IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:20
podjerzewam, że mogę być chora na kiłę. chcę zrobić test, ale nie mam
ukonczonych 18 lat. zależy mi na dyskrecji (chodzi głównie o rodziców). czy
wiecie gdzie taki test mozna zrobić? mieszkam w warszawie.
i czy długo trwa leczenie? da się to ukryć?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: kiła... IP: *.range86-128.btcentralplus.com 14.12.06, 21:59
      Jeżeli podejrzewasz że możesz mieć kiłę od razu udaj się do lekarza, może być
      rodzinny ale także dermatalog-wenerolog, który od razu zleci właściwe badania. W
      Warszawie można to zrobić w poradni wenerologicznej Kliniki Dermatologii
      Akademii Medycznej. W celu potwierdzenia/wykluczenia wykonuje się testy z krwi
      na identyfikację przeciwciał oraz pobiera do badania mikroskopowego wydzielinę
      ze zmian chorobowych. Przy okazji robi się również badania w kierunku innych
      chorób przenoszonych drogą płciową. Jeżeli wynik się potwierdzi bardzo skuteczna
      w terapii jest stara dobra penicylina. No i trzeba leczyć partnera/ów
      seksualnych. Im szybciej zacznie się leczenie tym trwa ono krócej i szansa
      powodzenia jest bardzo duża.
    • Gość: agunia26 Re: kiła... IP: *.cable.satra.pl 14.12.06, 22:03
      Idz do ginekologa i opowiedz co cie martwi. Dostaniesz skierowanie na WR lub
      zostanie zrobione w gabinecie. Nie wiem ile sie czeka na wynik. Jesli chodzi o
      rodzicow to nie dowiedza sie bo lekarza obowiazuje tajemnica lekarska. No chyba
      ze masz 14 lat, ale podejrzewam ze nie. Leczenie jest zalezne od zaawansowania
      choroby. Stosuje sie antybiotyk.
      • Gość: zmartwiona Re: kiła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:14
        mam 17 lat. a partnerów miałam dwóch. boję sie wizyty u ginekologa, a tym
        bardziej wyniku testu...
        • Gość: gosc Re: kiła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:23
          na ginekologa to jesteś za młoda, za bardzo przestraszona, ale na dziki seks to
          już nie?
        • Gość: agunia26 Re: kiła... IP: *.cable.satra.pl 14.12.06, 22:28
          Nie wiem czy dobrze kojarze ale ty chyba juz pisalas posta odnosnie swojego
          partnera. Sluchaj dziewczyno ta choroba to nie zarty. Do lekarza musisz isc, bo
          po paru latach skutki sa nieodwracalne. Zreszta w twoim wieku, jesli juz
          wspolzylas wizyta u ginekologa i tak jest wskazana. Czy masz jakies konkretne
          objawy??
          A co na to Twoj partner ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka