Gość: erta IP: *.chello.pl 14.01.07, 13:24 Jak długo czekałyście na wynik badania cytologicznego? Jak szczegółowy był wynik, same symbole CIN czy opis komórek z wymazu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:14 Pytam bo mam poważne powody. Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Cytologia 14.01.07, 21:16 To zależy gdzie robisz,ja w prywatnej poradnii czekałam 2 dni i był szczegółowy opis a nie tylko wynik grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:29 Ile płaciłaś za cytologie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 21:37 Ja za samą cytologię płaciłam 20 zł (Bez wizyty lekarskiej pobierana przez położną)Czekałam na wynik tydzień, na wyniku była podana grupa i w związku z tym ze wyszła mi 3 gr, zalecenie że konieczne są wycinki hist-pat i że koniecznie mam się zgłosić do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:47 Wycinki do badania powinno się pobierać w czasie kolposkopii ale o tym pewnie powie ci lekarz. Nie wiem czy wszędzie stosują już te metody bo ogólnie służba zdrowia narzeka na brak środków. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 21:49 Juz mam pobrane, nawet znam wyniki na szczęście dysplazja się nie potwierdziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:58 Czy zlecił co lekarz jakieś leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 22:18 Zaleciła mi wymrazanie (oczywiście prywatnie w gabinecie)Zdecyduję sie, bo trochę się przestraszyłam tej 3 grupy, poza tym w wycinkach wyszły mi koilocyty (czyli podejrzenie hpv)i po ciężkim porodzie mam pękniętą szyjkę macicy więc jest bardziej podatna na infekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka4 Re: Cytologia 15.01.07, 23:31 Ja miałam pobierane wycinki ze względu na III grupę w cytologii, ale niestety nie w czasie kolposkopii. Oczywiście przed zabiegiem oczytałam się w temacie i zasugerowałam lekarzowi kolposkopię i wycinki celowane, ale stwierdził, że nie ma potrzeby, bo szyjka jest czyściutka i gładka, bez nadżerki. Nie wiem co o tym myśleć, bo chociaż to ordynator i dr nauk med. to jakoś mu nie ufam i żałuję, że nie zwiałam z fotela. Wciąż czekam na wyniki i bardzo się denerwuję. Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 16.01.07, 13:28 Kilka dni temu czytałam na tym forum wypowiedź jednej z forumowiczek nt charakterystyki grup w cytologii, może poszukaj i wtedy zrozumiesz postępowanie lekarza. (Przyznam,że ja też czasami zaczynam im nie dowierzać). Odpowiedz Link Zgłoś
hanka4 Re: Cytologia 16.01.07, 23:34 Przeczytałam chyba wszystko, co było na ten temat w internecie i wszędzie jest napisane, że wycinki powinno się pobierać pod kontrolą kolposkopu. Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii? Czy ktoś miał pobierane wycinki bez kolposkopii? Odpowiedz Link Zgłoś