Dodaj do ulubionych

jak leczy się pms?

IP: *.aster.pl 13.11.06, 17:48
zwykle mialam bolesność piersi na kilka dni przed miesiączką, ale już drugi
raz trwa to ok. 2 tygsad Czy lekarze coś przepisują na pms, czy radzą brać
mastodynon itp.? W ogóle czym to może być spowodowane?
Obserwuj wątek
    • nglka Re: jak leczy się pms? 13.11.06, 17:54
      Gość portalu: marta napisał(a):

> W ogóle czym to może być spowodowane?

Zbadaj poziom hormonów. Porównaj wyniki sprzed i po owulacji. A najlepiej niech
      porówna je lekarz, który na te badania da Ci skierowanie.
    • lilith76 Re: jak leczy się pms? 14.11.06, 09:25
      Jeśli to zwyczajny PMS, to w ciągu kilku tygodni Mastodynon powinien pomóc.
      • Gość: marta Re: jak leczy się pms? IP: *.aster.pl 14.11.06, 11:37
        a jak się objawia pms niezwyczajny?
        • lilith76 Re: jak leczy się pms? 14.11.06, 12:02
          Piersi mogą boleć także z powodu podwyższonej prolaktyny, problemów hormonalnych, silegeo stresu (mój przypadek). Jeśli to tylko objaw nadchodzącej @, to Mastodynon pomaga.
          • Gość: marta Re: jak leczy się pms? IP: *.aster.pl 15.11.06, 06:55
            a to można zrobić soie badanie na hormony bez skierowania? gdzie można zrobić
            to w warszawie? i jeszcze jedno pytanie- czy jak ten mastodynon pomoże, to
            trwale, czy będę musiała brać go cały czas, żeby nie mieć pms?
            • lilith76 Re: jak leczy się pms? 15.11.06, 09:22
              Najpierw spróbuj Mastodynon - jeśli nic nie pomoże (bierze się go 3 miesiące, efekty są po 1,5 miesiąca), to możesz porozmawiać o tym z lekarzem. Nie wydawaj od razu pieniędzy na prywatne badania. Mi Mastodynon pomógł i przez 2 lata probloem nie wracał w tak silnej postaci (bo piersi trochę przed @ pobolewały).
              Pomaga też Magnez + B6.
    • Gość: Asia Re: jak leczy się pms? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:26
      Mam ten sam problem z bolesnością piersi, również ból trwa około 2 tygodni przed
      miesiączką. Wczoraj miałam wizytę u ginekologa i przypisał mi właśnie Mastodynon
      i nakazał wyeliminować z diety ostre potrawy. Dodatkowo mam łykać witaminę A+E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka