Dodaj do ulubionych

etiaxil - efekty uboczne?

11.01.07, 11:09
Witam,

wczoraj po raz pierwszy zastosowałam ten specyfik - działa fantastycznie choć
wieczorem piekło strasznie. Zastanawia mnie to, że na ulotce nie było
składu... Może któraś z Was zasięgnęła porady lekarza? Czy są przychylni,
zapisują, przestrzegają przed nim??? Słyszałam kilka negatywnych opinii.
Wiecie coś na temat etiaxilu.
pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:23
      mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/2008
      • Gość: pola Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 16:55
        Używam tego środka od ponad 2 lat i niezauważyłam żadych efektów ubocznych
        oprócz tego że piecze.Ale jak używam wersji dla skóry delikatnej jest juz
        lepiej. W każdym razie może ma w składzie jakis tam chlorek kóry nie jest
        najlepszy dla skóry ale mają go też produkty vichy a w ogole nie pomagaja.
        Wydaje mi się że skład jest na ulotce albo na opakowaniu ale je wyrzuciłam i nie
        wiem.
        • Gość: cd Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 16:57
          Aha - ten chlorek to chyba chlerek glinu więc poszukaj informacji na ten
          temat.pozdrawiam
    • Gość: Depre Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:23
      Hej, jesli chodzi o pieczenie to ja zauwazylam, ze po uzyciu skora mnie swedzi.
      Znalazlam jednak na to rozwiazanie takie, ze pozwalam preparatowi dokladnie
      wyschnac po aplikacji, czasem nawet (prosze sie nie smiacsmile podsuszam suszarka
      pachy - wtedy w ogole nie przeszkadza w nocy. Pozdrawiam
    • Gość: Majka A Antidral? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 00:13
      A ja używam zwykły polski Antidral za kilkanascie zł i jestem zachwycona. W
      ogóle się nie pocę pod pachami, nareszcie koniec z zapoconymi bluzkami, koniec z
      żółtawymi plamami na białych koszulach! Tylko włąśnie też się zastanawiam czy to
      nie szkodzi jak sie tak codziennie używa? Na ulotce nic nie pisze na ten temat.
      • Gość: pola Re: A Antidral? IP: *.devs.futuro.pl 12.01.07, 12:00
        Na mnie antidral niestety nie działał. Coś mi się przypomina, że kilka lat temu
        Pani w aptece coś mi mówila o tym chlorku glinu ale jakos nie moge sobie
        przypomniec co... Chyba chodzi o to ze blokuje gruczoly potowe a pocic sie
        jednak trzeba bo to rzecz normalna i zdrowa ( o ile czlowiek poci sie w normie).
        Ale wedlug mnie, to, że używam tego tylko na pachy nie powoduje zagrozenia
        poniewaz przez inne częsci ciala pot moze spokojnie odplywac więc ile mam się
        spocić tyle się pocę. Pamiętam, że gdy pojawily się normalne antyperspiranty
        niektórzy też mówili ze są niebezpieczne i mogą prowadzic do guzków itp . Choć
        przydał by się w tej sprawie głos fachowca bo ja z medycyną i farmacją mam tyle
        wspólnego co nic.
        pozdrawiam
    • moniek1983 Re: etiaxil - efekty uboczne? 12.01.07, 15:57
      Ja stosuję ten preparat od ok. dwóch lat i jestem bardzo zadowolona.
      Zauważyłam, że skóra faktycznie piecze jeśli zaaplikowałam sobie preparat na
      niedokłądnie wysuszoną skórę.
    • Gość: mimi Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.krakow.pl 12.01.07, 17:21
      A który etiaxil wy stosujecie zwykły czy soft? Boję się że soft będzie za słaby
      a z kolei zwykły może mnie podrażniać.
      • Gość: pola Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.devs.futuro.pl 12.01.07, 22:55
        Stosuje soft i nie zauważyłam żeby gorzej działał. Z tym zwyczajnym nie dawałam
        rady - zbyt mnie szczypał niestety
    • Gość: ? Re: etiaxil - efekty uboczne? IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.07, 01:52
      sluchajcie - a ja mam takie pyt - wlasciwie do tych ktorzy stosuja etiaxil juz
      dluzej - czy tez zauwazyli to co ja - pierwszy kupilam 2-3 lata temu i byl
      rewelacyjny - piekl troche oczywiscie ale swietnie sie wchlanial - juz
      nastepne ktore kupowalam byly 'mniej swietne' w tym ze sie nie wchlaniaja -
      zostaja takie 'troche lepkie' caly czas no i przez to tez pewnie bardziej
      szczypie - aha ten pierwszy etiaxil mial inna szate graficzna i byl 'made in
      France' bodajze (kupiony u nas normalnie w aptece) - moze jak zaczeli
      produkowac w Polsce to jakis skladnik troche sie zmienil (chocby woda...) i
      stad te bardzo niekorzystne zmiany? stosuje bo nie mam alternatywy ale caly
      czas zal mi tego pierwszego etiaxilu (ze sie skonczyl) i tesknie za jego
      jakoscia chlipsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka