IP: *.chello.pl 14.01.07, 13:24
Jak długo czekałyście na wynik badania cytologicznego?
Jak szczegółowy był wynik, same symbole CIN czy opis komórek z wymazu?
Obserwuj wątek
    • Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:14
      Pytam bo mam poważne powody.
    • omamamia1 Re: Cytologia 14.01.07, 21:16
      To zależy gdzie robisz,ja w prywatnej poradnii czekałam 2 dni i był szczegółowy
      opis a nie tylko wynik grupy.
      • Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:29
        Ile płaciłaś za cytologie?
        • ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 21:37
          Ja za samą cytologię płaciłam 20 zł (Bez wizyty lekarskiej pobierana przez
          położną)Czekałam na wynik tydzień, na wyniku była podana grupa i w związku z tym
          ze wyszła mi 3 gr, zalecenie że konieczne są wycinki hist-pat i że koniecznie
          mam się zgłosić do lekarza.
          • Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:47
            Wycinki do badania powinno się pobierać w czasie kolposkopii ale o tym pewnie
            powie ci lekarz.
            Nie wiem czy wszędzie stosują już te metody bo ogólnie służba zdrowia narzeka na
            brak środkówsad.
            • ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 21:49
              Juz mam pobrane, nawet znam wyniki na szczęście dysplazja się nie potwierdziła
              • Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:58
                Czy zlecił co lekarz jakieś leczenie?
                • ewa_sk Re: Cytologia 14.01.07, 22:18
                  Zaleciła mi wymrazanie (oczywiście prywatnie w gabinecie)Zdecyduję sie, bo
                  trochę się przestraszyłam tej 3 grupy, poza tym w wycinkach wyszły mi koilocyty
                  (czyli podejrzenie hpv)i po ciężkim porodzie mam pękniętą szyjkę macicy więc
                  jest bardziej podatna na infekcje.
                  • hanka4 Re: Cytologia 15.01.07, 23:31
                    Ja miałam pobierane wycinki ze względu na III grupę w cytologii, ale niestety
                    nie w czasie kolposkopii. Oczywiście przed zabiegiem oczytałam się w temacie i
                    zasugerowałam lekarzowi kolposkopię i wycinki celowane, ale stwierdził, że nie
                    ma potrzeby, bo szyjka jest czyściutka i gładka, bez nadżerki. Nie wiem co o
                    tym myśleć, bo chociaż to ordynator i dr nauk med. to jakoś mu nie ufam i
                    żałuję, że nie zwiałam z fotela. Wciąż czekam na wyniki i bardzo się denerwuję.
                    Trzymajcie kciuki!!!
                    • Gość: erta Re: Cytologia IP: *.chello.pl 16.01.07, 13:28
                      Kilka dni temu czytałam na tym forum wypowiedź jednej z forumowiczek nt
                      charakterystyki grup w cytologii, może poszukaj i wtedy zrozumiesz postępowanie
                      lekarza.
                      (Przyznam,że ja też czasami zaczynam im nie dowierzać).
                      • hanka4 Re: Cytologia 16.01.07, 23:34
                        Przeczytałam chyba wszystko, co było na ten temat w internecie i wszędzie jest
                        napisane, że wycinki powinno się pobierać pod kontrolą kolposkopu. Jakie są
                        Wasze doświadczenia w tej kwestii? Czy ktoś miał pobierane wycinki bez
                        kolposkopii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka