dodatkowo mam dziwne uczucue juz drugi tydzien jakbym miala okres, ciagle chodze do lazienki sprawdzac.i nie wiem kiedy powinnam zrobic ten test?poczekac do 40 dnia czy juz zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 16:46 Na test może być za wcześnie. Poczekaj do 40 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: zrobic test? 08.11.06, 16:48 kiedys bym poleciala ale teraz bym poczekala juz tyle razy robilam tesy i tyle kasy na to mi poszlo i tyle razy bylam rozczarowana ze teraz byc czekala do dnia @ tym bardziej ze masz dlugie cykle Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zrobic test? 08.11.06, 16:46 Na razie wszystko wskazuje na poowulacyjną fazę cyklu, czyli ok. Jeśli starałaś cię o ciążę, poczekaj z testem do 14 wyższych temperatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:53 ok, dzieki za odpowiedzi, zatem poczekam jeszcze te kilka dni. chyba zle napislam. ta temp podwyzszona to mam od 12 dc a nie od 12 dni, czyli juz 25 dni. dodatkowo zjadlam juz 4 opakowania castagnusa. musze kupic kolejne i nie wiem czy robic test Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 16:59 No tak, to zmienia postać rzeczy. Na tym etapie (25 dni podwyższonej tempki) ciąża powinna już wyjść nawet z popołudniowego moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusia Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:00 to chyba zrobie go jutro rano. prosze trzymac kciuki : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eriga Re: zrobic test? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:16 Ja starałam się z mężem od razu po ślubie aby mieć dzidziusia. Cykle miałam regularne więc mogliśmy śmiało wyznaczyć te dni. Test wykonywałam zawsze wcześniej niż powinnam dostać okres i co. 2 razy miałam przypadek taki że test pokazywał ciąże, spóżniał mi się okres a tu ciach. Za parę dni silny ból brzucha i okres bardziej obfity. Lekarka mi mówiła ze to najprawdopodobniej były poronienia samoistne. To jest okropne uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zrobic test? 08.11.06, 17:45 Jeśli nie masz problemów z tarczycą ani nie bierzesz leków psychotropowych, to niestety, ale nie ma możliwości, by test się pomylił. Natomiast jest taka możliwość, że doszło do miktoporonienia - czyli usunięcia zarodka z macicy przed terminem miesiączki. W takiej sytuacji nawet beta wyjdzie in plus, jeśli dojdzie do zagnieżdżenia i odczepienia zarodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: zrobic test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:38 Nglka napisała: >Jeśli nie masz problemów z tarczycą ani nie bierzesz leków psychotropowych, to niestety, ale nie ma możliwości, by test się pomylił.< Czy ktoś mógłby mi to bliżej wyjaśnić? Tzn. wpływ tarczycy na wynik testu? Czy to chodzi o nadczynność czy niedoczynność? I w którą stronę wynik może wyjść fałszywy - fałszywie pozytywny czy negatywny? To dla mnie ważne Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zrobic test? 09.11.06, 21:28 Chodzi o to, że leki przyjmowane na chorą tarczycę mogą zawierać śladowe ilości ganadotropiny kosmówkowej (hcg) - czyli tzw. hormonu ciążowego. Hcg wykorzystywany jest w leczeniu niedoczynności tarczycy. Ten hormon jest wykrywany przez test. ciążowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zrobic test? 09.11.06, 09:11 Eriga, skoro to ci się już zdarzyło dwa razy, sprawdź może długość fazy lutealnej (czy nie za krótka). Takie czasy testów ciążowych - kiedyś kobieta dowiadywała się o ciąży, gdy zarodek na dobre zagnieździł się w niej. I powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: do lilith76 09.11.06, 11:28 Dziękuję za powodzenie. Udało się nam. Mamy 15-miesięcznego synka. Moja ciąża była od początku zagrożona ale szczęśliwie donosiłam bobaska w brzuchu do 41 tygodnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś