agxa1 25.01.07, 14:41 dopadlo mnie...swedzialo , pieklo ale juz lepiej..gorzej ze wlasnie zaczyna mi sie okres ..czy podczas miesiaczki jestem bardziej narazona na tego grzybka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: zakazenie drozdzakiem 25.01.07, 15:21 Ale leczyłaś to? Bo jeśli nie, to nadal sobie w Tobie rośnie i ma się wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarynka Re: zakazenie drozdzakiem IP: *.tvtom.pl 25.01.07, 15:46 Największe ryzyko nawrotu infekcji grzybiczej jest w drugiej połowie cyklu, zwłaszcza tuż PRZED miesiączką. Dlatego w przypadku nawracających zakażeń grzybiczych dobrze jest przez tych kilka dni przed miesiączką aplikować dopochwowo pałeczki kwasu mlekowego (np. Lactovaginal).Ale jeśli infekcja nie została wyleczona, to i Lactovaginal nie pomoże. Życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Do agxa!!!!! IP: 89.100.200.* 25.01.07, 16:58 Poczytaj sobie troche o tej chorobie,podaje ci strone-duzo do czytania,ale warto. Napewno dowiesz sie jak sobie poradzic z tym swinstwem!!! www.candida.peet.pl/index6.php Wejdz rowniez na strone www.kafeteria.pl tam na forum wpisz w wyszukiwarke haslo grzybica i poczytaj sobie o sposobach "domowych"jak to wytepic..wszyscy polecaja aplikacje z zabkiem czosnku-POLECAM I jogurtu na odbudowe flory. -polecam rowniez sok z aloesu -zurawine -kapsulki do lykania z czosnkiem -1-2g witaminy C -Tantum Rossa Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: zakazenie drozdzakiem 25.01.07, 17:10 stosowalam clortimazol krem 2% nie wiem czy do konca wyleczylam bo profilaktycznie nadal smaruje...ale juz nie swedzi...tyle ze zaczyna mi sie okres i boje sie nawrotu...mam smarowac podczas miesiaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: zakazenie drozdzakiem 25.01.07, 18:32 Samo smarowanie nie pomoże, bo infekcja jest nie tylko z wierzchu, ale także wewnątrz. Bez wizyty u lekarza się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: zakazenie drozdzakiem 25.01.07, 18:39 nie napisalam na poczatku...smarowalam clortimazolem tzn kupilam taki zestaw krem plus globulka dopochwowa tez z clortimazolem 500mg...swedziec mnie przestaloale smaruje od soboty...wiec nie wiem czy juz wytrulo tego grzyba czy nie...dodatkowo podmywam sie lactovaginalem Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: zakazenie drozdzakiem 25.01.07, 18:50 To jest szansa, że wytłukło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenka Re: zakazenie drozdzakiem IP: *.pronet.lublin.pl 02.02.07, 17:29 Jesli bylas u gina to powinien Ci powiedziec,ze leczenie trzeba zakonczyc jeszcze przed okresem. tabletek dopochwowych nie stosuje sie w trakcie okresu Odpowiedz Link Zgłoś