Gość: marta IP: *.aster.pl 13.11.06, 17:48 zwykle mialam bolesność piersi na kilka dni przed miesiączką, ale już drugi raz trwa to ok. 2 tyg Czy lekarze coś przepisują na pms, czy radzą brać mastodynon itp.? W ogóle czym to może być spowodowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: jak leczy się pms? 13.11.06, 17:54 Gość portalu: marta napisał(a): > W ogóle czym to może być spowodowane? Zbadaj poziom hormonów. Porównaj wyniki sprzed i po owulacji. A najlepiej niech porówna je lekarz, który na te badania da Ci skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: jak leczy się pms? 14.11.06, 09:25 Jeśli to zwyczajny PMS, to w ciągu kilku tygodni Mastodynon powinien pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: jak leczy się pms? IP: *.aster.pl 14.11.06, 11:37 a jak się objawia pms niezwyczajny? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: jak leczy się pms? 14.11.06, 12:02 Piersi mogą boleć także z powodu podwyższonej prolaktyny, problemów hormonalnych, silegeo stresu (mój przypadek). Jeśli to tylko objaw nadchodzącej @, to Mastodynon pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: jak leczy się pms? IP: *.aster.pl 15.11.06, 06:55 a to można zrobić soie badanie na hormony bez skierowania? gdzie można zrobić to w warszawie? i jeszcze jedno pytanie- czy jak ten mastodynon pomoże, to trwale, czy będę musiała brać go cały czas, żeby nie mieć pms? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: jak leczy się pms? 15.11.06, 09:22 Najpierw spróbuj Mastodynon - jeśli nic nie pomoże (bierze się go 3 miesiące, efekty są po 1,5 miesiąca), to możesz porozmawiać o tym z lekarzem. Nie wydawaj od razu pieniędzy na prywatne badania. Mi Mastodynon pomógł i przez 2 lata probloem nie wracał w tak silnej postaci (bo piersi trochę przed @ pobolewały). Pomaga też Magnez + B6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: jak leczy się pms? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:26 Mam ten sam problem z bolesnością piersi, również ból trwa około 2 tygodni przed miesiączką. Wczoraj miałam wizytę u ginekologa i przypisał mi właśnie Mastodynon i nakazał wyeliminować z diety ostre potrawy. Dodatkowo mam łykać witaminę A+E. Odpowiedz Link Zgłoś