Dodaj do ulubionych

Nadmierne pocenie się

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:04
Od około 3 lat mam problem z nadmiernym poceniem się. Potrafię zlać się potem
po wejściu do ciepłego sklepu, po szybszym marszu, przy nawet lekkim
zdenerwowaniu. Pot mam nawet na rękach i nogach. Cała się lepię. Nie mam
problemu z zapachem, zresztą dbam o częste kąpiele. Chodzi o sam fakt, że
potrafi lać mi się pot ciurkiem po plecach bez jakiegoś wyraźnego powodu. Ot
tak.
Jaka jest tego przyczyna? Czy w ogóle jest jakaś, czy po prostu "ten typ tak
ma"? Przyznam, że nie jest to dla mnie zbyt komfortowesad
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka dodatkowa informacja: nie jest w okresie menopauzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:07
      mam "dopiero" 29 lat
      • Gość: Gosia Re: dodatkowa informacja: nie jest w okresie meno IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.06, 14:18
        "Ten typ tak ma" lub "taka Pani uroda", takie określenia słyszałam za każdym
        razem jak chodziłam do lekarza z tego powodu. Mam tak samo. Obojętnie czy to
        sytuacja stresująca czy normalna, dłonie i stopy, a nawet plecy potrafią mi się
        spocić momentalnie. Tez nie mam problemów z zapachem, itp. Najgorzej jest latem,
        wtedy dłonie prawie non stop mam mokre. Zimą wystarczy, że wejdę do
        tramwaju/autobusu/sklepu to od razu czuję, że się pocę.
        Robiłam badania pod kątem tarczycy, i nic. Nie wiem, chyba mi tak zostanie. Mam
        23 lata.
        • Gość: Agnieszka Re: dodatkowa informacja: nie jest w okresie meno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:20
          Dokładnie. Potrafię spocić sie w ułamku sekundy. Podkoszulka jest do
          wyciśnięcia prawie, a sweterek wilgotny. Wystarczy, że wejdę np. do autobusu.
          Jest to dla mnie o tyle niewygodne, ze zwyczajnie żle się czuję z prawie mokrym
          ubraniu na sobie, a wizyta w domu w celu przebrania jest niewykonalna. Czasami
          w nocy potrafię wstać i zmienić piżamę, bo jest taka mokra.
          Taki nasz urok?? Jakoś nie wierzęsmile
          • Gość: problemka Re: dodatkowa informacja: nie jest w okresie meno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:24
            moim problemem są mokre pachy, wiecznie dosłownie. Kiedyś lekarz zalecił
            kosmetyki z apteki "spirial". Trochę pomagały--kostka i sztyft. Najlepsze ,
            jakie używałam do tej pory. Te wszystkie rexony i podobne jakoś nie działają. I
            też dbam o siebie-depilacja, mycie i nic nie pomaga.
            • shady27 to az tyle nas jest? ja mam to samo 06.12.06, 19:59
              nie zdaze sie ubrac a juz jestem mokra. Do tego stopnia, ze w zime jak byly te pierwsze mrozy to ubralam sie w krotki rekawek i cienka kurteczke a doslownie plywalam, pot lal sie po pelcach. Trzeba bylo widziec ludzi, ktorzy patrzyli na mnie jak na idiotke, a sami byli ubrani jak na sybir
    • Gość: aga Re: Nadmierne pocenie się IP: *.cable.satra.pl 06.12.06, 21:02
      Przyczyna nadmiernego pocenia moga byc choroby tarczycy.
      • shady27 mialam takowe badania i nic nie wykazalo 06.12.06, 21:07
        chyba ze cos sie zmienilo i powinnam powtorzyc, chyba sie przejde do doktorka
    • moniek1983 Re: Nadmierne pocenie się 06.12.06, 21:19
      polecam ETIAXIL. to dezodorant do kupienia w aptece. bezwonny i działa
      fantastycznie. Niestety jest dosyć drogi, ok. 50zł, ale jest naprawde bardzo
      bardzo wydajny, tzn. nie trzeba go urzywac codziennie.
      • shady27 Moniek1983 06.12.06, 21:28
        no wszystko super, pod pachy to moze byc ale co z reszta ciala? skoro clzowiek jest mokry jakby spod prysznica wylazl to nie uzyje tylko dezodorantu.
        • roxy361 Re: Moniek1983 06.12.06, 22:19
          jest specjalne forum ludzi z problemem nadmiernego pocenia wystarczy wrzucic w
          googlach, jeśli chodzi o metody razdenia sobie z tym problemem to na początek
          warto spróbować antidral na nogi i na ręce codziennie na noc po 2 tygodniach
          powinna byc poprawa, pod pachy etiaxil i tez codziennie używac, pomaga
          jonoforeza, zastrzyki z botoxu, można tez zdecydowac się na operację
          tzw.sympatektomię.( chyba nie pomyliłam nazwy)
    • krzyszt0f2020 Re: Nadmierne pocenie się 10.06.20, 07:38
      jonoforeza to idealne rozwiązanie na pocenie się każdej części ciała. Urządzenie jest dość drogie ale pozwala na skuteczne pozbycie się problemu nawet do 11 miesięcy. Urządzenie electro antiperspirant elite to idealne rozwiązanie a z kodem rabatowym, który posiadam można kupić ten sprzęt 1200 złotych taniej. zapraszam do kontaktu na: kapsel_1987@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka