Dodaj do ulubionych

problemy ze snem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:35
witam wszytskie Panie!

od dłuższego czasu mam bardzo uciązliwy problem.
prawie co noc budze sie około godziny 3,4 i przez jakieś 2h nie moge spać.
z zasypianiem też mam problemy. nawet do godziny wierce sie z boku na bok i nic.
to wszystko jest o tyle bardziej drażniące, że sie ucze i nie moge wstać na 8
do szkoły a potem cały dzień chodze niewyspana i rozkojazona.
jak moge sobie poradzić z takim problemem?
Obserwuj wątek
    • Gość: depresyjna Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:48
      a jak wygląda Twój normalny dzień?
      • Gość: zaspana Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:24
        8-15 szkoła
        15-17/18 obiad,odrabianie lekcji itp
        po 18 już mam czas dla siebie
        wtedy wychodze, odpoczywam itp
        czasem wychodze wcześniej i ucze sie później
        pod wieczór jeszcze sie ucze
        ide do łóżka 22/23 (potem sie wierce z godzine i zasypiam)
        • Gość: depresyjna Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:39
          może nie ucz się pod wieczór, zrelaksuj się, nie myśl za dużo, poczytaj coś
          fajnego, ale nic, co ma związek z kolejnym dniem w szkole, a może stresujesz się
          czymś? moze ze zdrowiem coś?
    • Gość: sfhg Re: problemy ze snem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.11.06, 21:44
      to jest objaw depresji albo nerwicy lekowej. Poczytaj w necie.
      • Gość: depresyjna Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:50
        może nie tak ostro smile
        może sama poczytaj...tutaj dziewczyna normalnie funkcjonuje, nie zarywa szkoły,
        radzi sobie w prozaicznych sytuacjach, może niech sama się wypowie, jednak
        podłoże tkwi w nerwach
        • Gość: sfhg Re: problemy ze snem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.11.06, 22:08
          Za malo tu jest informacji by stwierdzic, ze dziewczyna jest szczesliwa osobą
          bez problemow. Natomiast fakt pozostaje faktem ze budzenie sie ok. 2 godzin
          przed planowanym wstaniem to objaw depresji.
          • Gość: zaspana Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 09:49
            niby nie jestem mega zestresowana, do większości rzeczy podchodze "na luzie".
            zła ocena nie jest dla mnie tragedią jeżeli mam możliwość poprawy i nie wpłynie
            na ocene sródroczną/końcoworoczną. ale kiedy nie osiągam zamierzonych celów
            (wysokie miejsce w konkursie do którego sie bardzo solidnie przygotowałam itp)
            szybko sie łamie. często miewam "złe dni", mam swoje problemy, ale przecież
            każdy je ma.
            moje życie nie jest też pasmem nieszczęść bo mam cudownego chłopaka i wiele z
            wymarzonych celów udaje mi sie osiągnać. po prostu jestem bardzo ambitna, a więc
            przezywam porażki.
            • Gość: depresyjna Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 09:55
              po prostu jestem bardzo ambitna, a wię
              > c
              > przezywam porażki

a może rodzice zbyt wymagający?
              • Gość: zaspana Re: problemy ze snem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:53
                nie.
                przy każdym niepowodzeniu mama wspiera mnie jak może.
                mówi, żebym sie nie łamała bo jeszcze będę mieć szansę się wykazać,
                a to, że komuś moje prace sie nie podobają, nie oznacza, że są złe.
                oceny mam bardzo dobre, dużo pamietam z lekcji a więc nauke w domu moge
                ograniczyć do zadań domowych i ew. powtarzania przed sprawdzianem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka