Dodaj do ulubionych

KROPLE VISINE do oczu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:39
Czy ktoś z Was uzywa regularnie?? Czy używanie ich może uzależnić lub
podrażnic oczy?

Moja praca to 8 godzin dziennie przed komputerem. Chcę uchronić moje oczy,
ale też nie zrobić im krzywdy właśnie, stąd moje obawy.

I jeszcze jedno: ile one kosztują?

Z góry dziękuję wszystkim, którzy poświęcą mi chwilkę i udzielą odpowiedzi.

Pozdrawiam. Doris
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: krople visine do oczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:18
      są ok! ale ja lubię żelowe , bo dłużej się utrzymują na oku, nie muszą być
      Visine, ja mam " krople na zespół oka suchego".dla oka, które patrzy w monitor
      polecam.zapytaj okulistę
      • Gość: Doris Re: krople visine do oczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:56
        dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

• el_niunia Re: krople visine do oczu 25.01.07, 04:31
        nie uzywajcie ich przypadkiem! od lat lecze sie w kanadzie i okulista po prostu
        zabronil ich uzywac, dal za to swoja wersje kropelek do oczu stwierdzajac, ze
        Visine bardziej szkodzi niz pomaga
        a swoja droga warto sie wybrac do okulisty i zapytac o to
    • justy1 Re: Krople Visine do oczu 22.01.07, 21:19
      klasycznych kropli visine (zawierających tetryzolinę), które "wybielają" oko
      nie można używać długo, bo utrwalą zaczerwienienie. inne krople Visine (teraz
      jest ich z 6 rodzajów) mozna używać często, jeśli jest taka potrzeba, bo
      zawirają tylko składniki nawilżające.
      • Gość: Aga Re: Krople Visine do oczu IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 22.01.07, 23:23
        Tańszy jest Starazolin.
    • kerry_weaver Re: KROPLE Visine do oczu 22.01.07, 23:49
      Nie należy ich stosować regularnie - na dłuższą metę wysuszają i podrażniają, a
      wysuszone oko jest podatniejsze np. na urazy nabłonka rogówki. Niestety wiem to
      z własnego doświadczenia.
      Na nawilżenie suchego, zmęczonego oka spróbuj np. krople/żel Ophtagel lub
      Artelac. To tzw. sztuczne łzy polecane osobom pracującym przy komputerze itd.
      Bez recepty, nie są bardzo drogie ale nie pamiętam ile kosztują. A Visine
      doraźnie, np. przed ważnym wyjściem kiedy chcesz natychmiast poprawić wygląd
      czerwonych, podrażnionych oczu.
    • Gość: iza Re: KROPLE systane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:19
      ja uzywam kropli systane. tez spedzam duzo czasu przed monitorem. pani doktor
      polecila mi je. mozne je stosowac w zaleznosci od potrzeby. kosztuja okolo 30 zl.

moze zrob sobie okulary z powloka antyrefleksyjna?
      • Gość: iza Re: KROPLE systane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:51
        no wlasnie te kropelki mozna przechowywac do pol roku po otwarciu. to duzy plus
        dla mnie
    • Gość: paoola Re: VISINE do oczu IP: *.pronet.lublin.pl 23.01.07, 22:34
      Własnie dzisiaj zakupiłam krople w żelu Visine do zmęczonych oczu (w wyborze
      pomogła mi farmaceutka w aptece) dlatego jest za wcześnie zeby mowić o
      efektach. Mam nadzieje, że 16,50 zł,które zainwestowałam przyniesie ulge i
      poprawę (równiez spędzam ok. 8 h przed kompem )Nie wiem na ile mi te krople
      wystarczą (10 ml pojemniczek),ale na ulotce jest info, ze po 30 dniach
      niewykorzystany produkt nalezy wyrzucic i własnie zastanawiam sie dlaczego ??? -
      to jak na razie 1 minus. Pozdrawiam
      • Gość: justy Re: VISINE do oczu IP: *.chello.pl 23.01.07, 22:51
        większość kropli trzeba wyrzucić po ok. 4 tygodniach od otwarcia- po tym czasie
        tracą jałowość i ryzykujesz infekcję.
        dopiero od niedawna pojawily się krople o dłuższej trwalości, ale zwykle trzeba
        na nie wydać ok. 30zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka